Cum se face backup la iPhone?

29.04.2020
Cum se face backup la iPhone?

iPhone este probabil cel mai bun smartphone de pe piață. Apple a muncit mult până să devină numărul 1 în lume. Produsele oferite de gigantul american sunt superioare din punct de vedere calitativ și tehnologic. Lupta permanentă cu Samsung a făcut ca iPhone-ul să fie îmbunătățit de la an la an.

Apple oferă, fără discuție, cea mai bună protecție pentru datele personale, știut fiind faptul că un smartphone, în ziua de astăzi, nu mai este un simplu telefon ci un minicalculator. Programatorii din Cupertino sunt conștienți de dificultatea păstrării în siguranță a intimității. Astfel, s-a ajuns la concluzia că datele personale trebuie să poată fi salvate în siguranță și au oferit două posibilități în cazul în care dispozitivul este înlocuit, pierdut sau deteriorat.

Backup la iPhone în iCloud

Protejarea și salvarea datelor personale este unul dintre cele mai importante lucruri în ziua de astăzi. Nu de puține ori au fost cazurile când hackeri au obținut ilegal informații despre viața personală a diferitelor personalități.

Apple îți oferă posibilitatea să salvezi în siguranță tot ceea ce este important pentru tine în felul următor:

  1. Conectează-ți dispozitivul la o rețea Wi-Fi.
  2. Accesează Configurări > [numele tău] și atinge iCloud.
  3. Atinge Backup iCloud.
  4. Apasă pe Efectuați un backup acum. Lasă dispozitivul conectat la rețeaua Wi-Fi până la finalizarea procesului.

Trebuie specificat că atunci când îți faci cont în iCloud primești gratuit 5 GB spațiu de stocare. Dacă datele tale personale ocupă mai mult spațiu poți cumpăra în plus, iar prețurile pornesc de la 0,99 USD pe lună pentru 50 GB.

Backup în computer

Dacă nu vrei să îți salvezi datele personale în iCloud, poți face acest lucru pe computerul personal de acasă în felul următor:

  1. Conectează dispozitivul la computer. Pe un computer Mac cu macOS Catalina 10.15, deschide Finder. Pe un computer Mac cu macOS Mojave 10/14 sau versiune anterioară sau pe un PC, deschide iTunes.
  2. Dacă apare un mesaj prin care ți se solicită codul de acces al dispozitivului sau să autorizezi computerul respectiv, urmează pașii de pe ecran. Dacă ai uitat codul de acces, obține ajutor.
  3. Caută dispozitivul pe computer. Dacă dispozitivul tău nu apare pe computer, află ce să faci.
  4. Fă clic pe Efectuează backup acum.
  5. După finalizarea procesului, poți să verifici dacă backupul a fost creat cu succes.

Este obligatoriu să îți salvezi parola într-un loc sigur sau să o înveți, fiindcă nu există nicio posibilitate de a-ți recupera backup-urile iTunes fără o parolă.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot