E adevărat că în 1973, în Franța, a plouat cu… broaște?

11.06.2019
E adevărat că în 1973, în Franța, a plouat cu… broaște?

Cum ar fi ca din cer să nu curgă doar picături de ploaie, ci ceva mai mult? Cum ar fi ca în loc de apă să simțiți pe piele ceva gelatinos și viu? De câte ori nu ați auzit povești potrivit cărora în vremurile străbunilor noștri a plouat broaște? Ei bine, acest fenomen este cât se poate de real și s-a petrecut în anul 1973 într-un orășel din Franța.

În urmă cu zeci de ani, în localitatea Brignoles din Franţa, a plouat cu broscuţe. O coloană de aer cu circulaţie extrem de rapidă a ridicat sute de amfibieni dintr-o zonă mlăştinoasă şi i-a aruncat peste oraşul din regiunea Provence. Același lucru s-a mai petrecut și în alte părți ale lumii cu pești, șopârle, șerpi sau chiar viermi. Lucrul pe care-l au în comun aceste animăluțe este că sunt foarte ușoare și facil de ridicat.

Care sunt singurele animale care nu se pot îmbolnăvi de cancer?

Explicația științifică pentru aceste fenomen constă în faptul că broaștele ar fi fost ridicate de vârtejuri de vant violente și transportate pe distanțe mari. Oamenii de știință au studiat comportamentul broscuțelor și au constatat că, după ploaie, animalele s-au comportat normal, deși nu se aflau în habitatul lor natural.

Cu toate că nu a fost atestată științific, prima ploaie cu broaște despre care oamenii au relatat a fost înregistrată prin anii 77 î de. Hr.

În anul 2010, un fenomen asemănător a avut loc în orașul Rákóczifalva din Ungaria. Acesta este situat chiar lângă o mlaștină și oamenii de știință nu au fost extrem de surprinși de ploaia cu broaște care a avut loc în Ungaria. În același an, într-un orășel din Australia, a plouat cu peștișori zile la rând.

Ce este broasca de baltă?

Broasca de baltă este un amfibian tetrapod, fără coadă, cu picioarele dinapoi mai lungi, adaptate pentru săritură.

Broasca de baltă adultă trăiește atât în apă (unde se adăpostește și reproduce), cât și pe uscat (unde se hrănește). Nările de pe vârful botului se închid când se află în apă. Broaștele se înmulțesc prin ouă, care, neavând cochilie, sunt depuse direct în apă.

Ca și alimentație, broasca adultă se hrănește cu omizi, limacși, melci mici, insecte adulte, râme: tot ce se mișcă pe uscat și este suficient de mic pentru a îi intra în gură.

Care este singura viețuitoare nemuritoare?

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot