De ce carnea de porc iberic este apreciată?

11.01.2023
De ce carnea de porc iberic este apreciată?

Românii sunt mari consumatori de carne de porc. Magazinele sunt pline cu aceste produse alimentare, în special în preajma sărbătorilor, atunci când această carne este cumpărată din abundență. În ultimul timp, oamenii au început să fie mai selectivi și caută să achiziționeze sau să consume, acasă sau la restaurant, carne de porc iberic. Porcul spaniol a ajuns să fie mai apreciat decât cel românesc.

De ce carnea de porc iberic este considerată mai bună?

Carnea de porc iberic este apreciată peste tot în lume, iar în ultimii ani a început să prindă și în România. Produsele alimentare care provin din această carne au un gust unic și o calitate superioară, asta și pentru că animalul este crescut în libertate totală și este hrănit doar cu ghindă și iarbă. Dieta face ca straturile musculare ale porcului să obțină o suculență aparte și să existe foarte puțină grăsime.

Porcul vine din zona Spaniei, din Peninsula Iberică, din sud-vestul ei. Merg pe un câmp, undeva la 3-4 hectare pe zi, mănâncă doar ghindă şi iarbă. Porcii spanioli stau liberi cât e ziua de lungă. Sunt sacrificaţi la cel mult 60 de kilograme, iar carnea nu are aproape deloc grăsime. Nu e de mirare că o friptură a ajuns să fie o delicatesă, a declarat pentru Antena 1 Daniel, bucătar profesionist.

Carnea de porc iberic este considerată o delicatesă, de aceea și prețul este unul foarte piperat. Aceasta este apreciată nu numai pentru gustul său foarte bun, dar și pentru faptul că are o serie de proprietăți benefice pentru organismul uman.

E plină de vitamine. Cei care au probleme vasculare pot consuma, fiindcă este foarte sănătosă. Are vitamina B12, B6, vitamina A, grăsimea la fel este foarte sănătoasă, nu are colesterol, a adăugat bucătarul profesionist, potrivit sursei citată mai sus.

Din păcate, prețul nu este pentru toată lumea, iar un kilogram de jamon iberic costă peste 100 de euro. Ba mai mult, o bucată întreagă care a fost maturată luni de zile ajunge să coste cât o vacanță de lux, adică undeva la 2.500 – 3.000 de euro.

Foto: exquis.ro și disteco.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Incestul în vremuri demult apuse. Ce spune Biblia despre cazurile de incest? S-au înmulțit fiii lui Adam și Eva între ei?
Incestul în vremuri demult apuse. Ce spune Biblia despre cazurile de incest? S-au înmulțit fiii lui Adam și Eva între ei?
Mulți afirmă că evoluția rasei umane nu ar fi fost posibilă fără cazurile de incest. Astăzi, incestul este catalogat ca fiind infracțiunea care constă în întreținerea de relații sexuale... citește tot
De ce au vrut romanii să cucerească Dacia? De ce s-au retras romanii din Dacia după doar 165 de ani?
De ce au vrut romanii să cucerească Dacia? De ce s-au retras romanii din Dacia după doar 165 de ani?
Toate teritoriile stăpânite de Imperiul Roman au cunoscut o dezvoltare accentuată și astăzi sunt țări extrem de dezvoltate. Poate că acesta ar fi putut fi și cazul Țărilor Române dacă... citește tot
Care au fost cele mai bizare conspirații care s-au dovedit a fi reale?
Care au fost cele mai bizare conspirații care s-au dovedit a fi reale?
Lumea modernă tinde să fie plină de oameni sceptici. Fie că vorbim de aselenizare sau existența extratereștrilor, mulți pământeni consideră că guvernele ascund multe adevăruri. Există... citește tot