De ce nu acceptă Martorii lui Iehova transfuzia de sânge?

22.12.2020
De ce nu acceptă Martorii lui Iehova transfuzia de sânge?

Ce sunt Martorii lui Iehova?

Martorii lui Iehova sunt un cult religios care a interpretat versetele biblice după bunul plac. Aceștia au reapărut în România, imediat după căderea comunismului, în anul 1990. Deși se consideră creștini, specialiștii susțin că Martorii lui Iehova nu au nicio legătură cu cea mai mare religie de pe planetă.

Martorii lui Iehova se autodefinesc ca fiind oamenii simpli, cu slujbe, integrați în societate, însă, în realitate, încearcă să-și atragă adepți prin răzvrătirea împotriva statelor lumii, care sunt considerate creația lui Satan. Potrivit acestora, autoritățile statului nu trebuie respectate și ar trebui desființate.

Martorii lui Iehova nu acceptă transfuzia de sânge

Situația membrilor acestui cult religios se complică și mai mult atunci când vine vorba de sănătate. Martorii lui Iehova nu sunt de acord cu transfuziile de sânge și preferă să moară decât să accepte acest lucru. Sunt nenumărate cazuri în lume unde pacienți în stare gravă aveau nevoie de transfuzie de sânge și au refuzat fiindcă religia nu le permitea.

Martorii lui Iehova nu acceptă sânge din motive religioase. Aceştia consideră că atât în Vechiul, cât şi în Noul Testament sunt versete prin care li se cere să se abţină de la sânge. Aşadar martorii lui Iehova nu acceptă sânge pentru a nu încălca cuvântul Lui Dumnezeu, în percepţia lor, a precizat preotul Petru Vîrlan, pentru Adevărul.

Versetele din Biblie care ar interzice transfuzia de sânge

Martorii lui Iehova au interpretat Biblia diferit față de ceilalți creștini. Aceștia resping Trinitatea, nemurirea sufletului și iadul. Ei nu celebrează Crăciunul, Paștele, zilele de naștere sau alte sărbători, pe care le consideră păgâne. Potrivit datelor oficiale, în țara noastră numărul membrilor organizației, în anul 2019, era de 39.389 de persoane.

În privința transfuziei de sânge, Martorii lui Iehova au interpretat după bunul plac câteva scripturi biblice, pe care le prezentăm mai jos.

Foto: holycrossleonecenter.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot