De ce mafioții Yakuza sunt jupuiți de piele când mor? Care este testul incredibil de admitere în organizație?

09.11.2023
De ce mafioții Yakuza sunt jupuiți de piele când mor? Care este testul incredibil de admitere în organizație?

În anul 2023, încă există organizații mafiote pe întreg globul pământesc. Indiferent de continentul de pe care provin, mafioții au propriile reguli și propria istorie. În Japonia, Yakuza este cunoscută ca fiind una dintre cele mai influente organizații criminale cu reguli de-a dreptul ciudate.

Numele Yakuza vine de la jocul de cărți Oicho-Kabu. Acolo, cărțile ya-ku-sa sunt 8-9-3 și sunt cea mai proastă mână posibilă.

Yakuza este cea mai mare organizație criminală din lume după numărul de membri. Stun aproximativ 100.000 de japonezi care formează Yakuza. Membrii acestei oraganizații sunt recunoscuți după tatuaje. Cele mai frecvente tatuaje pentru mafioți conțin dragoni, samurai, pești Koi care reprezintă bogăție, onoare și prosperitate, scrie kenjiexplains.medium.com.

Unii membri plătesc atât de mult să fie tatuați, încât după moartea lor pielea le este jupuită și păstrată ca „artă”, vândută sau expusă în unele galerii de artă.

Tăierea degetului, pedeapsa preferată

Pedeapsa pentru infracțiuni grave în Yakuza este cunoscută sub denumirea de Yubitsume și înseamnă amputarea unei părți a degetului mic. Acest lucru este făcut de infractor însuși prin utilizarea unui cuțit ascuțit și a unei cârpe. Degetul amputat este apoi trimis superiorului într-o sticlă mică cu alcool, în semn de scuze. Pe lângă durerea actului, în Antichitate, degetul mic tăiat îi împiedica pe spadasini să apuce corect katana (sabia japoneză), creând un handicap în luptele cu sabia. Astfel, fără deget mic, cel mutilat depindea de șef pentru a fi protejat, notează thefactsite.com.

Membrii, testați la sânge

Mai marii Yakuza dau câte un test de admitere de 12 pagini pentru fiecare membru pentru a se asigura că aceștia cunosc temeinic legea. Examenul acoperă subiecte despre acțiunile care sunt și nu sunt pedepsite prin lege, pedepsele și amenzile asociate acestor fapte. A fi membru Yakuza nu este o ilegalitate în Japonia.  Aceștia au birouri unde își desfășoară activitatea, cărți de vizită și chiar reviste pentru fani.

Din ce face bani Yakuza?

Banii mafiei japoneze vin în primul rând din traficul de droguri, prostituție și taxe de protecție. Dar aceștia mai au o metodă inedită de a face bani. Mafioții cumpără acțiuni al unor companii cotate la bursă ceea ce le oferă apoi dreptul de a participa la adunarea anuală a acționarilor. Folosinu-se de acest drept, Yakuza amenință apoi că va dezvălui informații sensibile despre practicile, angajații sau finanțele companiei. Yakuza mai face bani și din pariurile la luptele de sumo.

Foto: news.sky.com

Tags:
Cele mai noi articole
Ce înseamnă „mană cerească”? Care este originea expresiei?
Ce înseamnă „mană cerească”? Care este originea expresiei?
Mană cerească. Cine nu a auzit sau nu a folosit măcar o dată expresia „mană cerească”? Această expresie este utilizată cu sensul de „surpriză plăcută care aduce belșug” sau cu... citește tot
Cum se păstrează rețeta secretă la KFC? Boss-ul KFC România a explicat: „Nici noi nu știm condimentele secrete”
Cum se păstrează rețeta secretă la KFC? Boss-ul KFC România a explicat: „Nici noi nu știm condimentele secrete”
Rețeta secretă a Kentucky Fried Chicken (KFC) este una dintre cele mai bine păstrate secrete în industria fast-food-ului. Colonel Sanders, fondatorul KFC, a creat rețeta originală în anii 1930... citește tot
Top 10 țări cu cele mai urâte femei din lume. Pe primul loc e o țară din Europa! România e în top?
Top 10 țări cu cele mai urâte femei din lume. Pe primul loc e o țară din Europa! România e în top?
Frumusețea și urâțenia sunt subiective. Oamenii sunt diferiți, atât ca aspect, cât și ca gândire. Astfel că ceea ce este frumos pentru o persoană poate fi considerat urât pentru alta.... citește tot