Cine intră primul în restaurant, bărbatul sau femeia?

03.11.2021
Cine intră primul în restaurant, bărbatul sau femeia?

Eticheta la masă sau manierele la restaurant sunt deseori neglijate în ziua de astăzi. Nu numai eticheta la masă, ci și eticheta în general. Femeile iubesc bărbații cu maniere. Sau, cel puțin, așa ar fi de preferat. Poți să fii cel mai frumos tip din lume și să ai mulți bani, dar dacă nu știi cum să te descurci, nu vei ajunge prea departe cu o femeie care știe ce vrea de la viață.

Acesta este motivul pentru care bunele manierele sunt importante. Oamenii te vor percepe diferit și te vor privi cu mai mult respect dacă știi să te comporți corect la masă, pe stradă, la întâlniri de afaceri, oriunde există un fel de interacțiune socială.

Cine intră primul în restaurant?

Dacă plănuiești o cină drăguță cu o prietenă sau alți oaspeți într-un restaurant, există câteva reguli pe care domnul le respectă întotdeauna atunci când vine vorba de maniere la restaurant.

Dacă ești la o întâlnire cu o femeie frumoasă, când intri în restaurant, intri primul. De ce? Ei bine, din cauza faptului că interiorul restaurantului este un teritoriu necunoscut și obligația fiecărui domn este să-și protejeze doamna în toate situațiile neplăcute care pot apărea. Când intră în restaurant, bărbatul merge în față.

Bărbații aleg masa la care vor sta (desigur, dacă ai o rezervare pe care nu o poți alege, masa ta este deja aleasă). Dacă nu ai avut nicio rezervare si trebuie sa alegi o masa, vei alege dimensiunea potrivita a mesei care ti se potriveste tie si companiei tale. Dacă ești doar tu și doamna ta, nu vei sta la o masă pentru șase persoane.

În cazul în care doamna are o jachetă pe care vrea să o dea jos, bărbatul o ajută să se dezbrace. Când se așază la masă, bărbatul ar trebui să-și ajute doamna trecând în spatele ei și trăgând scaunul și apoi aducându-l înapoi în timp ce ea se pregătește să ia loc.

În zilele noastre, uneori chelnerul va însoți la masă oaspeții și o va ajuta pe doamnă să se așeze. În cazul acesta, bărbatul ar trebui să-l lase să o ajute el pe partenera sa. Nu e nevoie să insiste.

Eticheta locurilor în restaurant pentru un cuplu cere ca bărbatul să stea cu fața la ieșirea din restaurant. Bărbatul ar trebui să fie întotdeauna în măsură să se uite în jur pentru a-și proteja doamna în cazul în care se întâmplă ceva neplăcut.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot