În cât timp trece otita? Totul despre otită

19.03.2020
În cât timp trece otita? Totul despre otită

Otita este o infecție sau o inflamație a urechii. Aceasta este cauzată de bacterii și necesită prezența la doctor. Boala nu este ceva gravă și poate fi tratată ușor, însă trebuie apelat la un specialist.

Otita poate fi împărțită în trei grupe, în funcție de locul inflamației: externă, medie și internă. Otita apare în special la copii și presupune infecția urechii cu microorganisme patogene.

Otita externă

Este cunoscută și sub numele de „otita înotătorului” fiindcă este favorizată de expunerea la umiditate. Acest tip de otită apare, în special vara, la persoanele care înoată în mare sau în piscină. Și această infecție este cauzată de bacterii, viruși și este localizată la nivelul pavilionului urechii și a tegumentului care îmbracă urechea externă.

Otita medie

Această infecție este localizată la nivelul urechii medii. Otita medie apare și la adulți, însă este o afecțiune preponderentă pentru copii și apare preponderent până în trei ani.

Otita medie este cea mai comună formă de infecție și este de mai multe feluri:

Otita medie acută, care poate fi de două tipuri:

Otita medie cronică, care poate fi clasificată in trei tipuri:

Otita medie cronică neinfecțioasă – reprezintă faza cronică a otitei medii acute, iar timpanul este perforat. Principalul simptom este pierderea auzului.

Otita media cronică supurativă – in aceasta fază apar secrețiile supurative care cauzează pierderea auzului.

Otita medie cronică colesteatomatoasă – in urechea medie se dezvoltă un chist sau o tumoare (colesteatom) și poate duce la complicatii precum meningită sau paralizie facială.

Otita internă

Aceasta este cunoscută și sub numele labirintita, pentru că inflamația este localizată la nivelul urechii interne (labirintul urechii). Otita internă se vindecă singură cu ajutorul sistemului imunitar.

Tratamentul pentru otită diferă în funcție de gravitatea acesteia și este stabilit de medicul specialist și poate să includă:

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot