Care este singura viețuitoare nemuritoare?

23.03.2018
Care este singura viețuitoare nemuritoare?

În timp ce oamenii caută o soluție pentru nemurire, există viețuitoare care dețin acest secret. Conform oamenilor de știință, în lume trăiește o singură viețuitoare care nu moare niciodată.

Este vorba despre un anumit tip de meduză, denumit Turritopsis nutricular. Această meduză este biologic nemuritoare și poate fi întâlnită în Marea Mediterană și în apele Japoniei. Este unicul caz de animal capabil să se reîntoarcă complet până la stadiul de imaturitate sexuală, după ce a atins stadiul de maturitate sexuală.

Există delfini în Marea Neagră?

Astfel, o meduză matură din această specie poate să revină fără probleme la stadiul de polip şi să reia viaţa de la început. Ajunsă la maturitate, meduza produce ovule şi spermatozoizi care se combină pentru a crea niște larve, ce vor forma la rândul lor noi polipi. Imediat după reproducere, meduza cade pe fundul mării, unde trupul ei se strânge ajungând o masă gelatinoasă informă. După câteva zile, un înveliş exterior acoperă acest agregat celular, din care cresc stoloni (ramuri) care se alungesc tot mai mult, până când devin un polip. Noul polip dă naştere unei noi meduze, iar procesul reîncepe.

Acest proces poate fi prelungit de meduzele din această specie la infinit, practic făcând aceste viețuitoare nemuritoare din punct de vedere biologic.

Care sunt cele mai longevive viețuitoare?

Printre cele mai longevive creaturi din lume se numără buretele de Antactica care poate trăi mai mult de un mileniu. Oamenii de știință au găsit exemplare care au trăit și 1500 de ani.

De ce în Marea Britanie se conduce doar pe partea stângă?

Dintre creaturile pământene, broaştele ţestoase de Galapagos pot trăi între 100 și 200 de ani. Una dintre acestea, pe nume Harriet, a decedat la vârsta de 175 de ani. Harriet trăia în captivitate. Țestoasa de Galapágos ajunge la greutăți de peste 400 kg și poate depăși lungimea de 1,8 m.

Broasca

 

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Procesele de payroll trebuie realizate pe baza unui flux rapid în orice companie, pentru o gestionare cât mai eficientă a resursei umane și a timpului. Un program salarii, care este denumit și... citește tot
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
Puțini știu adevărata poveste din spatele expresiei „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”, folosită adesea cu dispreț. Dar dacă ne întoarcem în timp, în perioada sclaviei romilor,... citește tot
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
Pe data de 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO alături de Bulgaria, Estonia, Lituania, Slovacia și Slovenia. Aceasta era una dintre cele mai importante reușite pe plan extern... citește tot