De ce pâinea Graham se numește astfel? Cine a fost Sylvester Graham?

14.04.2021
De ce pâinea Graham se numește astfel? Cine a fost Sylvester Graham?

Făina Graham este o făină de grâu integrală măcinată, care este folosită în mod obișnuit pentru a face biscuiți graham, precum și unele pâini și cereale. Este numită după Sylvester Graham, un precursor al mișcării americane pentru sănătate. Diferite forme de făină de grâu integral similare cu făina graham sunt utilizate în întreaga lume.

Ce este făina Graham?

Făina Graham este făină integrală de grâu nerafinată și nealbită, utilizată la coacere. Făina albă (cum ar fi făina universală) este măcinată fin cu germenii și tărâțele îndepărtate. Făina integrală de grâu este fidelă cu numele lor, cu endospermul măcinat, germenii și tărâțele prezente în făină.

Acest tip de făină este măcinată mai grosier decât făina integrală standard de grâu, producând o textură rustică și o aromă de nuci, ușor dulce. Inventatorul Sylvester Graham a dezvoltat această formă de făină în anii 1830 în speranța de a abate oamenii de la făina albă rafinată mai puțin sănătoasă.

Graham

El credea că păstrarea valorii nutritive a grâului în timpul procesului de măcinare ar ajuta la crearea unei populații mai sănătoase după Revoluția Industrială.

Făina de tip graham se vinde gata de utilizare pentru produse de patiserie și trebuie gătită înainte de a mânca. Este mai scumpă decât făina standard cumpărată din magazin, deoarece este un produs specializat mai greu de găsit.

Acest tip de făină trebuie gătită înainte de a mânca, deoarece făina de grâu de toate tipurile poate transporta germeni care provoacă boli. Se vinde gata de utilizare și poate fi folosită pentru a face o gamă largă de produse de patiserie, inclusiv biscuiți graham, alți biscuiți, pâine brună și pâine rustică integrală. Majoritatea rețetelor sunt coapte, dar unele (cum ar fi pâinea brună) pot fi aburite.

Beneficii

Deoarece este o făină fără cereale integrală, este bogată în fibre și proteine, precum și magneziu. O porție (100 de grame) asigură 44% din aportul zilnic recomandat de fibre și 26% din proteine. O dietă cu cereale integrale este legată de un risc scăzut de boli coronariene, boli cardiovasculare și chiar unele tipuri de cancer.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot