Cum poți felia corect un pește? │ VIDEO

09.06.2023
Cum poți felia corect un pește? │ VIDEO

Carnea de pește este o resursă bogată și importantă de grăsimi și proteine. Fie că este gătit la cuptor, grătar sau pus în ciorbă, peștele este foarte popular printre români. Cu toate acestea, nu toată lumea reușește să taie corect și complet carnea de pe pește. Cum se feliază corect peștele?

Cât pește trebuie să mănânce un adult?

pește

Peștele poate fi lesne numit o adevărată minune de la Dumnezeu. Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au mâncat pește. Fie că au fost folosite bețe cu vârfuri, undițe, lansete sau plase speciale, carnea provenită din apă reprezintă o adevărată binecuvântare naturală. Cel puțin asta susțin nutriționiștii.

De aceea, peștele continuă să fie un aliment foarte bogat în proteine, vitamine și minerale. El este o sursă importantă de acizi grași Omega-3, esențiali pentru dezvoltarea și sănătatea inimii sau creierului, și are un nivel ridicat de colesterol bun, care nu pune sănătatea în pericol.

Preferat atât pentru curele de slăbire, dar și pentru un stil alimentar sănătos, peștele nu trebuie să lipsească din meniul niciunei persoane. Cu toate că este un aliment foarte apreciat de gurmanzi și experți în alimentație, cei din urmă recomandă un consum moderat și organizat, pentru a nu fi expuși foarte mult la poluanții toxici din mare.

Cele mai importante beneficii ale consumului de pește moderat sunt:

Specialiștii recomandă o dietă echilibrată, în care să fie incluse cel puțin două porții de pește pe săptămână. Aici trebuie să se regăsească și un pește gras, precum somon, macrou, păstrăv sau ton. Gătirea la grătar reprezintă alegerea cea mai sănătoasă.

Cum feliezi carnea corect?

Deși gustul este extraordinar, procesul de feliere sau tăiere poate fi obositor și chiar enervant pentru cineva care nu este priceput. Iată care sunt pașii pentru a obține secțiuni perfecte de carne pentru mâncare:

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Gențile mini au devenit alegerea ideală pentru cei care apreciază funcționalitatea și eleganța într-un pachet compact. Indiferent dacă preferi un stil minimalist sau unul plin de detalii... citește tot
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot