Cum să scoți căldura din mașină în câteva zeci de secunde? | VIDEO

27.07.2022
Cum să scoți căldura din mașină în câteva zeci de secunde? | VIDEO

Conducătorii auto sunt foarte afectați fizic și psihic vara, când căldura se apropie de gradul de caniculă. Mașinile se încing precum niște cuptoare, iar temperaturile din interior pot ajunge și la 60 de grade Celsius. O situație infernală care necesită o rezolvare rapidă.

Șoferii care dețin mașini fără aer condiționat au o mare problemă pe timp de vară. În momentul când se urcă pentru prima dată în automobil aerul este irespirabil și trebuie ventilat rapid pentru a putea conduce. O variantă este să pornești la drum cu geamurile date jos pentru elimina aerul cald din interior.

Cu toate acestea, un grup de chinezi a cercetat cum poți să răcești aerul din interiorul autovehiculului fără să pleci de pe loc. Metoda este una simplă și poate fi pusă în aplicare de oricine.

Cum să elimini căldura din mașină?

Se știe că în istorie chinezii au fost mari inventatori. Pentru o națiune atât de mare este greu să nu se găsească cineva care să vină cu o idee nouă. Nici aerisirea mașinii în anotimpul călduros nu a fost lăsată deoparte. Astfel, chinezii au venit soluții pentru a elimina aerul cald din mașină pe timp de vară.

Potrivit chinezilor, se deschide geamul de la șofer și ușa din dreapta acestuia. După aceea, se închide și se deschide ușa în mod repetat, iar în felul acesta aerul cald din interior este scos afară pe geamul lăsat jos la șofer. Se spune că astfel temperatura din mașină va scădea cu 30 de grade Celsius, în decurs de aproximativ 20 de secunde. Este incredibil, nu-i așa?

Totodată, se recomandă folosirea unui parasolar pentru parbriz, iar în felul acesta bordul și scaunele nu vor fi încinse de razele solare. Climatizarea din interior este indicat să fie pornită după ce mașină a fost aerisită, pentru a scăpa de toxicitatea din interior din cauza aerului fierbinte.

Așadar, căldura din interiorul mașinii poate fi eliminată în mai multe moduri, iar șoferii pot alege care variantă se potrivește cel mai bine autovehiculului lor.

Foto: Pexels.com

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 18 august este cea de-a 230-a zi a calendarului gregorian și a 231-a zi în anii bisecți. În această zi s-au consemnat de-a lungul timpului multe evenimente care au marcat istoria lumii...
Cele mai noi articole
De ce ardelenii spun „ioi” și „ora doi” în loc de „ora două”?
De ce ardelenii spun „ioi” și „ora doi” în loc de „ora două”?
Limba română este vorbită diferit în funcție de regiunea țării. Regionalismele îmbogățesc vocabularul românesc, însă de multe ori nu sunt înțelese de toată lumea și trebuie... citește tot
O româncă furată de țigani a ajuns cea mai apreciată dansatoare de pe „bătrânul continent”
O româncă furată de țigani a ajuns cea mai apreciată dansatoare de pe „bătrânul continent”
Înaintea Primului Război Mondial, la marginea Mangaliei trăia familia lui Nae Berechet. Acesta avea o fetiță în vârstă de șase ani, de o frumusețe răpitoare, pe numele ei Maria. La un... citește tot
De ce avem păr la subraț? La ce folosește?
De ce avem păr la subraț? La ce folosește?
Pentru întreaga lume, corpul uman este un mister constant mereu aflat într-o continuă schimbare. Deși nu putem afla totul despre corpurile noastre, oamenii de știință au descoperit la ce... citește tot