De ce mafioții Yakuza sunt jupuiți de piele când mor? Care este testul incredibil de admitere în organizație?

09.11.2023
De ce mafioții Yakuza sunt jupuiți de piele când mor? Care este testul incredibil de admitere în organizație?

În anul 2023, încă există organizații mafiote pe întreg globul pământesc. Indiferent de continentul de pe care provin, mafioții au propriile reguli și propria istorie. În Japonia, Yakuza este cunoscută ca fiind una dintre cele mai influente organizații criminale cu reguli de-a dreptul ciudate.

Numele Yakuza vine de la jocul de cărți Oicho-Kabu. Acolo, cărțile ya-ku-sa sunt 8-9-3 și sunt cea mai proastă mână posibilă.

Yakuza este cea mai mare organizație criminală din lume după numărul de membri. Stun aproximativ 100.000 de japonezi care formează Yakuza. Membrii acestei oraganizații sunt recunoscuți după tatuaje. Cele mai frecvente tatuaje pentru mafioți conțin dragoni, samurai, pești Koi care reprezintă bogăție, onoare și prosperitate, scrie kenjiexplains.medium.com.

Unii membri plătesc atât de mult să fie tatuați, încât după moartea lor pielea le este jupuită și păstrată ca „artă”, vândută sau expusă în unele galerii de artă.

Tăierea degetului, pedeapsa preferată

Pedeapsa pentru infracțiuni grave în Yakuza este cunoscută sub denumirea de Yubitsume și înseamnă amputarea unei părți a degetului mic. Acest lucru este făcut de infractor însuși prin utilizarea unui cuțit ascuțit și a unei cârpe. Degetul amputat este apoi trimis superiorului într-o sticlă mică cu alcool, în semn de scuze. Pe lângă durerea actului, în Antichitate, degetul mic tăiat îi împiedica pe spadasini să apuce corect katana (sabia japoneză), creând un handicap în luptele cu sabia. Astfel, fără deget mic, cel mutilat depindea de șef pentru a fi protejat, notează thefactsite.com.

Membrii, testați la sânge

Mai marii Yakuza dau câte un test de admitere de 12 pagini pentru fiecare membru pentru a se asigura că aceștia cunosc temeinic legea. Examenul acoperă subiecte despre acțiunile care sunt și nu sunt pedepsite prin lege, pedepsele și amenzile asociate acestor fapte. A fi membru Yakuza nu este o ilegalitate în Japonia.  Aceștia au birouri unde își desfășoară activitatea, cărți de vizită și chiar reviste pentru fani.

Din ce face bani Yakuza?

Banii mafiei japoneze vin în primul rând din traficul de droguri, prostituție și taxe de protecție. Dar aceștia mai au o metodă inedită de a face bani. Mafioții cumpără acțiuni al unor companii cotate la bursă ceea ce le oferă apoi dreptul de a participa la adunarea anuală a acționarilor. Folosinu-se de acest drept, Yakuza amenință apoi că va dezvălui informații sensibile despre practicile, angajații sau finanțele companiei. Yakuza mai face bani și din pariurile la luptele de sumo.

Foto: news.sky.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot