Cum să scoți căldura din mașină în câteva zeci de secunde? | VIDEO

27.07.2022
Cum să scoți căldura din mașină în câteva zeci de secunde? | VIDEO

Conducătorii auto sunt foarte afectați fizic și psihic vara, când căldura se apropie de gradul de caniculă. Mașinile se încing precum niște cuptoare, iar temperaturile din interior pot ajunge și la 60 de grade Celsius. O situație infernală care necesită o rezolvare rapidă.

Șoferii care dețin mașini fără aer condiționat au o mare problemă pe timp de vară. În momentul când se urcă pentru prima dată în automobil aerul este irespirabil și trebuie ventilat rapid pentru a putea conduce. O variantă este să pornești la drum cu geamurile date jos pentru elimina aerul cald din interior.

Cu toate acestea, un grup de chinezi a cercetat cum poți să răcești aerul din interiorul autovehiculului fără să pleci de pe loc. Metoda este una simplă și poate fi pusă în aplicare de oricine.

Cum să elimini căldura din mașină?

Se știe că în istorie chinezii au fost mari inventatori. Pentru o națiune atât de mare este greu să nu se găsească cineva care să vină cu o idee nouă. Nici aerisirea mașinii în anotimpul călduros nu a fost lăsată deoparte. Astfel, chinezii au venit soluții pentru a elimina aerul cald din mașină pe timp de vară.

Potrivit chinezilor, se deschide geamul de la șofer și ușa din dreapta acestuia. După aceea, se închide și se deschide ușa în mod repetat, iar în felul acesta aerul cald din interior este scos afară pe geamul lăsat jos la șofer. Se spune că astfel temperatura din mașină va scădea cu 30 de grade Celsius, în decurs de aproximativ 20 de secunde. Este incredibil, nu-i așa?

Totodată, se recomandă folosirea unui parasolar pentru parbriz, iar în felul acesta bordul și scaunele nu vor fi încinse de razele solare. Climatizarea din interior este indicat să fie pornită după ce mașină a fost aerisită, pentru a scăpa de toxicitatea din interior din cauza aerului fierbinte.

Așadar, căldura din interiorul mașinii poate fi eliminată în mai multe moduri, iar șoferii pot alege care variantă se potrivește cel mai bine autovehiculului lor.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Per se. Ce înseamnă, de fapt, „per se”?
Per se. Ce înseamnă, de fapt, „per se”?
În ultima perioadă auzim tot mai des exprimarea „per se”. Chiar dacă este folosită în ultima perioadă, expresia este veche de mii de ani și provine, ca mai toate expresiile utilizate la... citește tot
Simplifică procesele administrative cu un POS Outdoor de la Odero
Simplifică procesele administrative cu un POS Outdoor de la Odero
Alege cele mai bune soluții pentru plata neasistată! Începe cu simplificarea procesului de plată și a proceselor administrative cu ajutorul unui POS Outdoor fiabil și performant care să țină... citește tot
Care este singurul cuvânt din limba română care conține toate cele 8 vocale: A, E, I, O, U, Ă, Â și Î?
Care este singurul cuvânt din limba română care conține toate cele 8 vocale: A, E, I, O, U, Ă, Â și Î?
Spre deosebire de alte limbi, limba română conține șapte vocale astfel: a, e, i, o, u, ă, î (â). Sau opt, dacă luăm separat „î” și „â”. Conform definiției, vocala este un sunet... citește tot