Cum să faci înghețată delicioasă acasă cu doar patru ingrediente?

05.07.2022
Cum să faci înghețată delicioasă acasă cu doar patru ingrediente?

Înghețata, unul dintre cele mai delicioase deserturi din lume. Consumată, în special, vara, aceasta revigorează organismul uman topit de soarele arzător, însă sunt persoane care preferă să mănânce acest desert cremos, indiferent de anotimp.

Desertul înghețat se face de obicei cu aparate pretențioase care nu sunt concepute pentru bucătăriile casnice. Chiar și unele versiuni mai mici de blat pot costa mai mult decât o rezervă de Ben & Jerry’s pentru un an.

Înghețată de casă cu patru ingrediente

Să faci înghețată acasă nu este la fel de ușor ca și cum ai scoate-o dintr-o cutie, nu este nici atât de dificil pe cât ai putea crede. Nici măcar nu ai nevoie de un echipament sofisticat, doar un borcan și puțină îndemânare.

Potrivit Delish, cea mai simplă rețetă de înghețată de casă constă în patru ingrediente. Începe prin a adăuga 1 cană de smântână grasă, 1,5 linguri de zahăr granulat, 0,5 linguriță de extract de vanilie și un vârf de cuțit de sare într-un borcan de 450 de grame. Apoi fixează capacul și agită. Aceasta este partea cea mai obositoare a procesului. Crema trebuie agitată energic timp de 4 până la 5 minute pentru a se întări în congelator.

Desertul tău este gata de congelare odată ce și-a dublat volumul. Depozitează borcanul cu capacul închis ermetic în congelator și, în aproximativ 3 ore, ar trebui să ai înghețată de casă consistentă, care se poate lua cu lingura.

Această rețetă este simplă, dar ești liber să adaugi arome la bază și topping-uri la produsul final, dacă dorești să combini diverse arome, cum ar fi fursecuri zfrobite, fructe, sos de caramel sau ciocolată.

Istoria înghețatei cremoase

Prima textură cremoasă introdusă în gheața aromată a avut loc în jurul anului 400 î. de Hr., în Imperiul Persan, unde vermicelli (un tip de paste tradiționale asemănătoare cu spaghetele) a fost combinat cu apă de trandafiri înghețată, șofran și fructe pentru a face un desert de lux, de care să se bucure familia regală.

Cu toate acestea, adevărata înghețată cremoasă a apărut câteva secole mai târziu, în China, în jurul anului 200 d. Hr., când laptele congelat a fost amestecat cu budinca de orez. Înghețata a ajuns în Europa mai târziu, în anul 1295, datorită exploratorului venețian Marco Polo. Acesta a adus celebrul amestec în Italia.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Puiul de urs, anomalia naturii: Dacă oamenii ar avea aceeași proporție mamă-copil, o femeie ar naște un bebeluș de mărimea unei alune
Puiul de urs, anomalia naturii: Dacă oamenii ar avea aceeași proporție mamă-copil, o femeie ar naște un bebeluș de mărimea unei alune
Puiul de urs este o anomalie a naturii: se naște mai mic decât o chiflă. Discrepanța de mărime dintre mamă și pui este uimitoare. O ursoaică matură poate cântări 200-300 de kilograme, dar... citește tot
Curiozități despre perioada sărbătorilor la români. De ce călăresc copiii porcul?
Curiozități despre perioada sărbătorilor la români. De ce călăresc copiii porcul?
Cine nu a văzut măcar o dată un copil călărind porcul abia tăiat în gospodărie? Conform unei tradiții întâlnită des în satele românești, copiii se pozează călare pe porc, ca să fie... citește tot
O sculptură invizibilă a fost vândută pentru 15.000 de euro. Artistul: „Vidul nu este altceva decât un spațiu plin de energie”
O sculptură invizibilă a fost vândută pentru 15.000 de euro. Artistul: „Vidul nu este altceva decât un spațiu plin de energie”
În luna mai 2021, casa de licitații Art-Rite din Milano a găzduit unul dintre cele mai bizare și controversate evenimente din istoria artei moderne. Artistul italian Salvatore Garau, în vârstă... citește tot