Iuri Gagarin avea 34 de ani când a murit! Imagini de la accident!

29.03.2023
Iuri Gagarin avea 34 de ani când a murit! Imagini de la accident!

Iuri Alekseevici Gagarin a intrat în istorie că primul om care a ajuns în spațiu și pe orbita Pământului. Cosmonautul rus a fost un erou în Uniunea Sovietică, primind numeroase medalii atât în țara natală, cât și în străinătate. Și astăzi, la decenii întregi de la misiunea sa, se vorbește despre reușita lui Gagarin. Totuși, la doar șapte ani după ce ajungea pe orbita Terrei, acesta își pierdea viața într-un tragic accident aviatic.

După cel de-Al Doilea Război Mondial, între Uniunea Sovietică și Statele Unite ale Americii a fost o luptă, mai mult sau mai puțin declarată, pentru cucerirea spațiului. Iuri Gagarin a reușit, în data de 12 aprilie 1961, să ajungă în spațiu, depășind toate obstacolele fizice și mentale. Din păcate, viața sa a luat sfârșit brusc, la doar 34 de ani, în data de 27 martie 1968.

De ce a murit Iuri Gagarin?

Iuri Gagarin a murit într-o catastrofă aviatică, în timpul unui antrenament cu un avion Mig-15UTI. La bordul acestei aeronave se mai afla și pilotul Vladimir Seregin. Cei doi au decedat imediat în urma impactului cu solul. Avionul s-a rupt în sute de bucăți, iar primul cosmonaut al lumii nu a avut nicio șansă de supraviețuire.

Cauzele care au dus la această tragedie nu au fost elucidate nici până în prezent, însă există mai multe teorii. Unii susțin că a fost o eroare de pilotare sau că avionul a căzut în urma unei coliziuni cu un balon meteorologic. O altă teorie a lansat ideea că Iuri Gagarin a fost asasinat de membrii KGB, la ordinul lui Leonid Brejnev.

Fotografiile făcute de cei care au anchetat tragedia aviatică au arătat cum avionul s-a dezintegrat la impactul cu solul și bucăți din acesta au fost împrăștiate pe o rază mare de teren. Un cosmonaut rus din acea perioadă a susținut că aeronava lui Gagarin a căzut după ce s-a intersectat cu Suhoi Su-15, un avion de luptă care avea probleme.

În timp ce ardea, avionul a trecut foarte aproape de Gagarin, învârtindu-i avionul și trimițându-l în vrie, mai exact într-o spirală, la o viteză de 750 de kilometri pe oră, a afirmat cosmonautul Aleksei Leonov.

Acesta a susținut că liderii Uniunii Sovietice, de la acea vreme, nu au dorit să recunoască faptul că unul dintre eroii țării a murit dintr-o banală eroare aviatică. Aleksei Leonov a susținut tot timpul că pilotul aeronavei Suhoi Su-15 a fost vinovat de accidentul aviatic și de moartea prematură a primului cosmonaut al lumii.

Iuri Gagarin și Vladimir Seregin au fost înmormântați în celebra Piață Roșie din Moscova. Liderii de la Kremlin, de la acea vreme, au decis ca cei doi să aibă parte de cea mai fastuoasă înmormântare de stat posibilă în Uniunea Sovietică a acelor timpuri.

Foto: rgantd.ru

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
Contrar așteptărilor, în era actuală a tehnologiei avansate și a producției în masă, bijuteriile handmade câștigă tot mai mult teren în preferințele consumatorilor. Această revenire la... citește tot
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
E clar, oamenii se împart în două mari categorii: cei care dorm cu ușa închisă la dormitor și cei care aleg să o lase deschisă. Nu multă lume se gândește la faptul că acest gest aparent... citește tot
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Pe data de 25 aprilie 2019, la vârsta de 77 de ani, Joe Biden și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din 2020. Acesta a devenit în 2021 al 46-lea președinte al Statelor Unite și... citește tot