Este indicat sau nu ca roșiile să fie depozitate în frigider?

23.05.2023
Este indicat sau nu ca roșiile să fie depozitate în frigider?

Roșiile sunt unele dintre cele mai consumate fructe din lume. Tomatele sunt utilizate la tot felul de salate și mâncăruri, gustul lor inconfundabil dând savoare preparatelor culinare. Depozitarea lor este foarte importantă pentru a-și păstra proprietățile nutritive, dar și aroma delicioasă. Unde este cel mai bine să ții roșiile?

De ce să nu ții roșiile în frigider?

Atunci când achiziționăm roșii întotdeauna cumpărăm mai multe decât avem nevoie. Motivul este unul simplu: nu te poți duce la piață sau la supermarket în fiecare zi, astfel că achiziționezi tomate pentru o perioadă mai îndelungată. Problema este că aceste fructe se degradează foarte ușor și au nevoie de condiții optime de depozitare pentru a-și păstra prospețimea cât mai mult.

Cei mai mulți oameni, când ajung acasă, depozitează roșiile în frigider. Aceasta este cea mai proastă opțiune, fiindcă la temperaturi reci tomatele se degradează foarte repede. Potrivit specialiștilor în nutriție, roșiile ținute în frigider se vor înmuia și își vor pierde din proprietățile avute.

Cel mai bun loc pentru a depozita roșiile, după ce au fost achiziționate, este un loc întunecat și răcoros. Trebuie precizat că ele trebuie ținute departe de alte legume și fructe care eliberează etilenă, o substanță care grăbește alterarea.

Nutriționiștii recomandă ca tomatele să fie așezate într-un coș sau vas mai mare, unele lângă altele, niciodată suprapuse fiindcă se vor strica mai repede. Locația trebuie să fie rece și întunecată.

O altă modalitate de a păstra roșiile, o perioadă mai îndelungată, o reprezintă congelarea. Potrivit specialiștilor în sănătate, înainte să fie depozitate tomatele nu trebuie să fie spălate, fiindcă apa poate favoriza dezvoltarea mucegaiului și a bacteriilor, reducând astfel durata de viață a acestora. Indicat este ca roșiile să fie băgate sub dușul cu apă chiar înainte de a fi mâncate.

Câte soiuri de roșii există?

De-a lungul timpului roșiile au evoluat și s-au diversificat, în prezent existând peste 10.000 de soiuri, cu dimensiuni, culori și forme diferite. Cele mai multe dintre acestea au trecut prin multiple schimbări, însă există și tomate care au o istorie de peste 400 de ani.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
Contrar așteptărilor, în era actuală a tehnologiei avansate și a producției în masă, bijuteriile handmade câștigă tot mai mult teren în preferințele consumatorilor. Această revenire la... citește tot
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
E clar, oamenii se împart în două mari categorii: cei care dorm cu ușa închisă la dormitor și cei care aleg să o lase deschisă. Nu multă lume se gândește la faptul că acest gest aparent... citește tot
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Pe data de 25 aprilie 2019, la vârsta de 77 de ani, Joe Biden și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din 2020. Acesta a devenit în 2021 al 46-lea președinte al Statelor Unite și... citește tot