De ce pâinea Graham se numește astfel? Cine a fost Sylvester Graham?

14.04.2021
De ce pâinea Graham se numește astfel? Cine a fost Sylvester Graham?

Făina Graham este o făină de grâu integrală măcinată, care este folosită în mod obișnuit pentru a face biscuiți graham, precum și unele pâini și cereale. Este numită după Sylvester Graham, un precursor al mișcării americane pentru sănătate. Diferite forme de făină de grâu integral similare cu făina graham sunt utilizate în întreaga lume.

Ce este făina Graham?

Făina Graham este făină integrală de grâu nerafinată și nealbită, utilizată la coacere. Făina albă (cum ar fi făina universală) este măcinată fin cu germenii și tărâțele îndepărtate. Făina integrală de grâu este fidelă cu numele lor, cu endospermul măcinat, germenii și tărâțele prezente în făină.

Acest tip de făină este măcinată mai grosier decât făina integrală standard de grâu, producând o textură rustică și o aromă de nuci, ușor dulce. Inventatorul Sylvester Graham a dezvoltat această formă de făină în anii 1830 în speranța de a abate oamenii de la făina albă rafinată mai puțin sănătoasă.

Graham

El credea că păstrarea valorii nutritive a grâului în timpul procesului de măcinare ar ajuta la crearea unei populații mai sănătoase după Revoluția Industrială.

Făina de tip graham se vinde gata de utilizare pentru produse de patiserie și trebuie gătită înainte de a mânca. Este mai scumpă decât făina standard cumpărată din magazin, deoarece este un produs specializat mai greu de găsit.

Acest tip de făină trebuie gătită înainte de a mânca, deoarece făina de grâu de toate tipurile poate transporta germeni care provoacă boli. Se vinde gata de utilizare și poate fi folosită pentru a face o gamă largă de produse de patiserie, inclusiv biscuiți graham, alți biscuiți, pâine brună și pâine rustică integrală. Majoritatea rețetelor sunt coapte, dar unele (cum ar fi pâinea brună) pot fi aburite.

Beneficii

Deoarece este o făină fără cereale integrală, este bogată în fibre și proteine, precum și magneziu. O porție (100 de grame) asigură 44% din aportul zilnic recomandat de fibre și 26% din proteine. O dietă cu cereale integrale este legată de un risc scăzut de boli coronariene, boli cardiovasculare și chiar unele tipuri de cancer.

Foto: Pexels.com

Cele mai noi articole
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Dacă iPhone-ul ar fi existat în anul 1942, ar fi fost o schimbare extrem de radicală în peisajul tehnologic și social. Totuși, primul Iphone a apărut în Statele Unite ale Americii abia în... citește tot
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Apa, cunoscută ca „lichidul vieții”, reprezintă un element esențial pentru organismul uman. Fiind compuși în proporție de 70% din apă, calitatea acesteia joacă un rol crucial în... citește tot
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Cercetătorii au observat o legătura între momentul cinei și starea generală de sănătate a unei persoane, subliniind beneficiile mâncatului înainte de ora 20:00. Studiile au arătat că masa... citește tot