Este adevărat că Maica Tereza a fost exorcizată înainte de a muri?

23.09.2021
Este adevărat că Maica Tereza a fost exorcizată înainte de a muri?

Maica Tereza a fost una dintre cele mai cunoscute femei din lume, ea dedicându-și viața Bisericii și credinței. Femeia s-a născut pe data de 26 august 1910 la Skopje, provincia otomană Kosovo, și a trecut la cele sfinte pe 5 septembrie 1997 la Calcutta, în India. La naștere aceasta a primit numele de Anjezë Gonxhe Bojaxhiu. Nu mulți știu că Maria Tereza a trecut printr-un proces de exorcizare spre finalul vieții.

De ce a fost exorcizată Maria Tereza?

Maria Tereza și-a dedicat întreaga viață ajutorării persoanelor sărace și bolnave. Acest lucru i-a adus un premiu Nobel pentru pace, în anul 1979. Cu toate acestea, ea a fost considerată o persoană controversată.

Potrivit National Geographic, ea a botezat în secret oameni aflaţi pe moarte, pretinzând că doar le alina durerile şi le răcorea fruntea cu o cârpă umedă. Totodată, conform CNN, au existat critici faţă de igiena şi calitatea îngrijirilor medicale la o casă administrată de ordinul Misionarele Carităţii, înfiinţat de ea.

Însă cel mai controversat moment l-a reprezentat faptul că înainte de a muri, aceasta a fost supusă unui ritual de exorcizare, fiindcă se credea că Satan o tulbură. Arhiepiscopul Henry D’Souza, din Calcutta, a mărturisit că Maica Tereza a fost exorcizată cu câteva luni înainte de a trece la cele sfinte. Decizia a fost luată când femeia se afla la spitalul Birla și a suferit două nopţi de tulburări ale somnului, având o stare foarte agitată. Preotul Rosario Stroscio este cel care a citit o rugăciune de exorcizare, timp de o jumătate de oră, lângă Maica Tereza.

Era foarte neliniştită. Doctorul nu reuşea să înţeleagă. Noapte se zbătea, îşi smulgea toate firele. Dar, în noaptea de după exorcizare, a dormit foarte bine. Era total calmă. Maica era o persoană sfântă, iar spiritele rele au încercat să o tulbure, mai ales în starea în care se afla. Diavolul a vrut să o sperie. Maica şi-a dat seama că s-ar putea să fie tulburată de cel rău. Ştia despre exorcizare. A fost destul de fericită, a declarat arhiepiscopul Henry D’Souza, pentru The Guardian.

Beatificarea călugăriței Maica Tereza

După moartea Maicii Tereza din 5 septembrie 1997, admiratorii și adepții acesteia au făcut multiple cereri către Biserica Catolică pentru ca femeia să fie făcută sfântă. Canonizarea acesteia trebuia înfăptuită doar dacă călugărița albaneză ar fi realizat două minuni. Astfel, adepții ordinului înfăptuit de către Maica Tereza au adus în fața doctorilor și oficialilor de la Vatican două persoane care au fost vindecate prin puterea femeii.

Ce este exorcismul?

Exorcismul reprezintă o practică religioasă de alungare a demonilor sau a altor entități spirituale dintr-o persoană sau loc, care sunt considerate a fi posedate. În funcție de credința exorcistului, procesul are loc provocând entitatea la un jurământ, printr-un ritual complicat sau pur și simplu poruncind entității să plece, în numele unei forțe superioare.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot