De ce Tupac era certat cu Notorious B.I.G?

07.08.2023
De ce Tupac era certat cu Notorious B.I.G?

De la prieteni de încredere la dușmani de moarte, așa poate fi rezumată povestea relației dintre Tupac Shakur și The Notorious B.I.G. Rivalitatea dintre East Coast și West Coast este celebră de ani buni în lumea hip-hop din Statele Unite ale Americii, iar cei doi artiști au dus competiția la un alt nivel.

1. Prietenia dintre Tupac și Biggie a fost prezentată în documentarul „Biggie: I Got A Story To Tell” de la Netflix. În martie 2021, un documentar care prezintă viața rapperului Biggie (decedat pe 9 martie 1997, la doar 25 de ani.) numit „Biggie: I Got A Story To Tell” a apărut pe Netflix. Serialul explorează viața rapperului prin imagini rare din culise și mărturiile membrilor din familie, dar și a celor mai apropiați prieteni.

2. Tupac și Biggie s-au întâlnit pentru prima dată în 1993. Unii spun că cei doi s-a văzut pe platourile de filmare la pelicula „Poetic Justice”. Tupac cânta „Party & Bulls**t” produs de Biggie în mod repetat, ceea ce a fost o mare afacere pentru artist care era la începutul carierei. A fost primul său single și Pac era deja un artist uriaș.

3. Cei doi artiști au legat o prietenie strânsă. Biggie se caza mereu la casa lui Tupac din L.A., când venea în vizită din New York. Acesta primea adesea sticle de Hennessey și sfaturi de la Tupac. Artiștii au cântat împreună pe scenă, făcând freestyle în locații celebre, inclusiv în Madison Square Garden.

4. Biggie i-a cerut lui Tupac să devină managerul lui, dar acesta a refuzat. Până în acest moment, Tupac era un muzician și un star de film care primise discul de platină, în timp ce Biggie încă se lupta să reușească în cariera lui. Acesta din urmă i-a cerut lui 2Pac să preia de la Puff funcția de manager, însă Tupac i-a răspuns: „Nu, stai cu Puff. El te va face o stea”.

5. Lucrurile s-au înrăutățit când Tupac nu a ținut seama de sfatul lui Biggie. În timp ce se afla la New York pentru a realiza filmul, din 1994, „Above the Rim”, Tupac a început să stea cu Jaques „Haitian Jack” Agnant și Jimmy Henchman. Biggie l-a avertizat pe Tupac să nu se împrietenească cu acești tipi duri, însă artistul nu a ținut cont de sfatul său și lucrurile s-au răcit.

6. Pe 30 noiembrie 1994, Tupac a fost împușcat în fața la Quad Recording Studios din Times Square. După ce a fost chemat în studio de rapperul afiliat lui Biggie, Lil’ Cease, cântărețul a fost împușcat, bătut și jefuit de bijuterii. Biggie și Puff erau în interiorul clădirii, iar Tupac a crezut că primul era de vină pentru cele întâmplate, astfel că prietenia lor s-a terminat în acea seară.

7. Câteva zile mai târziu, 2Pac a fost condamnat la un an și jumătate de închisoare pentru abuz sexual. Neputând plăti cauțiunea de 3 milioane de dolari, artistul și-a ispășit cea mai mare parte a pedepsei într-o închisoare de maximă securitate. Acolo, Tupac și șeful Death Row Records, Suge Knight, au promis că vor distruge casa de discuri Bad Boy Records, rivala lui Puff și Biggie.

8. În timp ce Pac era în închisoare, Biggie a lansat piesa „Who Shot Ya” (Cine te-a împușcat). Atât Biggie, cât și Puff au susținut că melodia nu era destinată lui Tupac. Biggie a afirmat că piesa a fost scrisă înainte de împușcarea lui Pac.

9. În timp ce Biggie a încercat să împace situația, Tupac a realizat exact opusul. Artistul a făcut tot ce a putut pentru a-l distruge pe rapperul Bay Boy. Nu numai că a susținut că Biggie a fost în spatele împușcăturii, dar a susținut că stilul lui Biggie a fost o înșelăciune a lui. Mai mult, Pac s-a lăudat și că s-a culcat cu Faith Evans, soția lui Biggie, și nu a ratat nicio ocazie să arate superioritatea sa în mediul hip-hop.

10. În data de 7 septembrie 1996, Tupac a fost împușcat mortal în Las Vegas. Deși nu există dovezi că Biggie sau Puffy ar fi știut din timp despre împușcarea lui Tupac, crima a fost învăluită în mister, zvonuri și controverse.

11. Soția lui Biggie, Faith Evans, a susținut că rapperul a fost tulburat de moartea lui Pac. „Îmi amintesc că Big mă sună și plângea. Știu cu adevărat că era în Jersey. M-a sunat plângând pentru că era în stare de șoc. Cred că este corect să spun că probabil îi era frică, având în vedere tot ce se întâmpla în acel moment”.

12. În data de 9 martie 1997, Biggie a fost împușcat mortal în Los Angeles. La fel ca uciderea lui Pac, cea a lui Biggie a fost acoperită de teorii ale conspirației și, în cele din urmă, i-a făcut pe mulți să creadă că acesta a fost sfârșitul hip-hop-ului, la acea vreme. Muzica i-a adus împreună pe Pac și Big, dar i-a și destrămat. Rivalitatea dintre Coasta de Est și Coasta de Vest continuă prin moștenirea lor, potrivit capitalxtra.com.

Pe Netflix rulează filmul „City of lies” („Orașul minciunilor”) un film care dezvăluie o viziune unică asupra uciderii scandaloase a faimosului The Notorious B.I.G. la scurt timp după moartea lui Tupac.

Foto: swashvillage.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot