Cum se pronunță corect numele mașinilor?

14.06.2022
Cum se pronunță corect numele mașinilor?

Mulți pasionați de mașini, și nu numai, petrec timp considerabil discutând despre motoarele mașinilor, viteză, performanță, cum să conducă o mașină și cât de bine funcționează în timpul unui test de impact, printre altele. Însă când vine vorba numele lor, pronunția diferă de la țară la țară.

Lumea automobilelor este plină de branduri. În timp ce „Ford”, „Jeep” și chiar „ Ferrari ” ar putea fi ușor de pronunțat corect pentru majoritatea oamenilor, există unele nume de mărci de automobile a căror pronunție este mult mai dificilă.

Numele mașinilor pronunțate corect

Cele din Japonia, potrivit canalului de Youtube Cavaleria, sunt cele mai interesante. Primul brand cel mai cunoscut la nivel mondial este Toyota. În Japonia, accentul se pune pe „A” și face referire la numele fondatorului Kiichiro Toyoda, cu „D”. Numele Toyota în japoneză înseamnă „noroc”, „succes”.

Următoarea marcă premium din Japonia este Lexus, care se pronunță „lexăs”, iar la Nissan, accentul se pune pe „A”. Aici numele pare a fi foarte inspirat, deoarece „ni” înseamnă „soare” și „san” înseamnă „produs în”. Numele s-ar traduce produs în Japonia, țara fiind considerată Țara Soarelui. Tot cu accent pe „A”, se pronunță și Subaru. Și acest nume are o însemnătate, reprezintă unitate.

Unul dintre brandurile cunoscute este și Mazda. Nici această marcă de mașini nu se pronunță cum se scrie, ci „mațuda”. În japoneză înseamnă „terenul pinilor”. Și aici, numele companiei este dat de fondatorul Jujiro Matsuda. În istoria țării, numele de familie spune ceva despre trecutul strămoșilor, iar în cazul fondatorului Matsuda se poate presupune că strămoșii acestuia au trăit printre pini.

Alte branduri de mașini și pronunția numelor lor

Lamborgini – Lamborghi
Abarth – Abart
Renault – Reno
Citroen – Sitroen
Bugatti – Bugatti
Volkswagen – Folksvaghen
Chevrolet – Chevrolei
BMW – Biemve
Porsche – Porșă
Mercedes – Merțedes

Deoarece limbajul este un instrument de comunicare, tot ceea ce contează cu adevărat este ca oamenii din jur să înțeleagă despre ce vorbești.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot