De ce nu aveau voie să plângă copii familiei Kennedy?

10.08.2022
De ce nu aveau voie să plângă copii familiei Kennedy?

John F. Kennedy a avut o președenție care a durat aproximativ 1000 de zile, însă în tot acel timp a reușit să captiveze publicul cu charisma sa mereu prezentă. Familia lui mereu a fost în centrul atenției, însă câte lucruri se știu despre viața lor?

 Rose Kennedy nu își lăsa copii și nepoții să plângă

În urmă cu cinci ani, o serie de interviuri ascunse cu Rose Kennedy (mama lui John F. Kennedy și a lui Robert F Kennedy, în total au fost nouă copii) au fost scoase la iveală. Ea vorbea despre regulile stricte pe care le ținea pentru a păstra disciplina în rândul copiilor ei; spre exemplu, Rose le interzicea copiilor să plângă și uneori recurgea la pedeapsa cu bătaia- fie cu o riglă, fie cu un cuier. Când JFK a fost ucis, Rose le-a spus nepoților să nu plângă, căci ar fi ajuns de unde au plecat și era egoist din partea lor să se concetreze pe propriile necazuri.

De asemenea, Rose Kennedy își ținea copii sub un regim strict și îi cântărea pe toți o dată pe săptămână. Nu aveau voie să mânănce anumite alimente, cum ar fi înghețata.

 Oaia neagră și copilul preferat al familiei Kennedy

Kathleen „Kick” Kennedy a fost al patrulea dintre cei nouă copii Kennedy. Porecla ei „Kick” reprezenta natura rebelă a fetei, mereu împotriva regulilor impuse de familia ei. Kathleen a dovedit că nu avea nicio intenție să urmeze drumul fraților ei atunci când s-a căsătorit cu lordul William Cavendish, de religie protestantă. Din nefericire, amândoi au murit de tineri. William și-a pierdut viața la câteva săptămâni după nuntă în cel de-al Doilea Război Mondial, iar Kathleen într-un accident de avion la doar 28 de ani. Singurul care a venit la înmormântarea ei a fost tatăl ei- Joe Kennedy Sr.

Pe cealaltă parte, Robert „Bobby” Kennedy era apropiat de mama lui, căci prefera să-și petreacă serile acasă decât să iasă în oraș cu frații săi. Bobby era foarte timid și suferea de anxietate socială, tocmai de aceea prefera confortul casei lui.

Rosemary Kennedy a fost operată pentru bolile mintale

Rosemary s-a născut cu dizabilități mintale cauzate de travaliul întârziat al mamei sale. Ea nu a primit destul oxigen la naștere iar astfel a avut probleme despre care se spunea că afectau reputația familiei. Din această cauză, lui Rose îi era frică să-și lase fiica să iasă neînsoțită, însă Rosemary fugea des de acasă.

Familia Kennedy era catolică și foarte religioasă, deci ei considerau problemele lui Rosemary un păcat. Joe Kennedy a programat-o la o operație care ar fi trebuit să o ajute cu schimbările de dispoziție, însă Rosemary nu a mai putut merge sau vorbi după aceea. Ea a fost dusă la un centru de îngrijire din Winscons, iar Rosemary nu și-a mai văzut familia timp de 25 de ani. Tânăra a devenit sursa de inspirație pentru jocurile paralimpice.

Jackie Kennedy a deschis o grădiniță în Casa Albă

Soția lui John F.Kennedy a fost dedicată în ceea ce privea educația copiilor ei. De aceea, pentru a-i ține departe de ochii presei, Jackie a înființat o grădiniță la etajul trei al Casei Albe. Curând, odată cu venirea altor copii, au fost angajați profesori și au fost aduse chiar și animale pentru cei mici.

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 1 septembrie este cea de-a 244-a a calendarului gregorian și a 245-a în anii bisecți. În această zi au avut loc de-a lungul timpului evenimente care au marcat istoria lumii și pe cea a...
Cele mai noi articole
Ce țări folosesc propria rețea de internet?
Ce țări folosesc propria rețea de internet?
Procesul globalizării a adus în viața oamenilor schimbări pe care le resimțim și astăzi. Internetul este probabil cel mai important aspect al dezvoltării globalizării. Acesta reușește să... citește tot
De ce Elena Ceaușescu nu a vrut stație de metrou la Piața Romană? „Au făcut burtă, să meargă pe jos”
De ce Elena Ceaușescu nu a vrut stație de metrou la Piața Romană? „Au făcut burtă, să meargă pe jos”
Nicolae și Elena Ceaușescu au condus România după bunul plac. Cei doi aveau cunoștințe minime, spre deloc, în aproape orice domeniu, însă cu toate acestea au modelat țara după voința lor.... citește tot
Ce poluează mai mult benzina sau motorina?
Ce poluează mai mult benzina sau motorina?
Omenirea este într-o continuă dezvoltare și schimbare. Grija pentru mediul natural și sănătatea umană a schimbat complet lumea în ultima perioadă. Industria auto s-a modificat mult în... citește tot