Fabuloasa poveste a insulei Skorpios din Grecia, locul unde a fost fotografiată goală Prima Doamnă a Statelor Unite

30.08.2022
Fabuloasa poveste a insulei Skorpios din Grecia, locul unde a fost fotografiată goală Prima Doamnă a Statelor Unite

Când vine vorba despre locuri de legendă elene, insula Skorpios din apropierea Lefkadei are o poveste aparte. Aceasta a fost insula lui Aristotle Onassis, unul dintre cei mai bogați europeni din toate timpurile. Și, pe această insulă, mare de 83 de hectare, s-au scris cele mai frumoase povești monene ale timpurilor demult apuse.

În anul 1963, miliardarul grec Aristotle Onassis achiziționa insula Skorpios de la guvernul elen, care folosea banii pentru a-și achita o parte din datoria externă. Se crede că insula l-a costat echivalentul a aproximativ 11.000 de euro din banii de astăzi (anul 2015), notează greekreporter.com.

Insula Skorpios, locul petrcerilor luxoase

Aici au avut loc numeroase petreceri mondene. Insula Skorpios a fost, de asemenea, locul nunții lui Aristotle Onassis cu fosta primă doamnă a Statelor Unite, Jacqueline Kennedy. Evenimentul care avea să șocheze o națiune întreagă a avut loc pe data de 20 octombrie 1968, la cinci ani după tragicul deces al lui John F. Kennedy.

Nu ar conta toți banii din lume, dacă nu ar exista femei. (Aristotle Onassis)

Căsătoria celor doi a fost mai mult o relație de afaceri decât o dragoste mare. Contractul prenupțial arăta că vor dormi în dormitoare separate, iar Jackie nu ar avea nicio obligație să-i dăruiască miliardarului niciun copil. Onassis avea obligația să-i dea soției sale o alocație lunară de 10.000 de dolari, 7.000 de dolari pentru costuri medicale și estetice (coafură, machiaj, etc.), 10.000 de dolari pentru îmbrăcăminte și 5.000 de dolari pe lună pentru John și Caroline.

Ca răzbunare pentru că Jackie voia tot mai mulți bani, Onassis „a aranjat” ca un paparazzo italian să o fotografieze nud pe Jackie, fără știrea acesteia. Pozele cu fosta Primă Domană făcând plajă nud pe Skorpios în anul 1971 au apărut în revista pornografică Hustler a lui Larry Flynt, scrie yahoo.com. Astăzi, plaja unde a fost fotografiată văduva lui Kennedy poate fi vizitată de turiști.

Onassis si vaduva lui JFK

Pe mâinile cui a ajuns Insula Skorpios?

La moartea lui Onassis, în 1975, insula a ajuns în mâinile fiicei sale Christina. Mai târziu, insula a trecut în proprietatea Athinei Onassis, nepoata marelui miliardar și singura moștenitoare supraviețuitoare. Au existat zvonuri în trecut că designerul de modă Giorgio Armani, fondatorul Microsoft Bill Gates și starul pop Madonna erau interesați să cumpere micuța insulă. Niciunul nu s-a concretizat.

În 2003, nepoata celebrului armator grec, a vândut insula miliardarului rus Dmitri Ribolovlev. Prețul plătit? 153 de milioane de dolari pentru un paradis. Fiica lui Dmitri Ribolovlev a început să dezvolte un complex de lux de 10.000 de metri pătrați pe Skorpios. Investiția totală este estimată la 184 de milioane de euro. Dmitri Rybolovlev are o valoare estimată de 9,1 miliarde de dolari. Din momentul în care insula Skorpios a fost vândută către Rybolovlev, întreaga zonă a devenit o zonă interzisă pentru turiști. Numai paza pentru insulă are un cost de 1 milion de dolari pe an.

Onassis, fiul său Alexander și fiica sa Christina sunt toți îngropați pe insulă. Mormintele și o capelă mică se află în partea de nord-vest a insulei.

Foto: washingtonpost.com & shtiu.ro

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 1 septembrie este cea de-a 244-a a calendarului gregorian și a 245-a în anii bisecți. În această zi au avut loc de-a lungul timpului evenimente care au marcat istoria lumii și pe cea a...
Cele mai noi articole
Ce teritoriu are ca imn sunetul unei pietre care cade în apă?
Ce teritoriu are ca imn sunetul unei pietre care cade în apă?
Puțină lume a auzit despre ciudatul stat Ladonia. De fapt, Ladonia este o micronațiune, proclamată în iunie 1996 ca rezultat al lungilor lupte din instanță dintre artistul Lars Vilks și... citește tot
De ce nu sunt burgerii sănătoși?
De ce nu sunt burgerii sănătoși?
Burgerii sunt apreciați și consumați de foarte mulți oameni. Acest preparat culinar poate fi savurat cu ușurință mai peste tot, fiindcă este o mâncare de tip fast-food. Din păcate, burgerii... citește tot
De ce este Gorbaciov responsabil de căderea ZiduluI Berlinului?
De ce este Gorbaciov responsabil de căderea ZiduluI Berlinului?
Zidul Berlinului, care timp de decenii a divizat nu doar un oraș, ci o țară întreagă, a căzut în noiembrie 1989. Evenimentul a fost unul istoric și a demonstrat responsabilitatea și... citește tot