De ce câinii mănâncă iarbă?

03.12.2018
De ce câinii mănâncă iarbă?

De ce câinii mănâncă iarbă? Unele dintre ultimele animale la care ne-am aștepta să consume iarbă, sunt câinii. Ei bine, există destul de mulți câini, care, spre surprindere stăpânilor, mănâncă iarbă. De ce se comportă animalele astfel și ce este în spatele acestui gest?

Faptul că unii câini consumă iarbă este o enigmă și pentru oamenii de știință. Totuși, dacă animalul de companie consumă iarbă, cel mai probabil este un obicei care le ajută pe patrupede să își curețe sistemul digestiv.

Se pare că iarba este consumată de câini care suferă de probleme gastrointestinale precum problemele la stomac, stări de greaţă, balonări şi afecţiuni provocate de diferiți microbi. Se pare că iarba provoacă iritări gastrice care, în cele din urmă, îl fac pe câine să vomite. Teoria spune că, după ce a vărstat, animalul de companie se simte mai bine.

De ce crenvurst-ul din chiflă se numește „hot-dog” (câine-cald)? Care este legătura dintre cârnat și câine?

Mai există o teorie conform căreia animalele consumă iarbă pentru că își doresc cu ardoare. Conform biologilor, câinele nu consumă orice tip de iarbă găseşte și selectează. Se pare că animalul caută plante din care obţine substanţe nutritive suplimentare pe care nu le are în dieta sa, cum ar fi fibrele, mineralele sau anumite enzime digestive. Trebuie spus că, asemeni lupilor, nici câinii nu sunt 100% carnivori.

O cercetare publicată în anul 2009 în Journal of Veterinary Behavior arată că este mult mai probabil ca un căţeluş să consume iarbă dacă mama acestuia a consumat iarbă în timpul alăptării.

Câți ani are câinele tău? Un an câinesc înseamnă cu adevărat șapte ani ai omului?

Curiozități despre câini:

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Procesele de payroll trebuie realizate pe baza unui flux rapid în orice companie, pentru o gestionare cât mai eficientă a resursei umane și a timpului. Un program salarii, care este denumit și... citește tot
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
Puțini știu adevărata poveste din spatele expresiei „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”, folosită adesea cu dispreț. Dar dacă ne întoarcem în timp, în perioada sclaviei romilor,... citește tot
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
Pe data de 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO alături de Bulgaria, Estonia, Lituania, Slovacia și Slovenia. Aceasta era una dintre cele mai importante reușite pe plan extern... citește tot