Cine intră primul în restaurant, bărbatul sau femeia?

03.11.2021
Cine intră primul în restaurant, bărbatul sau femeia?

Eticheta la masă sau manierele la restaurant sunt deseori neglijate în ziua de astăzi. Nu numai eticheta la masă, ci și eticheta în general. Femeile iubesc bărbații cu maniere. Sau, cel puțin, așa ar fi de preferat. Poți să fii cel mai frumos tip din lume și să ai mulți bani, dar dacă nu știi cum să te descurci, nu vei ajunge prea departe cu o femeie care știe ce vrea de la viață.

Acesta este motivul pentru care bunele manierele sunt importante. Oamenii te vor percepe diferit și te vor privi cu mai mult respect dacă știi să te comporți corect la masă, pe stradă, la întâlniri de afaceri, oriunde există un fel de interacțiune socială.

Cine intră primul în restaurant?

Dacă plănuiești o cină drăguță cu o prietenă sau alți oaspeți într-un restaurant, există câteva reguli pe care domnul le respectă întotdeauna atunci când vine vorba de maniere la restaurant.

Dacă ești la o întâlnire cu o femeie frumoasă, când intri în restaurant, intri primul. De ce? Ei bine, din cauza faptului că interiorul restaurantului este un teritoriu necunoscut și obligația fiecărui domn este să-și protejeze doamna în toate situațiile neplăcute care pot apărea. Când intră în restaurant, bărbatul merge în față.

Bărbații aleg masa la care vor sta (desigur, dacă ai o rezervare pe care nu o poți alege, masa ta este deja aleasă). Dacă nu ai avut nicio rezervare si trebuie sa alegi o masa, vei alege dimensiunea potrivita a mesei care ti se potriveste tie si companiei tale. Dacă ești doar tu și doamna ta, nu vei sta la o masă pentru șase persoane.

În cazul în care doamna are o jachetă pe care vrea să o dea jos, bărbatul o ajută să se dezbrace. Când se așază la masă, bărbatul ar trebui să-și ajute doamna trecând în spatele ei și trăgând scaunul și apoi aducându-l înapoi în timp ce ea se pregătește să ia loc.

În zilele noastre, uneori chelnerul va însoți la masă oaspeții și o va ajuta pe doamnă să se așeze. În cazul acesta, bărbatul ar trebui să-l lase să o ajute el pe partenera sa. Nu e nevoie să insiste.

Eticheta locurilor în restaurant pentru un cuplu cere ca bărbatul să stea cu fața la ieșirea din restaurant. Bărbatul ar trebui să fie întotdeauna în măsură să se uite în jur pentru a-și proteja doamna în cazul în care se întâmplă ceva neplăcut.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Care este cel mai bine vândut parfum din toate timpurile? În top 3 sunt numai parfumuri franțuzești!
Care este cel mai bine vândut parfum din toate timpurile? În top 3 sunt numai parfumuri franțuzești!
Parfumurile sunt o industrie care generează anual venituri de miliarde de dolari. Deși se spune că cele mai bune parfumuri sunt cele franțuzești, în ultimii ani câteva state (Japonia, Italia,... citește tot
Ion Antonescu, executat fără să i se respecte ultima dorință! Ce voia Mareșalul?
Ion Antonescu, executat fără să i se respecte ultima dorință! Ce voia Mareșalul?
Ion Antonescu se numără printre cele mai controversate personalități de după 1900. Acesta a deținut funcția de șef al Marelui Stat Major și ministru de război, iar din 4 septembrie 1940... citește tot
Cum a vrut Ungaria unirea cu România? De ce a refuzat Regele Ferdinand?
Cum a vrut Ungaria unirea cu România? De ce a refuzat Regele Ferdinand?
Astăzi, unirea cu un alt stat pare un lucru imposibil. Totuși, au fost perioade în care alte țări și-au dorit unirea cu România. Acesta este și cazul Ungariei care la un moment dat a... citește tot