E adevărat că ultima casă a lui Shakespeare a fost demolată de… nervi?

26.06.2019
E adevărat că ultima casă a lui Shakespeare a fost demolată de… nervi?

William Shakespeare este unul dintre cei mai celebri dramaturgi și poeți englezi din toate timpurile. Supranumit „Poetul din Avon”, William Shakespeare a trăit între 1564 și 1616. În mod ironic, britanicii nu au avut deloc grijă de imobilul unde Shakespeare și-a trăit ultimii ani din viață. Ba mai mult, ultima casă a poetului a fost demolată într-un exces de zel.

Casa New Place din Stratford-upon-Avon a fost construită în anul 1483 de către Sir Hugh Clopton. William Shakespeare a cumpărat imobilul în 1597 și nu a locuit aici de la început. Spre finalul vieții, poetul s-a întors din Londra și și-a petrecut ultimii ani din viață în casa New Place.

E adevărat că Mihai Eminescu NU s-a născut la Ipotești?

După decesul renumitului poetul si dramaturg din anul 1912, clădirea de pe Chapel Street a trecut prin mâinile mai multor proprietari. Ultimul dintre aceștia a fost reverendul Francis Gastrell.

Întrucât casa era deja cunoscută ca fiind ultima reședință a lui Shakespeare, aceasta a devenit loc de pelerinaj pentru mulți vizitatori. Sătul de atâtea vizite, într-una din zile, reverendul Francis Gastrell a tăiat un dud care fusese plantat chiar de către Shakespeare. Acesta avea să regrete gestul, întrucât drept răzbunare, fanii lui Shakespeare au spart geamurile casei.

Mai târziu, Gastrell a cerut permisiunea de a extinde grădina, dar autoritățile i-au respins cererea și i-au mărit și impozitul. Reverendul Francis Gastrell nu s-a oprit aici și pentru a se răzbuna pe toată lumea a demolat casa în anul 1759. A pus-o la pământ. Gestul i-a înfuriat din nou pe localnici, care l-au obligat pe reverend să părăsească orașul. Prea târziu. Răul fusese deja făcut.

Astfel ar fi arătat casa unde a murit Shakespeare

Cine a fost Shakespeare?

William Shakespeare (1564- 1616) a fost un dramaturg și poet englez, considerat cel mai mare scriitor al literaturii de limba engleză și supranumit „Poetul din Avon” (în engleză „Bard of Avon”) sau „Lebăda de pe Avon” („The Swan of Avon”). Din vasta sa operă – parte realizată în colaborare – s-au păstrat aproape 38 de piese de teatru, 154 de sonete, 2 lungi poeme narative, precum și alte multe poezii traduse în aproape fiecare limbă vorbită. Acesta este autorul tragediei Romeo și Julietta.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Pentru că tehnologia a devenit aliatul indispensabil pentru îmbunătățirea eficienței productivității, este important să alegi acele produse ale acesteia care te pot ajuta cu adevărat în... citește tot
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
În lucrarea scrisă în anul 1895 și intitulată „Igiena țăranului român”, dr. Gheorghe Crăiniceanu dedica un capitol întreg creșterii copiilor în familiile de țărani. Autorul explică... citește tot
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Vladimir Putin a câștigat din nou alegerile în Rusia. Acesta ocupă pentru a cincia oară funcția de președinte al Federației Ruse. Pentru a fi Președinte pentru a cincea oară, șeful de la... citește tot