Cum să faci înghețată delicioasă acasă cu doar patru ingrediente?

05.07.2022
Cum să faci înghețată delicioasă acasă cu doar patru ingrediente?

Înghețata, unul dintre cele mai delicioase deserturi din lume. Consumată, în special, vara, aceasta revigorează organismul uman topit de soarele arzător, însă sunt persoane care preferă să mănânce acest desert cremos, indiferent de anotimp.

Desertul înghețat se face de obicei cu aparate pretențioase care nu sunt concepute pentru bucătăriile casnice. Chiar și unele versiuni mai mici de blat pot costa mai mult decât o rezervă de Ben & Jerry’s pentru un an.

Înghețată de casă cu patru ingrediente

Să faci înghețată acasă nu este la fel de ușor ca și cum ai scoate-o dintr-o cutie, nu este nici atât de dificil pe cât ai putea crede. Nici măcar nu ai nevoie de un echipament sofisticat, doar un borcan și puțină îndemânare.

Potrivit Delish, cea mai simplă rețetă de înghețată de casă constă în patru ingrediente. Începe prin a adăuga 1 cană de smântână grasă, 1,5 linguri de zahăr granulat, 0,5 linguriță de extract de vanilie și un vârf de cuțit de sare într-un borcan de 450 de grame. Apoi fixează capacul și agită. Aceasta este partea cea mai obositoare a procesului. Crema trebuie agitată energic timp de 4 până la 5 minute pentru a se întări în congelator.

Desertul tău este gata de congelare odată ce și-a dublat volumul. Depozitează borcanul cu capacul închis ermetic în congelator și, în aproximativ 3 ore, ar trebui să ai înghețată de casă consistentă, care se poate lua cu lingura.

Această rețetă este simplă, dar ești liber să adaugi arome la bază și topping-uri la produsul final, dacă dorești să combini diverse arome, cum ar fi fursecuri zfrobite, fructe, sos de caramel sau ciocolată.

Istoria înghețatei cremoase

Prima textură cremoasă introdusă în gheața aromată a avut loc în jurul anului 400 î. de Hr., în Imperiul Persan, unde vermicelli (un tip de paste tradiționale asemănătoare cu spaghetele) a fost combinat cu apă de trandafiri înghețată, șofran și fructe pentru a face un desert de lux, de care să se bucure familia regală.

Cu toate acestea, adevărata înghețată cremoasă a apărut câteva secole mai târziu, în China, în jurul anului 200 d. Hr., când laptele congelat a fost amestecat cu budinca de orez. Înghețata a ajuns în Europa mai târziu, în anul 1295, datorită exploratorului venețian Marco Polo. Acesta a adus celebrul amestec în Italia.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Podul de la Negoiești, povestea singurului pod construit de Ștefan cel Mare care există și este funcțional și azi
Podul de la Negoiești, povestea singurului pod construit de Ștefan cel Mare care există și este funcțional și azi
Au trecut mai bine de 500 de ani de când domnitorul Ștefan cel Mare a condus cu mână de fier destinele Moldovei. Ștefan cel Mare a avut cea mai lungă domnie din perioada medievală din Țările... citește tot
Chiar au fost 60 de grade în vara anului 1931 la București? „60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi”, titrau ziarele vremii
Chiar au fost 60 de grade în vara anului 1931 la București? „60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi”, ...
Trăim zile caniculare în care temperatura coboară cu greu sub 35 de grade la miezul zilei. Pentru a minimiza gravitatea valurilor de căldură asociate cu încălzirea globală, mulți internauți... citește tot
Care este singurul om după care sunt denumite două țări?
Care este singurul om după care sunt denumite două țări?
Trebuie să fi fost o persoană importantă pentru ca o țară să-ți poarte numele. Dar, ce părere aveți despre un om al cărui nume este purtat de două state diferite. Este vorba despre Simon... citește tot