De ce nu aveau voie să plângă copii familiei Kennedy?

10.08.2022
De ce nu aveau voie să plângă copii familiei Kennedy?

John F. Kennedy a avut o președenție care a durat aproximativ 1000 de zile, însă în tot acel timp a reușit să captiveze publicul cu charisma sa mereu prezentă. Familia lui mereu a fost în centrul atenției, însă câte lucruri se știu despre viața lor?

 Rose Kennedy nu își lăsa copii și nepoții să plângă

În urmă cu cinci ani, o serie de interviuri ascunse cu Rose Kennedy (mama lui John F. Kennedy și a lui Robert F Kennedy, în total au fost nouă copii) au fost scoase la iveală. Ea vorbea despre regulile stricte pe care le ținea pentru a păstra disciplina în rândul copiilor ei; spre exemplu, Rose le interzicea copiilor să plângă și uneori recurgea la pedeapsa cu bătaia- fie cu o riglă, fie cu un cuier. Când JFK a fost ucis, Rose le-a spus nepoților să nu plângă, căci ar fi ajuns de unde au plecat și era egoist din partea lor să se concetreze pe propriile necazuri.

De asemenea, Rose Kennedy își ținea copii sub un regim strict și îi cântărea pe toți o dată pe săptămână. Nu aveau voie să mânănce anumite alimente, cum ar fi înghețata.

 Oaia neagră și copilul preferat al familiei Kennedy

Kathleen „Kick” Kennedy a fost al patrulea dintre cei nouă copii Kennedy. Porecla ei „Kick” reprezenta natura rebelă a fetei, mereu împotriva regulilor impuse de familia ei. Kathleen a dovedit că nu avea nicio intenție să urmeze drumul fraților ei atunci când s-a căsătorit cu lordul William Cavendish, de religie protestantă. Din nefericire, amândoi au murit de tineri. William și-a pierdut viața la câteva săptămâni după nuntă în cel de-al Doilea Război Mondial, iar Kathleen într-un accident de avion la doar 28 de ani. Singurul care a venit la înmormântarea ei a fost tatăl ei- Joe Kennedy Sr.

Pe cealaltă parte, Robert „Bobby” Kennedy era apropiat de mama lui, căci prefera să-și petreacă serile acasă decât să iasă în oraș cu frații săi. Bobby era foarte timid și suferea de anxietate socială, tocmai de aceea prefera confortul casei lui.

Rosemary Kennedy a fost operată pentru bolile mintale

Rosemary s-a născut cu dizabilități mintale cauzate de travaliul întârziat al mamei sale. Ea nu a primit destul oxigen la naștere iar astfel a avut probleme despre care se spunea că afectau reputația familiei. Din această cauză, lui Rose îi era frică să-și lase fiica să iasă neînsoțită, însă Rosemary fugea des de acasă.

Familia Kennedy era catolică și foarte religioasă, deci ei considerau problemele lui Rosemary un păcat. Joe Kennedy a programat-o la o operație care ar fi trebuit să o ajute cu schimbările de dispoziție, însă Rosemary nu a mai putut merge sau vorbi după aceea. Ea a fost dusă la un centru de îngrijire din Winscons, iar Rosemary nu și-a mai văzut familia timp de 25 de ani. Tânăra a devenit sursa de inspirație pentru jocurile paralimpice.

Jackie Kennedy a deschis o grădiniță în Casa Albă

Soția lui John F.Kennedy a fost dedicată în ceea ce privea educația copiilor ei. De aceea, pentru a-i ține departe de ochii presei, Jackie a înființat o grădiniță la etajul trei al Casei Albe. Curând, odată cu venirea altor copii, au fost angajați profesori și au fost aduse chiar și animale pentru cei mici.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot