E adevărat că eschimoșii se sărută cu nasurile?

19.04.2018
E adevărat că eschimoșii se sărută cu nasurile?

Sărutul eschimoșilor. Toată lumea știe că dintre toate modalitățile de tandrețe de pe pământ, cel mai special sărut este al popoarelor din regiunea polară. Se spune că aceștia se sărută atingându-și nasurile. Este adevărat?

Popoarele care trăiesc în regiunea polară poartă denumirea de eschimoși. Numărul total al eschimoșilor din regiunile polare se cifrează la aproximativ 175.000, din care 50.000 trăiesc în Groenlanda și circa același număr în nordul Canadei.

Mitul sărutului eschimoșilor are o urmă de adevăr. Ca semn de afecțiune, aceștia își freacă nasurile unul de altul. Se spune că fac acest gest întrucât dacă s-ar săruta normal le-ar putea îngheța saliva din pricina faptului că trăiesc în zone foarte reci (-40 de grade Celsius).

Cine a inventat sărutul franțuzesc? Să fie francezii?

Acest tip de sărut se numește „kunik” și este, de fapt, un tip de urare practicată între membrii familiei mai apropiați, așa cum sunt părinții sau copiii. „Kunik” nu are, de fapt, nicio legătură cu sărutul și este mai degrabă un act non-erotic, prin care persoanele apropiate își miros obrajii și părul.

Eschimoșii se pot căsători în… patru

Puțini știu că eschimoșii nu au nicio problemă să-și împartă partenerii. Dedumită co-căsătorie, multe cupluri de eschimoși se unesc cu scopul de întărire economică a celor două familii. Fiecare cuplu își păstrează gospodăria, dar soții se pot schimba între ei fără nicio problemă.

Cum a apărut sărutul?

Potrivit antropologilor, sărutul a evoluat ca o consecință firească a hrănirii puilor anumitor mamifere. Chiar și oamenii preistorici își hrăneau copiii prin mestecarea mâncării în gura mamei, care apoi o transfera în gura copilul, determinându-l astfel să se hrănească. În Europa, romanii au fost cei care au răspândit sărutul cu limba.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cât de mare este, de fapt, Iranul? Ar ocupa jumătate din Europa centrală și de vest!
Cât de mare este, de fapt, Iranul? Ar ocupa jumătate din Europa centrală și de vest!
Când ne gândim la Iran, ne vin adesea în minte aspecte legate de istorie, cultură, religie sau politică externă. Însă puțini realizează dimensiunile reale ale acestei țări din Orientul... citește tot
De ce s-a implicat SUA în conflictul dintre Israel și Iran? Ce au de câștigat americanii?
De ce s-a implicat SUA în conflictul dintre Israel și Iran? Ce au de câștigat americanii?
SUA au bombardat Iranul și au atacat trei situri nucleare iraniene. Administrația Trump și-a asumat cu subiect și predicat bombardarea Iranului. Ca răspuns la atacul american, forțele armate... citește tot
Cele mai populare variante de poker din cazinouri
Cele mai populare variante de poker din cazinouri
Când intri într-un cazino, mintea ți se duce imediat la mesele de cărți, la oamenii care par să știe toate șmecheriile și la energia aia intensă care plutește în aer. E acel moment în... citește tot