Cum se schimbă ștergătoarele la un Volkswagen? Detalii importante

13.12.2020
Cum se schimbă ștergătoarele la un Volkswagen? Detalii importante

Iarna tocmai a început, iar unul dintre detaliile de care trebuie să țină cont conducătorii auto în această perioadă îl reprezintă ștergătoarele de parbriz. Pe cât de insignifiante ar părea la prima vedere, pe atât de importante sunt în realitate acestea mai ales în sezonul rece.

Cum se schimbă ștergătoarele la VW?

Fie că plouă, fie că ninge abundent, vizibilitatea scade, motiv pentru care o pereche bună de ștergătoare este echivalent cu un parbriz curat și, implicit, o vizibilitate sporită în trafic.

Nu puțini sunt șoferii care nu iau în serios acest element al mașinii, fie din pură indiferență, fie pentru că efectiv nu știu să schimbe ștergătoarele la propria mașină. Mai există însă o categorie a acelor șoferi care își dotează mașinile cu ștergătoare de calitate îndoielnică și nici nu țin cont de frecvența de care trebuie să țină cont în schimbarea acestora.

Atunci când schimbăm ștergătoarele trebuie să ținem cont, dincolo de preț, de recomandările producătorului în ceea ce privește dimensiunea și sistemul de prindere. Cele mai întâlnite astfel de sisteme sunt cele de tip baionetă, universale sau cele prevăzute cu adaptor.

Ce detaliu important omit proprietarii mașinilor Volkswagen?

Trebuie spus că, de foarte mulți ani, Volkswagen și-a câștigat titlul de cea mai populară marcă de mașini din Europa. Mai mult decât atât, Golf-ul a rămas și în acest an cel mai bine vândut model pe cele 44 de piețe de pe continent, cu 254.618 mașini comercializate în perioada ianuarie-noiembrie.

În ceea ce îi privește pe deținătorii de Volkswagen Golf, aceștia mai au un detaliu de care trebuie să țină seamă. Germanii, în strălucirea și finețea lor infinită în materie de inginerie au așezat ștergătoarele sub capota motorului.

Avantajul este că acestea nu produc rezistență, îmbunătățind astfel consumul de combustibil. Dar, în clipa în care trebuie ridicate, ștergătoarele lovesc marginea capotei, ceea ce poate cauza zgârieturi. Fiecare model VW construit după anul 2007 vine cu un mod “service” care așează ștergătoarele în poziție verticală pe parbriz.

Pentru a activa acest mod, trebuie pus contactul, apoi luat contactul, după care maneta care acționează ștergătoarele trebuie coborâtă o treaptă, astfel încât ștergătoarele vor fi aduse în poziție verticală pe parbriz. Atenție! Cheia va rămâne în contact până la terminarea operațiunii.

Apoi, se îndepărtează ștergătorul de parbriz, lamela se pune în poziție perpendiculară pe brațul ștergătorului, iar în final se trage cu grijă lamela deteriorată înspre exterior. Pentru a monta lamela nouă pe brațul ștergătorului trebuie urmați toți pașii anteriori, dar în ordine inversă.

Vezi AICI cum se schimbă ștergătoarele!

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot