Incestul în vremuri demult apuse. Ce spune Biblia despre cazurile de incest? S-au înmulțit fiii lui Adam și Eva între ei?

11.01.2023
Incestul în vremuri demult apuse. Ce spune Biblia despre cazurile de incest? S-au înmulțit fiii lui Adam și Eva între ei?

Mulți afirmă că evoluția rasei umane nu ar fi fost posibilă fără cazurile de incest. Astăzi, incestul este catalogat ca fiind infracțiunea care constă în întreținerea de relații sexuale între părinți și copii sau între frați și surori. Totuși, au existat în trecut episoade în care astfel de legături bolnăvicioase au avut loc și s-au soldat cu urmași. Ce spune Biblia despre cazurile de incest?

Incestul în Biblie

Se spune că primii oameni de pe Terra ar fi fost Adam și Eva. Pentru a perpetua specia a fost nevoie ca fiii lor să se înmulțească între sau cu ei. Trebuie punctat faptul că Adam și Eva nu au avut doar doi copii pe Cain și Abel, ci au avut și fiice. Având în vedere că aceștia au fost primii oameni de pe Pământ, singura modalitate de a se reproduce a fost incestul între fiii și fiicele lui Adam și Eva. Deci, este foarte probabil ca Cain să fi căsătorit cu una dintre surorile sale.

O altă perspectivă asupra poveștii prezentate de teologi este că Adam și Eva au avut atât de mulți copii încât ar fi nevoie de o întreagă bibliotecă de cărți pentru a descrie viața fiecăruia. Trebuie să ne dăm seama că în timpul celor 800 de ani de viață au avut timp să facă copii, mai ales știind că nu aveau alte sarcini care să fie mai importante decât reproducerea. Dar, e clar, că pentru reproducerea speciei a fost nevoie de incest.

Totuși, situația urmașilor lui Adam și Eva nu este singurul caz de incest prezent în Biblie. Tot în Biblie există povestea fiicelor lui Lot din Cartea Facerii, care şi-au sedus tatăl şi i-au născut fii şi care nu sunt supuse (cel puţin nu explicit) vreunei condamnări. Fiicele chiar subliniază foarte clar incestul folosind pentru copii termenul de “moab” (de la tată) sau “ben-ammi” (fiul familiei mele). Un alt exemplu este cel al patriarhului Avraam care menţionează destul de des că soţia sa Sara îi este şi soră vitregă, scrie historia.ro.

Din aceeași categorie este fiul lui David, Amnon, care devine obsedat de sora sa Tamar, pe care o şi violează în repetate rânduri. Se subliniază cruzimea fratelui, dar cuvintele lui Tamar sugerează soluţia căsătoriei pentru a preveni violul. De obicei, Biblia nu prezintă opinii clare nici cu privire la incest.

Caligula, incestuosul suprem

Cazuri de incest apar și mai târziu, în vremea lui Iisus Hristos. Caligula a fost împăratul Romei din 37 până în 41 după Hristos. Acesta a rămas în istorie ca fiind cel mai depravat Împărat al Romei, deși a domnit doar patru ani. Izvoarele istorice îl prezintă pe acesta drept un tiran nebun. Acesta și-a violat în public chiar şi surorile, Iulia Agrippina, Iulia Drusilla şi Iulia Livilla, uneori chiar pe mesele pline cu mâncare, în faţa invitaţilor, scrie adevarul.ro. Iulia Drusilla a rămas și însărcinată cu Împăratul dar a murit înainte să nască.

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Regina Maria a României a fost una dintre cele mai influente femei din Europa, atât la începutul anilor 1900, cât și în perioada interbelică. Deși iubea România cu patos și transmitea... citește tot
Ce nu va putea inteligența artificială să facă niciodată?
Ce nu va putea inteligența artificială să facă niciodată?
În ultimii ani, inteligența artificială (AI) a avansat enorm și computerele au depășit limite pe care le consideram imposibile acum puțină vreme. Deși, probabil, în viitor unii ne vom... citește tot
Poate rămâne Șoșoacă fără mandat de europarlamentar din cauza comportamentului său?
Poate rămâne Șoșoacă fără mandat de europarlamentar din cauza comportamentului său?
În urmă cu câteva zile, Diana Șoșoacă a atras atenția Europei după ce a făcut un scandal monstru în Parlamentuul European. Reprezentanta României a fost dată afară, joi, din plenul... citește tot