De ce ouăle Kinder sunt interzise în Statele Unite ale Americii?

10.10.2019
De ce ouăle Kinder sunt interzise în Statele Unite ale Americii?

Unele dintre cele mai populare dulciuri dedicate celor mici sunt ouăle Kinder. Brandul produs de către Michele Ferrero este popular la nivel mondial datorită faptului că fiecare ou de ciocolată conține în interior o jucărie. Totuși, de ce ouăle Kinder sunt interzise în Statele Unite ale Americii?

În Statele Unite ale Americii nu este permisă comercializarea ouălor Kinder. O lege veche din anul 1938 precizează că sunt ilegale toate dulciurile care conţin în interior părţi necomestibile, ce pot fi uşor înghiţite de cei mici.

„Ouăle Kinder sunt interzise, aşa cum sunt şi substanţele narcotice”, a declarat Mike Milne, de la U.S. Customs and Border Protection. Acesta a adăugat: „Atunci când descoperă produse interzise, ofiţerii noştri sunt obligaţi să le confişte”.

Pastele nu sunt o mâncare de origine italiană. De unde au venit pastele în bucătăria europeană?

În încercarea de a intrat și pe piața din Statele Unite ale Americii, Kinder a încercat ca jucăria și ciocolata să fie ambalate separat. Fără folos, însă.

Ce riscă cei care aduc un astfel de ou în Statele Unite ale Americii? Ei bine, traficul cu ouă Kinder poate atrage amenzi chiar și de 2.500 de dolari.

De la ce vin cei doi „M” de la M&M?

Oul Kinder este interzis și în Chile. Includerea jucăriei a adus interzicerea ciocolatei în țara sud-americană, unde o lege pentru etichetarea alimentelor a interzis ambalajele gândite pentru copii într-o încercare de a reduce obezitatea infantilă.

Cine a inventat oul Kinder?

Inventatorul oului Kinder a fost William Salice. Italianul Salice s-a alăturat grupului alimentar Ferrero în 1960 şi a devenit omul de încredere al şefului companiei, Michele Ferrero.

„Inventatorul este Ferrero, eu sunt doar executantul“, spunea adesea Salic, când era întrebat despre nașterea faimosului ou Kinder. Tot lui William Salice îi sunt atribuite produsele Ferrero Rocher şi Pocket Coffee.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Procesele de payroll trebuie realizate pe baza unui flux rapid în orice companie, pentru o gestionare cât mai eficientă a resursei umane și a timpului. Un program salarii, care este denumit și... citește tot
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
Puțini știu adevărata poveste din spatele expresiei „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”, folosită adesea cu dispreț. Dar dacă ne întoarcem în timp, în perioada sclaviei romilor,... citește tot
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
Pe data de 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO alături de Bulgaria, Estonia, Lituania, Slovacia și Slovenia. Aceasta era una dintre cele mai importante reușite pe plan extern... citește tot