În cât timp trece otita? Totul despre otită

19.03.2020
În cât timp trece otita? Totul despre otită

Otita este o infecție sau o inflamație a urechii. Aceasta este cauzată de bacterii și necesită prezența la doctor. Boala nu este ceva gravă și poate fi tratată ușor, însă trebuie apelat la un specialist.

Otita poate fi împărțită în trei grupe, în funcție de locul inflamației: externă, medie și internă. Otita apare în special la copii și presupune infecția urechii cu microorganisme patogene.

Otita externă

Este cunoscută și sub numele de „otita înotătorului” fiindcă este favorizată de expunerea la umiditate. Acest tip de otită apare, în special vara, la persoanele care înoată în mare sau în piscină. Și această infecție este cauzată de bacterii, viruși și este localizată la nivelul pavilionului urechii și a tegumentului care îmbracă urechea externă.

Otita medie

Această infecție este localizată la nivelul urechii medii. Otita medie apare și la adulți, însă este o afecțiune preponderentă pentru copii și apare preponderent până în trei ani.

Otita medie este cea mai comună formă de infecție și este de mai multe feluri:

Otita medie acută, care poate fi de două tipuri:

Otita medie cronică, care poate fi clasificată in trei tipuri:

Otita medie cronică neinfecțioasă – reprezintă faza cronică a otitei medii acute, iar timpanul este perforat. Principalul simptom este pierderea auzului.

Otita media cronică supurativă – in aceasta fază apar secrețiile supurative care cauzează pierderea auzului.

Otita medie cronică colesteatomatoasă – in urechea medie se dezvoltă un chist sau o tumoare (colesteatom) și poate duce la complicatii precum meningită sau paralizie facială.

Otita internă

Aceasta este cunoscută și sub numele labirintita, pentru că inflamația este localizată la nivelul urechii interne (labirintul urechii). Otita internă se vindecă singură cu ajutorul sistemului imunitar.

Tratamentul pentru otită diferă în funcție de gravitatea acesteia și este stabilit de medicul specialist și poate să includă:

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Curiozități despre voturi și alegeri. Ce țări din apropierea României au și opțiunea „Niciunul de mai sus”?
Curiozități despre voturi și alegeri. Ce țări din apropierea României au și opțiunea „Niciunul de mai sus”?
În țările democratice alegerea liderilor se face prin vot liber exprimat. Pentru alegerile prezidențiale, unele state au două tururi de scrutin, pe când altele unul singur. Publicația de... citește tot
Antiteza foto! Povestea celei mai triste fotografii, cu unul dintre cei mai veseli actori: Charlie Chaplin, cu câteva săptămâni înainte să moară
Antiteza foto! Povestea celei mai triste fotografii, cu unul dintre cei mai veseli actori: Charlie Chaplin, cu câteva săptămâni înainte ...
Unul dintre cei mai veseli actori a fost, cu siguranță, britanicul Charlie Chaplin. Comicul nu ne-a lăsat moștenire numai filmele în care a jucat ci și un instantaneu trist, surprins în... citește tot
Zelenski joacă dur: „Ori intrăm în NATO, ori ne facem propria armă nucleară”. De ce are nevoie Ucraina pentru arme nucleare?
Zelenski joacă dur: „Ori intrăm în NATO, ori ne facem propria armă nucleară”. De ce are nevoie Ucraina pentru arme nucleare?
Au trecut mai bine de doi ani de când Rusia a invadat Ucraina și nu a fost săptămână în care să nu se vorbească în mass media despre armele nucleare. Dacă până acum Vladimir Putin a fost... citește tot