De ce carnea de porc iberic este apreciată?

11.01.2023
De ce carnea de porc iberic este apreciată?

Românii sunt mari consumatori de carne de porc. Magazinele sunt pline cu aceste produse alimentare, în special în preajma sărbătorilor, atunci când această carne este cumpărată din abundență. În ultimul timp, oamenii au început să fie mai selectivi și caută să achiziționeze sau să consume, acasă sau la restaurant, carne de porc iberic. Porcul spaniol a ajuns să fie mai apreciat decât cel românesc.

De ce carnea de porc iberic este considerată mai bună?

Carnea de porc iberic este apreciată peste tot în lume, iar în ultimii ani a început să prindă și în România. Produsele alimentare care provin din această carne au un gust unic și o calitate superioară, asta și pentru că animalul este crescut în libertate totală și este hrănit doar cu ghindă și iarbă. Dieta face ca straturile musculare ale porcului să obțină o suculență aparte și să existe foarte puțină grăsime.

Porcul vine din zona Spaniei, din Peninsula Iberică, din sud-vestul ei. Merg pe un câmp, undeva la 3-4 hectare pe zi, mănâncă doar ghindă şi iarbă. Porcii spanioli stau liberi cât e ziua de lungă. Sunt sacrificaţi la cel mult 60 de kilograme, iar carnea nu are aproape deloc grăsime. Nu e de mirare că o friptură a ajuns să fie o delicatesă, a declarat pentru Antena 1 Daniel, bucătar profesionist.

Carnea de porc iberic este considerată o delicatesă, de aceea și prețul este unul foarte piperat. Aceasta este apreciată nu numai pentru gustul său foarte bun, dar și pentru faptul că are o serie de proprietăți benefice pentru organismul uman.

E plină de vitamine. Cei care au probleme vasculare pot consuma, fiindcă este foarte sănătosă. Are vitamina B12, B6, vitamina A, grăsimea la fel este foarte sănătoasă, nu are colesterol, a adăugat bucătarul profesionist, potrivit sursei citată mai sus.

Din păcate, prețul nu este pentru toată lumea, iar un kilogram de jamon iberic costă peste 100 de euro. Ba mai mult, o bucată întreagă care a fost maturată luni de zile ajunge să coste cât o vacanță de lux, adică undeva la 2.500 – 3.000 de euro.

Foto: exquis.ro și disteco.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Poți să ajungi din Norvegia în Coreea de Nord traversând o singură țară. Care este aceasta?
Poți să ajungi din Norvegia în Coreea de Nord traversând o singură țară. Care este aceasta?
Între Norvegia și Coreea de Nord sunt peste 7.000 de km. Deși sunt state situate în două părți total opuse ale Globului, pentru a ajunge din Norvegia (Europa) în Coreea de Nord (Asia) trebuie... citește tot
Care este țara cu cea mai mică densitate din lume? Poți să mergi zile în șir fără să dai de un om!
Care este țara cu cea mai mică densitate din lume? Poți să mergi zile în șir fără să dai de un om!
Populația unui stat nu este direct proporțională cu mărimea acestuia. Ba dimpotrivă. Statele care au suprafața mai mică au o densitate a populației mai mare. Totuși, nu cel mai mare stat... citește tot
Cine a fost românca pe care Michael Jackson a ținut să o viziteze la azil când a venit la București?
Cine a fost românca pe care Michael Jackson a ținut să o viziteze la azil când a venit la București?
În anul 1992, Michael Jackson punea România pe harta lumii după ce alegea țara care doar ieșise din comunism destinația pentru unul dintre concertele sale din turneul „Dangerous World... citește tot