De ce se practica incestul în familiile regale?

04.05.2023
De ce se practica incestul în familiile regale?

Fie că suntem în Marea Britanie, Grecia sau România, regalitatea este cea mai nobilă ramură a statului. De-a lungul timpului, regii și reginele au avut diferite roluri într-un stat. Sângele albastru este despre nobilime, iar singurul mod de a fi transmis este prin urmași. De ce familiile regale practicau incestul?

Cât de important era incestul regal?

incestul

În prezent, incestul (infracțiune care constă în întreținerea de relații sexuale între părinți și copii sau între frați și surori) este o practică ilegală în cele mai multe colțuri ale lumii. Problema se ridică imaginea familiilor regale. Cele mai multe dintre acestea s-au mărit datorită acestei practici pentru a păstra sângele albastru cât mai aproape de familie.

Căsătoriile între diverse grade de rudenie erau o comune printre dinastiile continentului. În Europa, aceasta practică a fost utilizată din epoca medievală până în preajma Primului Război Mondial (1914-1918). Unul dintre cele mai cunoscute exemple este moștenirea lăsată de Regina Victoria. Faimoasa conducătoare a creat în Europa secolelor al XIX-lea și al XX-lea o afacere de familie. Fiica ei, Alice, a fost  căsătorită cu țarul rus și a născut-o pe Alexandra Romanov.

Iubitul ei era Prințul Albert, văr primar, copii lor fiind, rezultate ale consangvinizării. Un efect medical al incestului regal este hemofilia sau tulburarea care împiedică coagularea sângelui. Regina Victoria a transmis această trăsătură tuturor copiilor și nepoților săi. Astfel că, această tulburare medicală a ajuns să fie în toate colțurile continentului, din Prussia, până în Albania sau Spania.

De unde a apărut denumirea de „sânge albastru”?

Termenul de sânge albastru a devenit sinonim cu regalitatea. Originea expresiei provine din istorie, când capetele regale petreceau cel mai mult timp în castele, iar venele erau foarte vizibile. În timp ce, supușii erau mai palizi din cauza muncilor zilnice de la câmp sau orașe.

În Spania medievală, familiile puternice din regiunea Castilia erau cunoscute ca „sangre azul”. Ei susțineau că nu s-au căsătorit niciodată sau nu au avut copii cu persoane din altă rasă. Venele albastre deveniseră astfel un ritual de împerechere. Clasele superioare căutau femei cu vene turcoaz.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Statul de pe primul loc are un IQ mediu de 42. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Statul de pe primul loc are un IQ mediu de 42. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt ...
Nu om fi noi deștepții deștepților, dar parcă nici la coada clasamentului nu suntem. Am zis parcă? Sigur nu suntem. Nivelul IQ-ului unui neam depinde de o sumedenie de factori, de la genetică,... citește tot
Prin ce orașe din România trece Paralela 45? Unde se întâlnesc Meridianul de 25 de grade și Paralela 45?
Prin ce orașe din România trece Paralela 45? Unde se întâlnesc Meridianul de 25 de grade și Paralela 45?
România este situată în emisfera nordică, la intersecția dintre Paralela de 45 de grade latitudine nordică și Meridianul de 25 de grade longitudine estică. De altfel, Paralela 45 traversează... citește tot
Cele mai bune glume de pe Internet după maneaua de la concertul Coldplay | Maneliștii vin la sfârșit, nu la început
Cele mai bune glume de pe Internet după maneaua de la concertul Coldplay | Maneliștii vin la sfârșit, nu la început
Mult așteptatul concert Coldplay de la București a început cu stângul. Un cântăreț de manele pe nume Babasha a fost invitat să cânte alături de solistul trupei, iar publicul l-a huiduit. Ba... citește tot