De ce doctorii scriu urât?

17.12.2021
De ce doctorii scriu urât?

De departe, una dintre cele mai apreciate și iubite meserii este aceea de medic. Pe lângă responsabilitate, meseria vine la pachet și cu multă muncă, mii de diagnostice și de rețete scrise. Totuși, scrisul de mână al medicilor este aproape indescifrabil, lucru problematic pentru pacienți. Care este motivul pentru care medicii nu sunt buni prieteni cu caligrafia?

Doctorii scriu urât. Și acest lucru nu se întâmplă doar la noi în țară, ci în toată lumea. Conform FactsWT.com, un raport oficial al Institutului de Medicină din Statele Unite ale Americii arată că în fiecare an peste 7.000 de pacienţi mor pentru că reţelele lor sunt scrise foarte urât şi din această cauză tratamentul este interpretat greşit.

O cercetare făcută de oamenii de știință de la Universitatea din Berna a arătat că în ceea ce privește rețetele medicale, în 52% dintre cazuri scrisul era urât, iar în 4% dintre cazuri era indescifrabil. Iată câteva motive care răspund la întrebarea „De ce scriu doctorii urât?”:

Scrii urât? Ce spune acest lucru despre tine?

Cercetătorii sunt de părere că oamenii deștepți au tendința de a scrie urât. Dacă scriu urât, înseamn că aceștia gândesc mai repede decât pot scrie mâinile lor. Practic, creierul funcţionează mult mai repede.

Scrisul neatrăgător în cazul copiilor este interpretat diferit. Multi copii care scriu urat au, de asemenea, si dificultăți de a se exprima verbal, de a citi, a compune texte complexe, sau de a-si organiza informatia în mod logic, structurat. De obicei, copiii impulsivi sau cu probleme de concentrare a atenției tind să scrie urât.

Soluția? Soluția este simplă și la îndemâna oricui. Cu cât medicii vor scrie rețetele și observațiile la calculator, cu atât vor fi evitate pe viitor problemele de înțelegere.

Foto: depositphotos.com

 

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 18 august este cea de-a 230-a zi a calendarului gregorian și a 231-a zi în anii bisecți. În această zi s-au consemnat de-a lungul timpului multe evenimente care au marcat istoria lumii...
Tags:
Cele mai noi articole
De ce ardelenii spun „ioi” și „ora doi” în loc de „ora două”?
De ce ardelenii spun „ioi” și „ora doi” în loc de „ora două”?
Limba română este vorbită diferit în funcție de regiunea țării. Regionalismele îmbogățesc vocabularul românesc, însă de multe ori nu sunt înțelese de toată lumea și trebuie... citește tot
O româncă furată de țigani a ajuns cea mai apreciată dansatoare de pe „bătrânul continent”
O româncă furată de țigani a ajuns cea mai apreciată dansatoare de pe „bătrânul continent”
Înaintea Primului Război Mondial, la marginea Mangaliei trăia familia lui Nae Berechet. Acesta avea o fetiță în vârstă de șase ani, de o frumusețe răpitoare, pe numele ei Maria. La un... citește tot
De ce avem păr la subraț? La ce folosește?
De ce avem păr la subraț? La ce folosește?
Pentru întreaga lume, corpul uman este un mister constant mereu aflat într-o continuă schimbare. Deși nu putem afla totul despre corpurile noastre, oamenii de știință au descoperit la ce... citește tot