De ce se practica incestul în familiile regale?

04.05.2023
De ce se practica incestul în familiile regale?

Fie că suntem în Marea Britanie, Grecia sau România, regalitatea este cea mai nobilă ramură a statului. De-a lungul timpului, regii și reginele au avut diferite roluri într-un stat. Sângele albastru este despre nobilime, iar singurul mod de a fi transmis este prin urmași. De ce familiile regale practicau incestul?

Cât de important era incestul regal?

incestul

În prezent, incestul (infracțiune care constă în întreținerea de relații sexuale între părinți și copii sau între frați și surori) este o practică ilegală în cele mai multe colțuri ale lumii. Problema se ridică imaginea familiilor regale. Cele mai multe dintre acestea s-au mărit datorită acestei practici pentru a păstra sângele albastru cât mai aproape de familie.

Căsătoriile între diverse grade de rudenie erau o comune printre dinastiile continentului. În Europa, aceasta practică a fost utilizată din epoca medievală până în preajma Primului Război Mondial (1914-1918). Unul dintre cele mai cunoscute exemple este moștenirea lăsată de Regina Victoria. Faimoasa conducătoare a creat în Europa secolelor al XIX-lea și al XX-lea o afacere de familie. Fiica ei, Alice, a fost  căsătorită cu țarul rus și a născut-o pe Alexandra Romanov.

Iubitul ei era Prințul Albert, văr primar, copii lor fiind, rezultate ale consangvinizării. Un efect medical al incestului regal este hemofilia sau tulburarea care împiedică coagularea sângelui. Regina Victoria a transmis această trăsătură tuturor copiilor și nepoților săi. Astfel că, această tulburare medicală a ajuns să fie în toate colțurile continentului, din Prussia, până în Albania sau Spania.

De unde a apărut denumirea de „sânge albastru”?

Termenul de sânge albastru a devenit sinonim cu regalitatea. Originea expresiei provine din istorie, când capetele regale petreceau cel mai mult timp în castele, iar venele erau foarte vizibile. În timp ce, supușii erau mai palizi din cauza muncilor zilnice de la câmp sau orașe.

În Spania medievală, familiile puternice din regiunea Castilia erau cunoscute ca „sangre azul”. Ei susțineau că nu s-au căsătorit niciodată sau nu au avut copii cu persoane din altă rasă. Venele albastre deveniseră astfel un ritual de împerechere. Clasele superioare căutau femei cu vene turcoaz.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cât cântărește cea mai mare pepită de aur găsită vreodată?
Cât cântărește cea mai mare pepită de aur găsită vreodată?
Aurul face parte din categoria metalelor care își păstrează pentru mult timp valoarea. Exploatarea auriferă este un proces costisitor și anevoios, de aceea un gram de aur ajunge să coste... citește tot
De ce apusul de soare este albastru pe Marte?
De ce apusul de soare este albastru pe Marte?
Dacă veți avea vreodată șansa de a vedea un apus de soare pe Marte, veți avea parte de o surpriză. Apusurile de soare pe Marte nu sunt roșii sau portocalii, ci… albastre! Da, imaginile din... citește tot
Care este unica țară din lume situată în toate cele patru emisfere?
Care este unica țară din lume situată în toate cele patru emisfere?
Poate că numele Kiribati nu vă spune prea multe. Totuși, această țară insulară din Oceanul Pacific se poate mândri cu faptul că este singurul stat cu teritorii prezente în în toate cele... citește tot