Frica clienților. Sunt cazuri în care chelnerii sau bucătarii scuipă în mâncare?

30.05.2022
Frica clienților. Sunt cazuri în care chelnerii sau bucătarii scuipă în mâncare?

În ultimii ani, în România, au apărut foarte multe restaurante, fiecare cu specificul lui. Mâncarea oferită este una gustoasă, iar servirea de multe ori ireproșabilă. Cu toate acestea, sunt și cazuri în care apar mici incidente, iar unul dintre ele ar fi scuipatul în mâncarea clientului. Care sunt șansele să se întâmple acest lucru?

Foarte mulți oameni sunt convinși că, la restaurante, chelnerii sau bucătarii scuipă în mâncarea clienților, mai ales dacă există un conflict în prealabil. Mulți dintre clienți nu au văzut cu ochii lor această practică, însă au auzit despre acest lucru de la prieteni, rude sau cunoștințe. Pe rețelele de socializare circulă tot felul de fotografii cu astfel de întâmplări, iar unii care au lucrat în această industrie au mărturisit că au fost martori la astfel de practici.

Există o mulțime de bucătari, în tot felul de restaurante, care fac asta…, a povestit o femeie care a lucrat într-un restaurant, pe o reţea de socializare.

Scuipă sau nu chelnerii ori bucătarii în mâncarea clienților?

Cazul femeii, care a relatat întâmplarea la care a fost martoră, este unul izolat, însă ea a povestit și întâmplarea a făcut valuri în mediul online. Adevărul este că majoritatea știrilor despre incidentele dezgustătoare, de la restaurante, se bazează pe informații anecdotice. Povești spuse despre experiențe singulare. Astfel de experiențe sunt ușor de amintit și devin reprezentative pentru experiența cuiva la restaurante, în general.

Așadar, este ușor de generalizat atunci când o persoană care a lucrat în mai multe restaurante și a văzut un incident izolat să afirme că peste tot este așa. Lucrurile sunt departe de adevăr, iar omul tinde să rețină mai mult evenimentele șocante, ci nu normalitatea de zi cu zi.

Unele dintre aceste evenimente nefericite sunt ajutate de numeroasele cărți senzaționale, care își propun să expună partea de jos a industriei restaurantelor. Oamenii sunt mai interesați de rufele murdare, chiar dacă sunt raportate de persoane lipsite de expertiză, decât de fapte și statistici banale și plictisitoare.

Pentru fiecare persoană care va raporta că a fost martoră la o astfel de întâmplare, în timp ce lucra într-un restaurant, va exista o alta care va susține că nu a văzut pe nimeni scuipând în mâncare, în toți anii petrecuți în industrie. De fapt, sunt mult mai mulți oameni care nu au văzut vreo neregulă decât sunt cei care vă vor spune că au văzut cum se scuipă în mâncare.

Așadar, sunt cazuri izolate unde, într-adevăr, chelnerii s-au bucătarii scuipă în mâncarea clienților, însă acest lucru nu poate fi generalizat la întreaga industrie. Așa cum spune o vorbă „clientul nostru stăpânul nostru”, restaurantele își respectă consumatorii, fiindcă îi pot pierde altfel și pot da faliment.

Foto: Pexels.com

Îți recomandăm:
Biserica Ortodoxă Română este cea mai înaltă instituție religioasă din țară. Statisticile arată că numărul total al credincioșilor depășește 87% din populația țării. Sfânta...
Ziua de 1 decembrie este cea de 335-a zi a calendarului gregorian și a 336-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 30 de zile. Ziua Națională a României sau Ziua Marii...
Cele mai noi articole
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Isaac Newton (25 decembrie 1642 / 4 ianuarie 1643 – 20 / 31 martie 1727) a fost persoana care a revoluționat din temelii fizica. Savantul a descoperit gravitația și a fost prima persoană din... citește tot
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Majoritatea societăților, într-o formă sau alta, au avut sisteme concepute pentru a rezolva disputele și pentru a susține statul de drept. Tensiunile și dramele din sălile de judecată au... citește tot
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Dimineața este acea parte a zilei în care organismul parcă se mișcă ceva mai încet decât în mod normal. Durează un pic de timp până când corpul își intră în ritmul său normal, iar... citește tot