De ce doctorii scriu urât?

17.12.2021
De ce doctorii scriu urât?

De departe, una dintre cele mai apreciate și iubite meserii este aceea de medic. Pe lângă responsabilitate, meseria vine la pachet și cu multă muncă, mii de diagnostice și de rețete scrise. Totuși, scrisul de mână al medicilor este aproape indescifrabil, lucru problematic pentru pacienți. Care este motivul pentru care medicii nu sunt buni prieteni cu caligrafia?

Doctorii scriu urât. Și acest lucru nu se întâmplă doar la noi în țară, ci în toată lumea. Conform FactsWT.com, un raport oficial al Institutului de Medicină din Statele Unite ale Americii arată că în fiecare an peste 7.000 de pacienţi mor pentru că reţelele lor sunt scrise foarte urât şi din această cauză tratamentul este interpretat greşit.

O cercetare făcută de oamenii de știință de la Universitatea din Berna a arătat că în ceea ce privește rețetele medicale, în 52% dintre cazuri scrisul era urât, iar în 4% dintre cazuri era indescifrabil. Iată câteva motive care răspund la întrebarea „De ce scriu doctorii urât?”:

Scrii urât? Ce spune acest lucru despre tine?

Cercetătorii sunt de părere că oamenii deștepți au tendința de a scrie urât. Dacă scriu urât, înseamn că aceștia gândesc mai repede decât pot scrie mâinile lor. Practic, creierul funcţionează mult mai repede.

Scrisul neatrăgător în cazul copiilor este interpretat diferit. Multi copii care scriu urat au, de asemenea, si dificultăți de a se exprima verbal, de a citi, a compune texte complexe, sau de a-si organiza informatia în mod logic, structurat. De obicei, copiii impulsivi sau cu probleme de concentrare a atenției tind să scrie urât.

Soluția? Soluția este simplă și la îndemâna oricui. Cu cât medicii vor scrie rețetele și observațiile la calculator, cu atât vor fi evitate pe viitor problemele de înțelegere.

Foto: depositphotos.com

 

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Gențile mini au devenit alegerea ideală pentru cei care apreciază funcționalitatea și eleganța într-un pachet compact. Indiferent dacă preferi un stil minimalist sau unul plin de detalii... citește tot
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot