De ce sexul este supranumit „aspirina săracului”?

04.01.2023
De ce sexul este supranumit „aspirina săracului”?

Cine nu a auzit de faimoasa expresie „aspirina săracului” care face referire la o partidă de sex? Ei bine, se pare că sexul poate fi o variantă sănătoasă și care aduce vindecare într-un mod miraculos dacă unul dintre parteneri este răcit.

„Aspirina săracului” o variantă la răceală?

Cu toții am fost răciți sau gripați măcar o dată în viață.  Gripa se manifestă prin strănut și nas înfundat care curge, durere acută în gât, slăbiciune musculară, durere acută de cap, amețeală, febră (mai ales febră), frisoane, oboseală. Gripa evoluează brusc și starea generală se agravează de la o zi la alta. O gripă serioasă poate ține și câteva săptămâni bune.

De cealaltă parte, răceala se manifestă prin strănut și nas înfundat care curge, durere moderată în gât și slăbiciune musculară, durere moderată de cap. Starea generală este de oboseală. Rareori apare febra. Răceala evoluează în timp, nu brusc. De regulă, simptomele răcelii debutează la aproximativ 3 zile de la infecție.

Totuși, specialiștii în sănătate susțin că sexul practicat o dată sau de două ori pe săptămână crește nivelul imunoglobinei A, un anticorp care ne poate ține departe de răceli. Totodată, oxitocina secretată în timpul orgasmului ajută creierul să elibereze substanțe chimice și să le ofere partenerilor o stare de bine, atât de necesară în perioada răcelii. Sexul reduce durerile, îmbunătățește dispoziția şi desfundă nasul.

Dezavantajul sexului la răceală…

Sexul are și riscul lui. Dacă unul dintre parteneri este răcit poate să-i transmită virusul și celuilalt. Medicii avertizează totuși că o persoană este contagioasă cu mult timp ânainte să apară simptomele specifice.

Ce este aspirina?

Aspirina, sau acidul acetilsalicilic, este un medicament antiinflamator non-steroidian din familia salicilaților, folosit în general ca un analgezic minor, ca antipiretic, sau ca antiinflamator. În plus, aspirina în doze mici are un efect antiagregant și este folosit pe termen lung ca să diminueze riscul de infarct.

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot