De ce oamenii mănâncă doar picioarele de broască și nu și restul corpului?

11.03.2022
De ce oamenii mănâncă doar picioarele de broască și nu și restul corpului?

Broaștele sunt asociate cu bucătăria franceză, dar sunt și o delicatesă foarte populară în întreaga lume. Popoarele din America de Sud, America de Nord și Europa de Sud-Est se bucură de acești mici amfibieni ca aperitive sau feluri principale. Picioarele sunt adesea părțile cele mai consumate din întreg corpul.

Picioarele de broască pot fi preparate în mai multe moduri și sunt, de asemenea, o sursă excelentă de proteine, acizi grași, vitamine și potasiu.

Deseori se spune că broasca are gust de pui. Pulpele de broască pot fi cel mai bine comparate cu aripioarele de pui ca gust și textură, dar unii oameni aseamănă carnea de broască cu cea de pește.

Picioare de broască

De ce oamenii mănâncă doar picioare de broască?

Picioarele de broască, mai exact pulpele din spate, au carnea fragedă și suculentă. Unii oameni evită să mănânce alte părți ale corpului deoarece pielea, de exemplu, este foarte dură și alunecoasă. Restul este compus din torace, stomac, viscere. Practic, măruntaiele, cutia toracică, intestinele, nu sunt bune de mâncat.

Pulpele de broască sunt adesea prăjite, la grătar sau pane și asezonate cu un amestec de condimente, inclusiv pudră de usturoi, cayenne, praf de ceapă și sare. Aroma pulpelor de broască este adesea comparată cu cea de pui. Pulpele de broaște nord-americane tind să fie mai mari decât cele europene.

Fiind considerate pești, broaștele puteau fi consumate în Postul Mare, când Biserica interzice carnea. Multă vreme a fost un fel de mâncare al săracilor pentru că era ușor de obținut și abia mult mai târziu a fost găsit în restaurante.

Acum, picioarele de broască sunt considerate o delicatesă în multe locuri, inclusiv în Franța, scrie The Conversation. În alte părți ale lumii, cum ar fi în Asia, broaștele întregi sunt folosite în supă.

Cea mai bună broască pentru mâncare este Pelophylax kl. esculentus (broasca mică de lac). Această „broască de noroi comestibilă” este verde cu pete maro și este apreciată prin Europa Centrală pentru picioarele sale gustoase. Ele mănâncă în principal păianjeni, muște și alte insecte. Peste 20 de specii de broaște comestibile sunt consumate în întreaga lume.

Broaștele sălbatice pot fi otrăvitoare. Multe dintre soiurile otrăvitoare sunt caracterizate ca fiind mici și foarte colorate. În sălbăticie, culorile strălucitoare ale acestor broaște îi avertizează pe prădători să stea departe.

Foto: Depositphotos.com

Îți recomandăm:
Biserica Ortodoxă Română este cea mai înaltă instituție religioasă din țară. Statisticile arată că numărul total al credincioșilor depășește 87% din populația țării. Sfânta...
Ziua de 1 decembrie este cea de 335-a zi a calendarului gregorian și a 336-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 30 de zile. Ziua Națională a României sau Ziua Marii...
Cele mai noi articole
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Isaac Newton (25 decembrie 1642 / 4 ianuarie 1643 – 20 / 31 martie 1727) a fost persoana care a revoluționat din temelii fizica. Savantul a descoperit gravitația și a fost prima persoană din... citește tot
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Majoritatea societăților, într-o formă sau alta, au avut sisteme concepute pentru a rezolva disputele și pentru a susține statul de drept. Tensiunile și dramele din sălile de judecată au... citește tot
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Dimineața este acea parte a zilei în care organismul parcă se mișcă ceva mai încet decât în mod normal. Durează un pic de timp până când corpul își intră în ritmul său normal, iar... citește tot