De ce oamenii mănâncă doar picioarele de broască și nu și restul corpului?

11.03.2022
De ce oamenii mănâncă doar picioarele de broască și nu și restul corpului?

Broaștele sunt asociate cu bucătăria franceză, dar sunt și o delicatesă foarte populară în întreaga lume. Popoarele din America de Sud, America de Nord și Europa de Sud-Est se bucură de acești mici amfibieni ca aperitive sau feluri principale. Picioarele sunt adesea părțile cele mai consumate din întreg corpul.

Picioarele de broască pot fi preparate în mai multe moduri și sunt, de asemenea, o sursă excelentă de proteine, acizi grași, vitamine și potasiu.

Deseori se spune că broasca are gust de pui. Pulpele de broască pot fi cel mai bine comparate cu aripioarele de pui ca gust și textură, dar unii oameni aseamănă carnea de broască cu cea de pește.

Picioare de broască

De ce oamenii mănâncă doar picioare de broască?

Picioarele de broască, mai exact pulpele din spate, au carnea fragedă și suculentă. Unii oameni evită să mănânce alte părți ale corpului deoarece pielea, de exemplu, este foarte dură și alunecoasă. Restul este compus din torace, stomac, viscere. Practic, măruntaiele, cutia toracică, intestinele, nu sunt bune de mâncat.

Pulpele de broască sunt adesea prăjite, la grătar sau pane și asezonate cu un amestec de condimente, inclusiv pudră de usturoi, cayenne, praf de ceapă și sare. Aroma pulpelor de broască este adesea comparată cu cea de pui. Pulpele de broaște nord-americane tind să fie mai mari decât cele europene.

Fiind considerate pești, broaștele puteau fi consumate în Postul Mare, când Biserica interzice carnea. Multă vreme a fost un fel de mâncare al săracilor pentru că era ușor de obținut și abia mult mai târziu a fost găsit în restaurante.

Acum, picioarele de broască sunt considerate o delicatesă în multe locuri, inclusiv în Franța, scrie The Conversation. În alte părți ale lumii, cum ar fi în Asia, broaștele întregi sunt folosite în supă.

Cea mai bună broască pentru mâncare este Pelophylax kl. esculentus (broasca mică de lac). Această „broască de noroi comestibilă” este verde cu pete maro și este apreciată prin Europa Centrală pentru picioarele sale gustoase. Ele mănâncă în principal păianjeni, muște și alte insecte. Peste 20 de specii de broaște comestibile sunt consumate în întreaga lume.

Broaștele sălbatice pot fi otrăvitoare. Multe dintre soiurile otrăvitoare sunt caracterizate ca fiind mici și foarte colorate. În sălbăticie, culorile strălucitoare ale acestor broaște îi avertizează pe prădători să stea departe.

Foto: Depositphotos.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?
La un an de la declanșarea războiului din Ucraina, toată lumea se întreabă cât va mai dura. Imediat după ce Vladimir Putin a dat startul unui conflict nedorit de nimeni, în afară de el,... citește tot
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
În Europa capitalele sunt situate cât mai aproape de nivelul mării. Totuși, există un oraș care face excepție. Capitala europeană situată la cea mai mare altitudine este Andorra la Vella,... citește tot
Porc versus porc. Cum faci diferența dintre carnea de porc tradițională și cea de crescătorie?
Porc versus porc. Cum faci diferența dintre carnea de porc tradițională și cea de crescătorie?
Carnea de porc este cea mai vândută carne, în rândul românilor, indiferent de perioada anului. În timpul sărbătorilor, în special când este Crăciunul, lumea achiziționează foarte multă... citește tot
Recomandări din presa de azi
adplus-dvertising