Curiozități despre Yakuza, mafia japoneză. Cum se automutilează membrii care greșesc și cum cer scuze superiorului

23.11.2021
Curiozități despre Yakuza, mafia japoneză. Cum se automutilează membrii care greșesc și cum cer scuze superiorului

Grupări mafiote există în toate culturile și pe toate continentele. De la mafia italiană, la cea sud-americană sau la cea rusească, mafioții au propriile reguli și propria istorie. Iată o serie de lucruri mai puțin știute despre Yakuza, mafia japoneză.

În Japonia, gruparea Yakuza nu este ilegală

Membrii Yakuza nu fug de justiție. Cei 100.000 de japonezi care formează Yakuza în Japonia au birouri unde își desfășoară activitatea, cărți de vizită și chiar reviste pentru fani. Yakuza este cea mai mare organizație criminală din lume după numărul de membri.

Membrii Yakuza sunt recunoscuți după tatuaje

În timp ce tatuajele sunt răspândite pe tot globul, ele sunt descurajate în Japonia din pricina asocierii desenelor cu gruparea Yakuza. Sunt locuri cum ar fi sălile de sport sau piscinele unde accesul celor care dețin tatuaje este interzis pentru a-i ține pe reprezentanții Yakuza departe de locații. Cele mai frecvente tatuaje pentru mafioți conțin dragoni, samurai, pești Koi care reprezintă bogăție, onoare și prosperitate, scrie kenjiexplains.medium.com.

Yakuza face bani din activități ilegale

Banii mafiei japoneze vin în primul rând din traficul de droguri, prostituție și taxe de protecție. Dar aceștia mai au o metodă inedită de a face bani. Mafioții cumpără acțiuni al unor companii cotate la bursă ceea ce le oferă apoi dreptul de a participa la adunarea anuală a acționarilor. Folosinu-se de acest drept, Yakuza amenință apoi că va dezvălui informații sensibile despre practicile, angajații sau finanțele companiei. Yakuza mai face bani și din pariurile la luptele de sumo.

Mafioții au sindicat

Yamaguchi-Gumi este cel mai mare sindicat Yakuza din Japonia, cu aproximativ 10.000 de membri. Pentru a intra în el, membrii dau un examen de admitere. Materia studiată? Reglementările actuale ale crimei organizate. Candidații fără prea multă școală sunt respinși, spune japaninsides.com.

Tăierea degetului, pedeapsa preferată

Pedeapsa pentru infracțiuni grave în Yakuza este cunoscută sub denumirea de Yubitsume și înseamnă amputarea unei părți a degetului mic. Acest lucru este făcut de infractor însuși prin utilizarea unui cuțit ascuțit și a unei cârpe. Degetul amputat este apoi trimis superiorului într-o sticlă mică cu alcool, în semn de scuze. Pe lângă durerea actului, în Antichitate, degetul mic tăiat îi împiedica pe spadasini să apuce corect katana (sabia japoneză), creând un handicap în luptele cu sabia.

Mafioții fac și acte de caritate

Yakuza a răspuns la catastrofa tsunamiului din 2011 mai repede decât a făcut-o guvernul japonez. Yakuza a livrat alimente, apă, pături centrele din nord-estul Japoniei.

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot