Cine intră primul în restaurant, bărbatul sau femeia?

03.11.2021
Cine intră primul în restaurant, bărbatul sau femeia?

Eticheta la masă sau manierele la restaurant sunt deseori neglijate în ziua de astăzi. Nu numai eticheta la masă, ci și eticheta în general. Femeile iubesc bărbații cu maniere. Sau, cel puțin, așa ar fi de preferat. Poți să fii cel mai frumos tip din lume și să ai mulți bani, dar dacă nu știi cum să te descurci, nu vei ajunge prea departe cu o femeie care știe ce vrea de la viață.

Acesta este motivul pentru care bunele manierele sunt importante. Oamenii te vor percepe diferit și te vor privi cu mai mult respect dacă știi să te comporți corect la masă, pe stradă, la întâlniri de afaceri, oriunde există un fel de interacțiune socială.

Cine intră primul în restaurant?

Dacă plănuiești o cină drăguță cu o prietenă sau alți oaspeți într-un restaurant, există câteva reguli pe care domnul le respectă întotdeauna atunci când vine vorba de maniere la restaurant.

Dacă ești la o întâlnire cu o femeie frumoasă, când intri în restaurant, intri primul. De ce? Ei bine, din cauza faptului că interiorul restaurantului este un teritoriu necunoscut și obligația fiecărui domn este să-și protejeze doamna în toate situațiile neplăcute care pot apărea. Când intră în restaurant, bărbatul merge în față.

Bărbații aleg masa la care vor sta (desigur, dacă ai o rezervare pe care nu o poți alege, masa ta este deja aleasă). Dacă nu ai avut nicio rezervare si trebuie sa alegi o masa, vei alege dimensiunea potrivita a mesei care ti se potriveste tie si companiei tale. Dacă ești doar tu și doamna ta, nu vei sta la o masă pentru șase persoane.

În cazul în care doamna are o jachetă pe care vrea să o dea jos, bărbatul o ajută să se dezbrace. Când se așază la masă, bărbatul ar trebui să-și ajute doamna trecând în spatele ei și trăgând scaunul și apoi aducându-l înapoi în timp ce ea se pregătește să ia loc.

În zilele noastre, uneori chelnerul va însoți la masă oaspeții și o va ajuta pe doamnă să se așeze. În cazul acesta, bărbatul ar trebui să-l lase să o ajute el pe partenera sa. Nu e nevoie să insiste.

Eticheta locurilor în restaurant pentru un cuplu cere ca bărbatul să stea cu fața la ieșirea din restaurant. Bărbatul ar trebui să fie întotdeauna în măsură să se uite în jur pentru a-și proteja doamna în cazul în care se întâmplă ceva neplăcut.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
Contrar așteptărilor, în era actuală a tehnologiei avansate și a producției în masă, bijuteriile handmade câștigă tot mai mult teren în preferințele consumatorilor. Această revenire la... citește tot
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
E clar, oamenii se împart în două mari categorii: cei care dorm cu ușa închisă la dormitor și cei care aleg să o lase deschisă. Nu multă lume se gândește la faptul că acest gest aparent... citește tot
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Pe data de 25 aprilie 2019, la vârsta de 77 de ani, Joe Biden și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din 2020. Acesta a devenit în 2021 al 46-lea președinte al Statelor Unite și... citește tot