Frica clienților. Sunt cazuri în care chelnerii sau bucătarii scuipă în mâncare?

30.05.2022
Frica clienților. Sunt cazuri în care chelnerii sau bucătarii scuipă în mâncare?

În ultimii ani, în România, au apărut foarte multe restaurante, fiecare cu specificul lui. Mâncarea oferită este una gustoasă, iar servirea de multe ori ireproșabilă. Cu toate acestea, sunt și cazuri în care apar mici incidente, iar unul dintre ele ar fi scuipatul în mâncarea clientului. Care sunt șansele să se întâmple acest lucru?

Foarte mulți oameni sunt convinși că, la restaurante, chelnerii sau bucătarii scuipă în mâncarea clienților, mai ales dacă există un conflict în prealabil. Mulți dintre clienți nu au văzut cu ochii lor această practică, însă au auzit despre acest lucru de la prieteni, rude sau cunoștințe. Pe rețelele de socializare circulă tot felul de fotografii cu astfel de întâmplări, iar unii care au lucrat în această industrie au mărturisit că au fost martori la astfel de practici.

Există o mulțime de bucătari, în tot felul de restaurante, care fac asta…, a povestit o femeie care a lucrat într-un restaurant, pe o reţea de socializare.

Scuipă sau nu chelnerii ori bucătarii în mâncarea clienților?

Cazul femeii, care a relatat întâmplarea la care a fost martoră, este unul izolat, însă ea a povestit și întâmplarea a făcut valuri în mediul online. Adevărul este că majoritatea știrilor despre incidentele dezgustătoare, de la restaurante, se bazează pe informații anecdotice. Povești spuse despre experiențe singulare. Astfel de experiențe sunt ușor de amintit și devin reprezentative pentru experiența cuiva la restaurante, în general.

Așadar, este ușor de generalizat atunci când o persoană care a lucrat în mai multe restaurante și a văzut un incident izolat să afirme că peste tot este așa. Lucrurile sunt departe de adevăr, iar omul tinde să rețină mai mult evenimentele șocante, ci nu normalitatea de zi cu zi.

Unele dintre aceste evenimente nefericite sunt ajutate de numeroasele cărți senzaționale, care își propun să expună partea de jos a industriei restaurantelor. Oamenii sunt mai interesați de rufele murdare, chiar dacă sunt raportate de persoane lipsite de expertiză, decât de fapte și statistici banale și plictisitoare.

Pentru fiecare persoană care va raporta că a fost martoră la o astfel de întâmplare, în timp ce lucra într-un restaurant, va exista o alta care va susține că nu a văzut pe nimeni scuipând în mâncare, în toți anii petrecuți în industrie. De fapt, sunt mult mai mulți oameni care nu au văzut vreo neregulă decât sunt cei care vă vor spune că au văzut cum se scuipă în mâncare.

Așadar, sunt cazuri izolate unde, într-adevăr, chelnerii s-au bucătarii scuipă în mâncarea clienților, însă acest lucru nu poate fi generalizat la întreaga industrie. Așa cum spune o vorbă „clientul nostru stăpânul nostru”, restaurantele își respectă consumatorii, fiindcă îi pot pierde altfel și pot da faliment.

Foto: Pexels.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Cât de periculoasă este inteligența artificială?
Cât de periculoasă este inteligența artificială?
Lumea din prezent este mult diferită față de ceea de acum 30 de ani. Mergând pe aceeași linie, lumea de peste 30 de ani va fi cu totul altfel decât ceea ce trăim acum. Foarte mulți oameni se... citește tot
De ce România nu se numește Dacia? Alecsandri și Bălcescu ar fi vrut să ne numim Dacia
De ce România nu se numește Dacia? Alecsandri și Bălcescu ar fi vrut să ne numim Dacia
Numele unui stat este considerat a fi un simbolul distinctiv al acelui teritoriu şi al locuitorilor lui. De ani buni, teritoriul din spațiul carpato-danubiano-pontic poartă numele de România... citește tot
Ce le-a făcut Elena Ceaușescu unor angajați pe care i-a prins că jucau table?
Ce le-a făcut Elena Ceaușescu unor angajați pe care i-a prins că jucau table?
Elena Ceaușescu a fost soția fostului președinte comunist Nicolae Ceaușescu. Cei doi au condus România după bunul plac, toți cei din preajma lor trebuind să se supună voinței acestora.... citește tot
Recomandări din presa de azi
Ce i-a făcut un doctor dentist soției sale. Un coleg a descoperit adevărul șocant, polițiștii...
Fructul care te scapă de insectele de pe plante. Este incredibil de eficient
Siropul DE TUSE din anii 1900 A SPERIAT medicii de astăzi! LISTA de ingrediente
Nicoleta Luciu a ajuns de nerecunoscut. Pare mai în vârstă cu 10 ani. Imaginea care...
George Burcea a rămas mască! Cine este noul iubit al fostei sale soții, Andreea Bălan!...
Trădare TERBILĂ în Uniunea Europeană! Anunțul e ȘOCANT, s-au înțeles cu Rusia! Continentul stă să...
DISPAR aceste PENSII din România, este lovitura momentului pentru pensionari: anunțul oficial de la Parlament
Cine a câștigat America Express. S-au aflat numele câștigătorilor înainte ca emisiunea să înceapă
Scandal la Survivor după ce patru foști concurenți s-au întors în Dominicană: «Nu e corect!»
Motivul pentru care Suri, fiica lui Katie Holmes și a lui Tom Cruise, nu și-a...
Ce se întâmplă cu afaceristul Cristian Țânțăreanu, la 78 de ani. Nimeni nu se aștepta...
Viața la țară în Australia! Ferma de fructe exotice deținută de un român în Queensland
Un miliard de euro pentru românii cu venituri mici. Pentru ce vor fi folosiți banii
S-a deghizat în măicuță și cerșea bani de la trecători. Suspectul a ajuns pe mâna...
adplus-dvertising