De ce oamenii mănâncă doar picioarele de broască și nu și restul corpului?

11.03.2022
De ce oamenii mănâncă doar picioarele de broască și nu și restul corpului?

Broaștele sunt asociate cu bucătăria franceză, dar sunt și o delicatesă foarte populară în întreaga lume. Popoarele din America de Sud, America de Nord și Europa de Sud-Est se bucură de acești mici amfibieni ca aperitive sau feluri principale. Picioarele sunt adesea părțile cele mai consumate din întreg corpul.

Picioarele de broască pot fi preparate în mai multe moduri și sunt, de asemenea, o sursă excelentă de proteine, acizi grași, vitamine și potasiu.

Deseori se spune că broasca are gust de pui. Pulpele de broască pot fi cel mai bine comparate cu aripioarele de pui ca gust și textură, dar unii oameni aseamănă carnea de broască cu cea de pește.

Picioare de broască

De ce oamenii mănâncă doar picioare de broască?

Picioarele de broască, mai exact pulpele din spate, au carnea fragedă și suculentă. Unii oameni evită să mănânce alte părți ale corpului deoarece pielea, de exemplu, este foarte dură și alunecoasă. Restul este compus din torace, stomac, viscere. Practic, măruntaiele, cutia toracică, intestinele, nu sunt bune de mâncat.

Pulpele de broască sunt adesea prăjite, la grătar sau pane și asezonate cu un amestec de condimente, inclusiv pudră de usturoi, cayenne, praf de ceapă și sare. Aroma pulpelor de broască este adesea comparată cu cea de pui. Pulpele de broaște nord-americane tind să fie mai mari decât cele europene.

Fiind considerate pești, broaștele puteau fi consumate în Postul Mare, când Biserica interzice carnea. Multă vreme a fost un fel de mâncare al săracilor pentru că era ușor de obținut și abia mult mai târziu a fost găsit în restaurante.

Acum, picioarele de broască sunt considerate o delicatesă în multe locuri, inclusiv în Franța, scrie The Conversation. În alte părți ale lumii, cum ar fi în Asia, broaștele întregi sunt folosite în supă.

Cea mai bună broască pentru mâncare este Pelophylax kl. esculentus (broasca mică de lac). Această „broască de noroi comestibilă” este verde cu pete maro și este apreciată prin Europa Centrală pentru picioarele sale gustoase. Ele mănâncă în principal păianjeni, muște și alte insecte. Peste 20 de specii de broaște comestibile sunt consumate în întreaga lume.

Broaștele sălbatice pot fi otrăvitoare. Multe dintre soiurile otrăvitoare sunt caracterizate ca fiind mici și foarte colorate. În sălbăticie, culorile strălucitoare ale acestor broaște îi avertizează pe prădători să stea departe.

Foto: Depositphotos.com

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 13 august este cea de-a 225-a zi în calendarul gregorian și a 226-a zi în anii bisecți. Această zi a a consemnat de-a lungul vremii numeroase evenimente care au marcat istoria lumii și...
Cele mai noi articole
Cum a murit Carol al II-lea? Ultimele sale cuvinte au fost: „Vezi ce are duduia, s-a speriat rău”
Cum a murit Carol al II-lea? Ultimele sale cuvinte au fost: „Vezi ce are duduia, s-a speriat rău”
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia acestuia a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu... citește tot
Care este cea mai mică insulă locuită din lume?
Care este cea mai mică insulă locuită din lume?
În lume există multe lucruri frumoase unele locuite de oameni, iar altele sălbatice care nu au văzut deloc vreo urmă de civilizație. Acolo unde oamenii au ajuns și-au pus amprenta asupra... citește tot
Care este diferența dintre ayran, sana și chefir?
Care este diferența dintre ayran, sana și chefir?
Sana, ayranul și chefirul se enumără printre lactatele alese, de cele mai multe ori, la micul dejun. Dintre cele trei, nutriționiștii sugerează consumarea chefirului persoanelor cu probleme de... citește tot