Cum se pronunță corect numele mașinilor?

14.06.2022
Cum se pronunță corect numele mașinilor?

Mulți pasionați de mașini, și nu numai, petrec timp considerabil discutând despre motoarele mașinilor, viteză, performanță, cum să conducă o mașină și cât de bine funcționează în timpul unui test de impact, printre altele. Însă când vine vorba numele lor, pronunția diferă de la țară la țară.

Lumea automobilelor este plină de branduri. În timp ce „Ford”, „Jeep” și chiar „ Ferrari ” ar putea fi ușor de pronunțat corect pentru majoritatea oamenilor, există unele nume de mărci de automobile a căror pronunție este mult mai dificilă.

Numele mașinilor pronunțate corect

Cele din Japonia, potrivit canalului de Youtube Cavaleria, sunt cele mai interesante. Primul brand cel mai cunoscut la nivel mondial este Toyota. În Japonia, accentul se pune pe „A” și face referire la numele fondatorului Kiichiro Toyoda, cu „D”. Numele Toyota în japoneză înseamnă „noroc”, „succes”.

Următoarea marcă premium din Japonia este Lexus, care se pronunță „lexăs”, iar la Nissan, accentul se pune pe „A”. Aici numele pare a fi foarte inspirat, deoarece „ni” înseamnă „soare” și „san” înseamnă „produs în”. Numele s-ar traduce produs în Japonia, țara fiind considerată Țara Soarelui. Tot cu accent pe „A”, se pronunță și Subaru. Și acest nume are o însemnătate, reprezintă unitate.

Unul dintre brandurile cunoscute este și Mazda. Nici această marcă de mașini nu se pronunță cum se scrie, ci „mațuda”. În japoneză înseamnă „terenul pinilor”. Și aici, numele companiei este dat de fondatorul Jujiro Matsuda. În istoria țării, numele de familie spune ceva despre trecutul strămoșilor, iar în cazul fondatorului Matsuda se poate presupune că strămoșii acestuia au trăit printre pini.

Alte branduri de mașini și pronunția numelor lor

Lamborgini – Lamborghi
Abarth – Abart
Renault – Reno
Citroen – Sitroen
Bugatti – Bugatti
Volkswagen – Folksvaghen
Chevrolet – Chevrolei
BMW – Biemve
Porsche – Porșă
Mercedes – Merțedes

Deoarece limbajul este un instrument de comunicare, tot ceea ce contează cu adevărat este ca oamenii din jur să înțeleagă despre ce vorbești.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce ne afectează Mercur Retrograd?  Ce să nu faci când este mercur retrograd? Când este mercur retrograd în 2024?
De ce ne afectează Mercur Retrograd? Ce să nu faci când este mercur retrograd? Când este mercur retrograd în 2024?
Cine nu a auzit despre „Mercur retrograd”? Suntem tentați de multe ori să dăm vina pe acest fenomen astrologic pentru schimbările comportamentale ale noastre sau ale semenilor noștri. Dar,... citește tot
De câte ori au invadat rușii România în ultimii 200 de ani? Cam o dată la 19 ani „ne-au vizitat”
De câte ori au invadat rușii România în ultimii 200 de ani? Cam o dată la 19 ani „ne-au vizitat”
Istoria demonstrează că relațiile dintre români și ruși au fost mereu reci. Ba mai mult, în doar două sute de ani, rușii au invadat de 12 ori teritoriul țărilor Române. De multe ori am... citește tot
De ce obliga Caligula femeile căsătorite să se culce cu el?
De ce obliga Caligula femeile căsătorite să se culce cu el?
Când vine vorba despre conducători nebuni, cu siguranță împăratul Caligula ar putea să intre în Top 3. Caligula (nr. „Cizmă”) a condus Imperiul Roman între anii 37-41. În doar patru... citește tot