De ce se practica incestul în familiile regale?

04.05.2023
De ce se practica incestul în familiile regale?

Fie că suntem în Marea Britanie, Grecia sau România, regalitatea este cea mai nobilă ramură a statului. De-a lungul timpului, regii și reginele au avut diferite roluri într-un stat. Sângele albastru este despre nobilime, iar singurul mod de a fi transmis este prin urmași. De ce familiile regale practicau incestul?

Cât de important era incestul regal?

incestul

În prezent, incestul (infracțiune care constă în întreținerea de relații sexuale între părinți și copii sau între frați și surori) este o practică ilegală în cele mai multe colțuri ale lumii. Problema se ridică imaginea familiilor regale. Cele mai multe dintre acestea s-au mărit datorită acestei practici pentru a păstra sângele albastru cât mai aproape de familie.

Căsătoriile între diverse grade de rudenie erau o comune printre dinastiile continentului. În Europa, aceasta practică a fost utilizată din epoca medievală până în preajma Primului Război Mondial (1914-1918). Unul dintre cele mai cunoscute exemple este moștenirea lăsată de Regina Victoria. Faimoasa conducătoare a creat în Europa secolelor al XIX-lea și al XX-lea o afacere de familie. Fiica ei, Alice, a fost  căsătorită cu țarul rus și a născut-o pe Alexandra Romanov.

Iubitul ei era Prințul Albert, văr primar, copii lor fiind, rezultate ale consangvinizării. Un efect medical al incestului regal este hemofilia sau tulburarea care împiedică coagularea sângelui. Regina Victoria a transmis această trăsătură tuturor copiilor și nepoților săi. Astfel că, această tulburare medicală a ajuns să fie în toate colțurile continentului, din Prussia, până în Albania sau Spania.

De unde a apărut denumirea de „sânge albastru”?

Termenul de sânge albastru a devenit sinonim cu regalitatea. Originea expresiei provine din istorie, când capetele regale petreceau cel mai mult timp în castele, iar venele erau foarte vizibile. În timp ce, supușii erau mai palizi din cauza muncilor zilnice de la câmp sau orașe.

În Spania medievală, familiile puternice din regiunea Castilia erau cunoscute ca „sangre azul”. Ei susțineau că nu s-au căsătorit niciodată sau nu au avut copii cu persoane din altă rasă. Venele albastre deveniseră astfel un ritual de împerechere. Clasele superioare căutau femei cu vene turcoaz.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot