Fabuloasa poveste a insulei Skorpios din Grecia, locul unde a fost fotografiată goală Prima Doamnă a Statelor Unite

30.08.2022
Fabuloasa poveste a insulei Skorpios din Grecia, locul unde a fost fotografiată goală Prima Doamnă a Statelor Unite

Când vine vorba despre locuri de legendă elene, insula Skorpios din apropierea Lefkadei are o poveste aparte. Aceasta a fost insula lui Aristotle Onassis, unul dintre cei mai bogați europeni din toate timpurile. Și, pe această insulă, mare de 83 de hectare, s-au scris cele mai frumoase povești monene ale timpurilor demult apuse.

În anul 1963, miliardarul grec Aristotle Onassis achiziționa insula Skorpios de la guvernul elen, care folosea banii pentru a-și achita o parte din datoria externă. Se crede că insula l-a costat echivalentul a aproximativ 11.000 de euro din banii de astăzi (anul 2015), notează greekreporter.com.

Insula Skorpios, locul petrcerilor luxoase

Aici au avut loc numeroase petreceri mondene. Insula Skorpios a fost, de asemenea, locul nunții lui Aristotle Onassis cu fosta primă doamnă a Statelor Unite, Jacqueline Kennedy. Evenimentul care avea să șocheze o națiune întreagă a avut loc pe data de 20 octombrie 1968, la cinci ani după tragicul deces al lui John F. Kennedy.

Nu ar conta toți banii din lume, dacă nu ar exista femei. (Aristotle Onassis)

Căsătoria celor doi a fost mai mult o relație de afaceri decât o dragoste mare. Contractul prenupțial arăta că vor dormi în dormitoare separate, iar Jackie nu ar avea nicio obligație să-i dăruiască miliardarului niciun copil. Onassis avea obligația să-i dea soției sale o alocație lunară de 10.000 de dolari, 7.000 de dolari pentru costuri medicale și estetice (coafură, machiaj, etc.), 10.000 de dolari pentru îmbrăcăminte și 5.000 de dolari pe lună pentru John și Caroline.

Ca răzbunare pentru că Jackie voia tot mai mulți bani, Onassis „a aranjat” ca un paparazzo italian să o fotografieze nud pe Jackie, fără știrea acesteia. Pozele cu fosta Primă Domană făcând plajă nud pe Skorpios în anul 1971 au apărut în revista pornografică Hustler a lui Larry Flynt, scrie yahoo.com. Astăzi, plaja unde a fost fotografiată văduva lui Kennedy poate fi vizitată de turiști.

Onassis si vaduva lui JFK

Pe mâinile cui a ajuns Insula Skorpios?

La moartea lui Onassis, în 1975, insula a ajuns în mâinile fiicei sale Christina. Mai târziu, insula a trecut în proprietatea Athinei Onassis, nepoata marelui miliardar și singura moștenitoare supraviețuitoare. Au existat zvonuri în trecut că designerul de modă Giorgio Armani, fondatorul Microsoft Bill Gates și starul pop Madonna erau interesați să cumpere micuța insulă. Niciunul nu s-a concretizat.

În 2003, nepoata celebrului armator grec, a vândut insula miliardarului rus Dmitri Ribolovlev. Prețul plătit? 153 de milioane de dolari pentru un paradis. Fiica lui Dmitri Ribolovlev a început să dezvolte un complex de lux de 10.000 de metri pătrați pe Skorpios. Investiția totală este estimată la 184 de milioane de euro. Dmitri Rybolovlev are o valoare estimată de 9,1 miliarde de dolari. Din momentul în care insula Skorpios a fost vândută către Rybolovlev, întreaga zonă a devenit o zonă interzisă pentru turiști. Numai paza pentru insulă are un cost de 1 milion de dolari pe an.

Onassis, fiul său Alexander și fiica sa Christina sunt toți îngropați pe insulă. Mormintele și o capelă mică se află în partea de nord-vest a insulei.

Foto: washingtonpost.com & shtiu.ro

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
În lumea sportului, medicamentele de performanță au fost întotdeauna o problemă controversată. Un astfel de medicament care a făcut recent titluri este roxadustat. În acest blog, vom analiza... citește tot
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ștefan cel Mare (1438/1439 – 1504) a fost una dintre personalitățile care a scris istorie pe aceste meleaguri. Domnitorul moldovean a avut cea mai lungă domnie din perioada medievală, nu mai... citește tot
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Iisus Hristos este figura centrală a creștinismului. Fiul lui Dumnezeu a venit pe Pământ pentru a propovădui pacea și iubirea între oameni, însă a fost crucificat de către aceștia. În... citește tot