Cine intră primul în restaurant, bărbatul sau femeia?

03.11.2021
Cine intră primul în restaurant, bărbatul sau femeia?

Eticheta la masă sau manierele la restaurant sunt deseori neglijate în ziua de astăzi. Nu numai eticheta la masă, ci și eticheta în general. Femeile iubesc bărbații cu maniere. Sau, cel puțin, așa ar fi de preferat. Poți să fii cel mai frumos tip din lume și să ai mulți bani, dar dacă nu știi cum să te descurci, nu vei ajunge prea departe cu o femeie care știe ce vrea de la viață.

Acesta este motivul pentru care bunele manierele sunt importante. Oamenii te vor percepe diferit și te vor privi cu mai mult respect dacă știi să te comporți corect la masă, pe stradă, la întâlniri de afaceri, oriunde există un fel de interacțiune socială.

Cine intră primul în restaurant?

Dacă plănuiești o cină drăguță cu o prietenă sau alți oaspeți într-un restaurant, există câteva reguli pe care domnul le respectă întotdeauna atunci când vine vorba de maniere la restaurant.

Dacă ești la o întâlnire cu o femeie frumoasă, când intri în restaurant, intri primul. De ce? Ei bine, din cauza faptului că interiorul restaurantului este un teritoriu necunoscut și obligația fiecărui domn este să-și protejeze doamna în toate situațiile neplăcute care pot apărea. Când intră în restaurant, bărbatul merge în față.

Bărbații aleg masa la care vor sta (desigur, dacă ai o rezervare pe care nu o poți alege, masa ta este deja aleasă). Dacă nu ai avut nicio rezervare si trebuie sa alegi o masa, vei alege dimensiunea potrivita a mesei care ti se potriveste tie si companiei tale. Dacă ești doar tu și doamna ta, nu vei sta la o masă pentru șase persoane.

În cazul în care doamna are o jachetă pe care vrea să o dea jos, bărbatul o ajută să se dezbrace. Când se așază la masă, bărbatul ar trebui să-și ajute doamna trecând în spatele ei și trăgând scaunul și apoi aducându-l înapoi în timp ce ea se pregătește să ia loc.

În zilele noastre, uneori chelnerul va însoți la masă oaspeții și o va ajuta pe doamnă să se așeze. În cazul acesta, bărbatul ar trebui să-l lase să o ajute el pe partenera sa. Nu e nevoie să insiste.

Eticheta locurilor în restaurant pentru un cuplu cere ca bărbatul să stea cu fața la ieșirea din restaurant. Bărbatul ar trebui să fie întotdeauna în măsură să se uite în jur pentru a-și proteja doamna în cazul în care se întâmplă ceva neplăcut.

Foto: Pexels.com

Îți recomandăm:
Biserica Ortodoxă Română este cea mai înaltă instituție religioasă din țară. Statisticile arată că numărul total al credincioșilor depășește 87% din populația țării. Sfânta...
Ziua de 1 decembrie este cea de 335-a zi a calendarului gregorian și a 336-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 30 de zile. Ziua Națională a României sau Ziua Marii...
Cele mai noi articole
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Isaac Newton (25 decembrie 1642 / 4 ianuarie 1643 – 20 / 31 martie 1727) a fost persoana care a revoluționat din temelii fizica. Savantul a descoperit gravitația și a fost prima persoană din... citește tot
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Majoritatea societăților, într-o formă sau alta, au avut sisteme concepute pentru a rezolva disputele și pentru a susține statul de drept. Tensiunile și dramele din sălile de judecată au... citește tot
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Dimineața este acea parte a zilei în care organismul parcă se mișcă ceva mai încet decât în mod normal. Durează un pic de timp până când corpul își intră în ritmul său normal, iar... citește tot