De ce doctorii scriu urât?

17.12.2021
De ce doctorii scriu urât?

De departe, una dintre cele mai apreciate și iubite meserii este aceea de medic. Pe lângă responsabilitate, meseria vine la pachet și cu multă muncă, mii de diagnostice și de rețete scrise. Totuși, scrisul de mână al medicilor este aproape indescifrabil, lucru problematic pentru pacienți. Care este motivul pentru care medicii nu sunt buni prieteni cu caligrafia?

Doctorii scriu urât. Și acest lucru nu se întâmplă doar la noi în țară, ci în toată lumea. Conform FactsWT.com, un raport oficial al Institutului de Medicină din Statele Unite ale Americii arată că în fiecare an peste 7.000 de pacienţi mor pentru că reţelele lor sunt scrise foarte urât şi din această cauză tratamentul este interpretat greşit.

O cercetare făcută de oamenii de știință de la Universitatea din Berna a arătat că în ceea ce privește rețetele medicale, în 52% dintre cazuri scrisul era urât, iar în 4% dintre cazuri era indescifrabil. Iată câteva motive care răspund la întrebarea „De ce scriu doctorii urât?”:

Scrii urât? Ce spune acest lucru despre tine?

Cercetătorii sunt de părere că oamenii deștepți au tendința de a scrie urât. Dacă scriu urât, înseamn că aceștia gândesc mai repede decât pot scrie mâinile lor. Practic, creierul funcţionează mult mai repede.

Scrisul neatrăgător în cazul copiilor este interpretat diferit. Multi copii care scriu urat au, de asemenea, si dificultăți de a se exprima verbal, de a citi, a compune texte complexe, sau de a-si organiza informatia în mod logic, structurat. De obicei, copiii impulsivi sau cu probleme de concentrare a atenției tind să scrie urât.

Soluția? Soluția este simplă și la îndemâna oricui. Cu cât medicii vor scrie rețetele și observațiile la calculator, cu atât vor fi evitate pe viitor problemele de înțelegere.

Foto: depositphotos.com

 

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot