Cum se întâlnea Carol al II-lea cu Elena Lupescu sub ochii Prințesei Elena! De ce prințesa nu mai voia să-și facă datoria de soție?

29.09.2023
Cum se întâlnea Carol al II-lea cu Elena Lupescu sub ochii Prințesei Elena! De ce prințesa nu mai voia să-și facă datoria de soție?

Carol al II-lea a fost una dintre cele mai controversate figuri ale regalității în România. Acesta a pus de nenumărate ori plăcerile trupești înaintea intereselor țării și a schimbat multe femei până a întâlnit-o pe Elena Lupescu, cea care avea să-l schimbe pe el. În rău. Una dintre femeile care a avut cel mai mult de suferit de pe urma apetitului sexual al lui Carol al II-lea a fost Prințesa Elena, mama Regelui Mihai.

Pe 10 martie 1921, Carol al II-lea se căsătorește cu prinţesa Elena a Greciei şi Danemarcei, iar principesa este bine primită de poporul român. Începutul relației dintre cei doi a fost frumos, dar ulterior lucrurile au început să se deterioreze. Elena pleacă tot mai des în Grecia cu fiul Mihai și relația dintre ea și Carol al II-lea se răcește considerabil. În viața lui Carol apare Elena Lupescu, cea care îi dă lumea peste cap. Atât lui, cât și familiei regale.

Lupeasca, femeia care-i pune capac lui Carol al II-lea

Inițial, Prințesa Elena, cunoscută ca Sitta, a crezut că relația lui Carol al II-lea cu Elena Lupescu este o aventură pasageră, mai ales că Lupeasca avea o reputație îndoielnică. Însuși patriarul Miron Cristea spunea despre aceasta:

„Prințul are relații cu Elena Lupescu Wolf, femeie divorțată, stricată”.

Din dorința de a mima normalitatea, „persoane din proximitatea familiei regale speculau chiar că principesa însăși încurajează această relație a lui Carol, ‘ca să scape de asiduitățile conjugale’, împingându-l pe prinț în brațele Roșcovanei”, scrie Simona Preda în lucrarea „Regina-mama Elena”.

Se pare că prințesa suferise îngrozitor cu sarcina și nu își dorea să mai rămână însărcinată.

Carol „o traduce” pe față pe soția sa

În vara anului 1925, cuplul princiar merge la Sinaia în încercarea de a remedia o relație deja distrusă.

„Eu îmi vedeam de obligațiile mele cu un aer imperturbabil, încercând astfel să dau impresia de normalitate, într-o situație cât se poate de apăsătoare. Cât timp o să mai dureze oare? Mă întrebam, fiind sigură că nu mai putea dura mult, lucrurile de acest gen nu vor fi tolerate la nesfârșit”, scria în jurnalul propriu Principesa Elena.

Chiar dacă cei doi se aflau la Foișor, Carol al II-lea se întâlnea noaptea în secret cu amanta sa. Se pare că întâlnirile celor doi aveau loc la o cabană în stil românesc, numită Vila Gianni. Mașina lui Carol care purta însemnele regale era parcată vizavi de mănăstire și era deseori zărită de localnici.

Sitta, sprijinită de soacra ei

Câteva luni mai târziu, lucrurile erau deja tensionate în Carol al II-lea și soția sa. Regina Maria, soacra Prințesei Elena, a discutat despre situație arătând că o compătimește, atât ca soacră cât și ca soție. Carol era tot subjugat Elenei Lupescu.

„Am luat-o pe Sitta la mine în cameră să vorbesc deschis cu ea. Nu suntem fericiți în legătură cu Carol.(…) Îl rog pe Atotputernicul să ne cruțe de o teamă care se arată la orizont. (…) A fost extrem de caldă și iubitoare și a spus că nu și-a imaginiat niciodată să fie posibil ca o ființă umană să fie atât de înțelegătoare, de corectă și de bună ca mine”, scria Regina Maria în jurnalul său.

Elena divorțează de Carol pe data de 21 iunie 1928, căsătoria a fost desfăcută de Curtea Supremă a României din cauza nepotrivirii și abandonarea domiciliului conjugal probată prin renunțarea la tron a principelui din anul 1925.

Cine a fost Regina Mamă Elena?

Regina mamă Elena a României a fost soția principelui moștenitor (viitorului rege Carol al II-lea al României) și mama regelui Mihai I al României. În timpul primei domnii a Regelui Mihai (1927-1930), Elena a divorțat de Carol. Odată cu reîntoarcerea lui Carol din străinătate și uzurparea tronului fiului său (la 8 iunie 1930), Elena a pierdut controlul legal asupra vieții și destinului copilului său, fiind supusă unei campanii de defăimare din partea lui Carol. În cele din urmă, principesa Elena a preferat să părăsească România stabilindu-se la Vila Sparta din Florența (1932), fiindu-i permis să își vadă fiul timp de 2 luni în fiecare an.

Tags:
Cele mai noi articole
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Dacă iPhone-ul ar fi existat în anul 1942, ar fi fost o schimbare extrem de radicală în peisajul tehnologic și social. Totuși, primul Iphone a apărut în Statele Unite ale Americii abia în... citește tot
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Apa, cunoscută ca „lichidul vieții”, reprezintă un element esențial pentru organismul uman. Fiind compuși în proporție de 70% din apă, calitatea acesteia joacă un rol crucial în... citește tot
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Cercetătorii au observat o legătura între momentul cinei și starea generală de sănătate a unei persoane, subliniind beneficiile mâncatului înainte de ora 20:00. Studiile au arătat că masa... citește tot