De ce nu e bine să pui apă rece în tigaia fierbinte?

10.06.2020
De ce nu e bine să pui apă rece în tigaia fierbinte?

Tigaia fierbinte și apa rece. Gătitul mâncării este un obicei care, în multe case din România, are loc în fiecare zi. Gospodinele petrec mult timp în bucătărie pentru realizarea unei mese. Așa cum este de așteptat în raftul fiecărui bucătar se găsește cel puțin o tigaie. Modul acesteia de întreținere și utilizare diferă în funcție de materialul din care este realizată.

Cu toate acestea, majoritatea tigăilor au o caracteristică comună pe care o vom relata mai jos. O bună parte din populație, care se ocupă cu gătitul, obișnuiește să spele tigaia imediat după ce a gătit. Acest lucru este greșit, fiindcă duce la stricarea materialului din care este construită. Dacă o bagi sub jet de apă rece atunci când tigaia este fierbinte, vasul se va deteriora mult mai repede decât în mod normal.

Nu se spală tigaia fierbinte

Așa cum specificam mai sus, este indicat ca o tigaie să fie spălată după ce se răcește. Dacă aceasta este curățată cu apă atunci când este fierbinte, smalțul ei se va deteriora. De asemenea, dacă vrei să îi prelungești durata de viață, este indicată folosirea unui burete moale, care nu zgârie suprafața de teflon a tigăii. În plus, ai mare grijă să cureți bine și fundul acesteia, pentru că și în această zonă se adună frecvent dupuneri de grăsime și murdărie.

Trebuie specificat că dacă aceste indicații nu sunt respectate, iar tigaia se deteriorează, acest lucru va duce ulterior la arderea mâncării, iar în timp va fi din ce în ce mai greu să cureți urmele de grăsime.

Românii sunt mari amatori de tigăi. Nu de puține ori, au fost știri la televizor în care s-a relatat cum oamenii se băteau care să apuce mai multe astfel de vase la ofertă. Deși pare un lucru haios, acesta denotă, încă o dată, gradul românilor de civilizație. Un lucru este clar, dacă respectați regulile afișate de noi mai sus nu veți mai fi nevoiți să vă achiziționați atât de des o tigaie.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
Puțini știu adevărata poveste din spatele expresiei „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”, folosită adesea cu dispreț. Dar dacă ne întoarcem în timp, în perioada sclaviei romilor,... citește tot
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
Pe data de 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO alături de Bulgaria, Estonia, Lituania, Slovacia și Slovenia. Aceasta era una dintre cele mai importante reușite pe plan extern... citește tot
Fabuloasa poveste a gorilei Binti Jua, eroul blând care a protejat un copil în 1996 și a emoționat o lume întreagă
Fabuloasa poveste a gorilei Binti Jua, eroul blând care a protejat un copil în 1996 și a emoționat o lume întreagă
Într-o zi de august 1996, la grădina zoologică Brookfield din Chicago, s-a petrecut ceva ce avea să rămână întipărit în inimile tuturor celor care au fost martori sau care au aflat ulterior... citește tot