E adevărat că există un oraș CU O SUPRAFAȚĂ mai mare decât România?

25.11.2020
E adevărat că există un oraș CU O SUPRAFAȚĂ mai mare decât România?

Când vorbim despre cele mai mari orașe ale lumii ne zboară mintea la Tokyo, Mexico City, Los Angeles, New York sau Shanghai. Acestea sunt, însă, cele mai populate orașe din lume.

Care este cel mai mare oraș ca suprafață DIN LUME?

Cel mai mare oraș ca suprafață este situat în Mongolia Interioară, o regiune autonomă din Republica Populară Chineză. Orașul chinezesc Hulunbuir măsoară 263.953 de km pătraţi, din care 40% este acoperit de teren de prerie, în timp ce restul este format din păduri și zone umede. Ca o comparație, țara noastră are o suprafață de 238.397 de km pătraţi.

De asemenea, este un platou slab populat unde colindă cămile, iar familiile care locuiesc în iurtă își îngrijesc turmele de vite, capre și oi. Este unul dintre cele mai frumoase și mai neatinse părți din China. În tot orașul există mai mult de 280 de relicve neolitice, considerate de arheologi originile multor civilizații nomade din China de Nord.

Centrul său administrativ este situat în districtul Hailar, cea mai mare zonă urbană a sa. Caracteristicile pitorești majore sunt stepele înalte ale pajiștilor Hulun Buir, lacurile Hulun și Buir (acesta din urmă parțial în Mongolia) și lanțul Khingan. Hulun Buir se învecinează cu Rusia la nord și vest, Mongolia la sud și vest, provincia Heilongjiang la est și Liga Hinggan la sud direct.

Cu 42 de grupuri etnice minoritare care trăiesc în prezent în oraș, acesta are o atmosferă multiculturală bogată. Hulunbuir este o zonă diversificată din punct de vedere lingvistic: pe lângă chineza mandarină, dialecte mongole precum Khorchin și Buryat, limba mongolică Daur, acolo sunt vorbite și unele limbi tungusice, inclusiv Oroqen și Solon.

Activități în Hulunbuir

Vizitatorii pot încerca multe activități. Aceștia pot străbate pajiștile călare pe cai, pe cămile sau cu căruțele. Pe lacurile orașului se pot plimba cu barca sau pot pescui,iar în păduri pot merge la vânătoare. Foarte tentante sunt și preparatele autentice ale păstorilor, cum ar fi mieii prăjiți, carnea flambată de oaie, deliciile din pește, precum și multe produse lactate.

Clima în Hulunbuir

Orașul Hulunbuir este situat în zona climatică continentală, cu veri reci și scurte și iarni lungi și reci. Cel mai bun moment pentru a vizita este de la sfârșitul lunii mai până la mijlocul lunii septembrie, când vremea este cea mai plăcută. Nu sunt precipitații abundente, însă de obicei, ploaia vine cu un vânt puternic, de aceea turiștilor le sunt recomandate ținutele impermeabile, nu umbrelele, potrivit China Highlight.

Un oraș cât suprafața României

România are o suprafață de 238.391 km pătrați și reprezintă 4,8% din teritoriul Europei şi 5,4% din suprafaţa Uniunii Europene. Conform legislației chineze, limitele orașului Hulunbuir îl fac cu 25.562 de km pătrați mai mare decât țara noastră. Cu alte cuvinte, un oraș din China are suprafața României și a Macedoniei de Nord (25.713 km pătrați) la un loc.

Foto: China Daily

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
O țară transcontinentală este acea țară care face parte dintr-un anumit continent, însă o parte din teritoriile acesteia sunt împărțite geografic între două sau mai multe continente. Mai... citește tot
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Găinile sunt printre cele mai comune animale domestice pe întreg Globul pământesc. Fie că sunt crescute pentru carne, pentru ouă sau pur și simplu ca animale de companie, aceste păsări le... citește tot
De ce nu s-a construit un pod între Africa și Europa în strâmtoarea Gibraltar? Sunt doar 14 km!
De ce nu s-a construit un pod între Africa și Europa în strâmtoarea Gibraltar? Sunt doar 14 km!
Strâmtoarea Gibraltar este un punct foarte important pe harta Terrei. Această strâmtoare face legătura dintre Africa și Europa are o lungime de aproximativ 60 de kilometri și o lățime... citește tot