De ce turiștii români nu au mai ales litoralul românesc? Vezi LIVE ce pustii sunt plajele!

15.07.2022
De ce turiștii români nu au mai ales litoralul românesc? Vezi LIVE ce pustii sunt plajele!

Ca niciodată, litoralul românesc este pustiu. Dacă înainte de pandemie sute de mii de români mergeau la Marea Neagră, anul acesta gradul de ocupare al locurilor de cazare este mult mai mic. Hotelierii se plâng de lipsa turiștilor, iar patronii restaurantelor de pe plajă nu înțeleg de ce sezonul a început cu stângul. Care sunt motivele pentru care turiștii români nu au ales malul Mării Negre în 2022?

Prețurile mari de pe litoral

Principalul motiv de care se plâng turiștii români sunt prețurile exagerat de mari. Pe Internet au circulat fotografii cu bonuri de masă în care o porție de hamsie prăjită costă 25 de lei/ 200 de grame, inclusiv mujdei. Adică 5 euro. Au fost fotografiate bonuri de masă în care o ciorbă de pește costă într-un restaurant 57 de lei. Un alt caz mediatizat a fost cel în care un administrator de plajă a solicitat 200 de lei unei familii care voia să-și pună cearceaful în apropierea apei.

„Vor să recupereze ce au pierdut în ultimii doi ani de pandemie. Păi, la prețurile astea, mă duc în Grecia sau în Bulgaria și nu se compară raportul calitate preț”, a declarat un turist pentru shtiu.ro.

Conform specialiștilor în tursim, prețurile de vara aceasta de pe litoral sunt cu 25% la mari decât cele de vara trecută. Hotelierii au pus majorarea preţurilor pe seama scumpirii utilităţilor şi a produselor alimentare. „Până la ora 12 n-am servit niciun fel de mâncare. Este sezonul cel mai slab de când lucrez eu pe litoral”, s-a plâns și un bucătar pentru observatornews.ro.

Taxele de parcare

Una dintre problemele cu care s-au confruntat turiștii români sosiți pe litoral anul acesta au fost taxele foarte mari de parcare, care se ridică la circa 100 de lei pe zi (20 de euro). „Păi, la banii ăștia, ce să-mi mai rezerv cameră la hotel, dorm în mașină”, s-a plâns un bărbat.

Serviciile de slabă calitate

Serviciile nu sunt de top. Cel puțin, asta susțin mulți dintre cei care au ajuns la Marea Neagră. În plus, sunt puțini antreprenorii care își servesc cu amabilitate turiștii. „Nu vrem să ascultăm manele pe plajă și să ne servească ospătari care se uită urât. Tocmai de aceea, am ales Grecia”, a scris pe un grup de Facebook o tânără. „Și noi am găsit în Grecia liniște și peisaje spectaculoase”, a adăugat un alt user.

Apa plină de alge

În multe dintre zonele de la Marea Neagră, apa este plină de alge. De obicei, algele erau doi trei metri și după ce turiștii avansau, acestea dispăreau. În anul 2022 au fost zile în care erau alge până aproape de geamandură, făcând imposibil scăldatul.

Litoralul plin de bugetari

Dintre cei care au ales totuși să-și facă vacanța la mare, o parte importantă sunt bugetari. Motivul? Ministrul Turismului a anunțat că au fost reintroduse voucherele de vacanță pentru bugetari pentru a sprijini turismul autohton. Tichetele valorează 1450 de lei per angajat și se vor emite până în 2026.

Cum arată o plajă din Mamaia în plin sezon! Filmare live!

Foto: info-sud-est.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cât cântărește cea mai mare pepită de aur găsită vreodată?
Cât cântărește cea mai mare pepită de aur găsită vreodată?
Aurul face parte din categoria metalelor care își păstrează pentru mult timp valoarea. Exploatarea auriferă este un proces costisitor și anevoios, de aceea un gram de aur ajunge să coste... citește tot
De ce apusul de soare este albastru pe Marte?
De ce apusul de soare este albastru pe Marte?
Dacă veți avea vreodată șansa de a vedea un apus de soare pe Marte, veți avea parte de o surpriză. Apusurile de soare pe Marte nu sunt roșii sau portocalii, ci… albastre! Da, imaginile din... citește tot
Care este unica țară din lume situată în toate cele patru emisfere?
Care este unica țară din lume situată în toate cele patru emisfere?
Poate că numele Kiribati nu vă spune prea multe. Totuși, această țară insulară din Oceanul Pacific se poate mândri cu faptul că este singurul stat cu teritorii prezente în în toate cele... citește tot