De ce japonezii își scutură saltelele pe geam?

16.02.2020
De ce japonezii își scutură saltelele pe geam?

Japonia este una dintre țările cele mai dezvoltate de pe planetă. Cultura și civilizația lor poate părea ciudată pentru lumea occidentală. Țară Soarelui Răsare are unul dintre cele mai ridicate niveluri de trai din lume.

Tehnologia este la ea acasă, în această țară, însă, chiar și așa, japonezii au o serie de obiceiuri care pentru restul lumii pot părea bizare. Vă prezentăm mai jos o serie de caracteristici specifice pe care nu le veți găsi nicăieri în lume.

  1. Plasture cu efect de încălzire și răcire – Japonezii au creat un plasture care te răcorește atunci când ai febră, iar efectul acestuia este de până la 8 ore. De asemenea, există plasture care să te încălzească atunci când este frig și se aplică, de obicei, pe piept sau pe picioare.
  2. Chiloți de unică folosință și șervețele umede pentru corp – Japonezii sunt persoane foarte curate și, astfel, au fost inventate pentru cei care nu reușesc să ajung acasă să se spele aceste produse de igienă. Interesant, nu-i așa?
  3. Marmelada pentru frumusețe – Se poate observa cu ochiul liber că femeile japoneze sunt mai tinere în comparație cu omoloagele lor din Europa, de aceeași vârstă. Acest lucru se datorează unui remediu anti-îmbătrânire: marmelada ce conține colagen și acid hialuronic.
  4. Aerisirea saltelelor – Japonezii au un obicei de a scoate la geam sau pe balcon saltelele sau lenjeriile de pat. Ei fac acest lucru pentru a le aerisi și a scăpa de mirosul neplăcut, iar razele solare distrug bacteriile, acarienii și mucegaiul.
  5. Plante comestibile – Gastronomia japoneză nu este pentru oricine. Japonezii mănâncă plante pe care nimeni de pe planetă nu le gustă. Astfel, primăvara ei consumă sakura în ceaiuri, prăjituri sau ca și o gustare crocantă. Toamna mănâncă frunze de arțar, rădăcini de lotus și foarte multă aloe.
  6. Jucării eco – Japonezii nu folosesc Lego, ci un joc similar din lemn, care nu conține coloranți sau substanțe periculoase pentru copii. De asemenea, creta colorată este înlocuită cu pietricele din ceară.
  7. Comprimate purificatoare – Japonezii purifică apa de la robinet cu comprimate din bicarbonat de sodiu și sare de lămâie. Aceste două substanțe neutralizează clorul din apă. Datele obținute de la oamenii de știință au arătat că apa purificată în acest fel este benefică pentru păr și piele.
  8. Stații protejate – Stațiile de autobuz din orașele japoneze sunt unice, ele sunt așezate invers decât este normal. În acest fel, pietonii sunt departe de carosabil și protejați de mașini.

Indiferent de obiceiurile lor, atenția pentru detalii și grija pentru mediul înconjurător i-au făcut să devină una dintre cele mai frumoase civilizații de pe glob.

Japonia

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot