De ce ouăle Kinder sunt interzise în Statele Unite ale Americii?

10.10.2019
De ce ouăle Kinder sunt interzise în Statele Unite ale Americii?

Unele dintre cele mai populare dulciuri dedicate celor mici sunt ouăle Kinder. Brandul produs de către Michele Ferrero este popular la nivel mondial datorită faptului că fiecare ou de ciocolată conține în interior o jucărie. Totuși, de ce ouăle Kinder sunt interzise în Statele Unite ale Americii?

În Statele Unite ale Americii nu este permisă comercializarea ouălor Kinder. O lege veche din anul 1938 precizează că sunt ilegale toate dulciurile care conţin în interior părţi necomestibile, ce pot fi uşor înghiţite de cei mici.

„Ouăle Kinder sunt interzise, aşa cum sunt şi substanţele narcotice”, a declarat Mike Milne, de la U.S. Customs and Border Protection. Acesta a adăugat: „Atunci când descoperă produse interzise, ofiţerii noştri sunt obligaţi să le confişte”.

Pastele nu sunt o mâncare de origine italiană. De unde au venit pastele în bucătăria europeană?

În încercarea de a intrat și pe piața din Statele Unite ale Americii, Kinder a încercat ca jucăria și ciocolata să fie ambalate separat. Fără folos, însă.

Ce riscă cei care aduc un astfel de ou în Statele Unite ale Americii? Ei bine, traficul cu ouă Kinder poate atrage amenzi chiar și de 2.500 de dolari.

De la ce vin cei doi „M” de la M&M?

Oul Kinder este interzis și în Chile. Includerea jucăriei a adus interzicerea ciocolatei în țara sud-americană, unde o lege pentru etichetarea alimentelor a interzis ambalajele gândite pentru copii într-o încercare de a reduce obezitatea infantilă.

Cine a inventat oul Kinder?

Inventatorul oului Kinder a fost William Salice. Italianul Salice s-a alăturat grupului alimentar Ferrero în 1960 şi a devenit omul de încredere al şefului companiei, Michele Ferrero.

„Inventatorul este Ferrero, eu sunt doar executantul“, spunea adesea Salic, când era întrebat despre nașterea faimosului ou Kinder. Tot lui William Salice îi sunt atribuite produsele Ferrero Rocher şi Pocket Coffee.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Curiozități despre voturi și alegeri. Ce țări din apropierea României au și opțiunea „Niciunul de mai sus”?
Curiozități despre voturi și alegeri. Ce țări din apropierea României au și opțiunea „Niciunul de mai sus”?
În țările democratice alegerea liderilor se face prin vot liber exprimat. Pentru alegerile prezidențiale, unele state au două tururi de scrutin, pe când altele unul singur. Publicația de... citește tot
Antiteza foto! Povestea celei mai triste fotografii, cu unul dintre cei mai veseli actori: Charlie Chaplin, cu câteva săptămâni înainte să moară
Antiteza foto! Povestea celei mai triste fotografii, cu unul dintre cei mai veseli actori: Charlie Chaplin, cu câteva săptămâni înainte ...
Unul dintre cei mai veseli actori a fost, cu siguranță, britanicul Charlie Chaplin. Comicul nu ne-a lăsat moștenire numai filmele în care a jucat ci și un instantaneu trist, surprins în... citește tot
Zelenski joacă dur: „Ori intrăm în NATO, ori ne facem propria armă nucleară”. De ce are nevoie Ucraina pentru arme nucleare?
Zelenski joacă dur: „Ori intrăm în NATO, ori ne facem propria armă nucleară”. De ce are nevoie Ucraina pentru arme nucleare?
Au trecut mai bine de doi ani de când Rusia a invadat Ucraina și nu a fost săptămână în care să nu se vorbească în mass media despre armele nucleare. Dacă până acum Vladimir Putin a fost... citește tot