Cine intră primul în restaurant, bărbatul sau femeia?

03.11.2021
Cine intră primul în restaurant, bărbatul sau femeia?

Eticheta la masă sau manierele la restaurant sunt deseori neglijate în ziua de astăzi. Nu numai eticheta la masă, ci și eticheta în general. Femeile iubesc bărbații cu maniere. Sau, cel puțin, așa ar fi de preferat. Poți să fii cel mai frumos tip din lume și să ai mulți bani, dar dacă nu știi cum să te descurci, nu vei ajunge prea departe cu o femeie care știe ce vrea de la viață.

Acesta este motivul pentru care bunele manierele sunt importante. Oamenii te vor percepe diferit și te vor privi cu mai mult respect dacă știi să te comporți corect la masă, pe stradă, la întâlniri de afaceri, oriunde există un fel de interacțiune socială.

Cine intră primul în restaurant?

Dacă plănuiești o cină drăguță cu o prietenă sau alți oaspeți într-un restaurant, există câteva reguli pe care domnul le respectă întotdeauna atunci când vine vorba de maniere la restaurant.

Dacă ești la o întâlnire cu o femeie frumoasă, când intri în restaurant, intri primul. De ce? Ei bine, din cauza faptului că interiorul restaurantului este un teritoriu necunoscut și obligația fiecărui domn este să-și protejeze doamna în toate situațiile neplăcute care pot apărea. Când intră în restaurant, bărbatul merge în față.

Bărbații aleg masa la care vor sta (desigur, dacă ai o rezervare pe care nu o poți alege, masa ta este deja aleasă). Dacă nu ai avut nicio rezervare si trebuie sa alegi o masa, vei alege dimensiunea potrivita a mesei care ti se potriveste tie si companiei tale. Dacă ești doar tu și doamna ta, nu vei sta la o masă pentru șase persoane.

În cazul în care doamna are o jachetă pe care vrea să o dea jos, bărbatul o ajută să se dezbrace. Când se așază la masă, bărbatul ar trebui să-și ajute doamna trecând în spatele ei și trăgând scaunul și apoi aducându-l înapoi în timp ce ea se pregătește să ia loc.

În zilele noastre, uneori chelnerul va însoți la masă oaspeții și o va ajuta pe doamnă să se așeze. În cazul acesta, bărbatul ar trebui să-l lase să o ajute el pe partenera sa. Nu e nevoie să insiste.

Eticheta locurilor în restaurant pentru un cuplu cere ca bărbatul să stea cu fața la ieșirea din restaurant. Bărbatul ar trebui să fie întotdeauna în măsură să se uite în jur pentru a-și proteja doamna în cazul în care se întâmplă ceva neplăcut.

Foto: Pexels.com

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 12 august este a 224-a zi a calendarului gregorian și a 225-a zi în anii bisecți. În această zi, de-a lungul vremii, istoria a consemnat o serie de evenimente care au marcat...
Cele mai noi articole
Care este cea mai mică insulă locuită din lume?
Care este cea mai mică insulă locuită din lume?
În lume există multe lucruri frumoase unele locuite de oameni, iar altele sălbatice care nu au văzut deloc vreo urmă de civilizație. Acolo unde oamenii au ajuns și-au pus amprenta asupra... citește tot
Care este diferența dintre ayran, sana și chefir?
Care este diferența dintre ayran, sana și chefir?
Sana, ayranul și chefirul se enumără printre lactatele alese, de cele mai multe ori, la micul dejun. Dintre cele trei, nutriționiștii sugerează consumarea chefirului persoanelor cu probleme de... citește tot
De ce sângele este roșu?
De ce sângele este roșu?
Sângele este lichidul care ajută organismul uman să funcționeze, circulând prin vene și artere, asigurând astfel nutriția și oxigenarea corpului. Când te uiți la venele unui organism uman... citește tot