Cum nasc căluții de mare? | VIDEO

03.02.2023
Cum nasc căluții de mare? | VIDEO

Apele de pe Pământ sunt pline de viețuitoare, unele mai ciudate ca altele. Natura ne dovedește, încă o dată, cât de frumoasă și de fascinantă este. De-a lungul coastelor europene ale Oceanului Atlantic pot fi observați în mediul acvatic căluții de mare.

Acești pești, deoarece căluții de mare sunt considerați pești, au impresionat cercetătorii din lumea întreagă, fiindcă masculii sunt cei care dau naștere puiilor. Incredibil, nu-i așa? Dar, cum este posibil așa ceva?

Masculii rămân însărcinați

La căluții de mare, masculii sunt cei care rămân însărcinați și duc la bun sfârșit procesul de reproducere. Actul iubirii începe printr-un dans între cei doi parteneri care ține câteva zile. La finalul acestuia are loc fecundarea propriu-zisă, iar femela depozitează ouăle, cu ajutorul unui organ numit ovipozitor, într-un săculeț din abdomenul masculului.

Transferul de ouă durează aproximativ 8 ore, iar după acest proces masculul le va fecunda cu lichidul său. Imediat după terminarea actului, femela îl va părăsi pe mascul, însă îl va vizita regulat pe toată durata gestației, care durează patru săptămâni. Cei doi vor înota împreună exact ca în timpul preludiului.

Înainte de a naşte, corpul masculului se încordează puternic şi se balansează în faţă şi în spate timp de zece minute, iar puișorii de căluți de mare sunt expulzaţi din sacul protector. Specialiștii în lumea marină susțin că în funcţie de specie, acești pești pot aduce pe lume de la 10 până la 200 de pui o dată. Imediat după naștere puii de căluț de mare nu sunt îngrijiți de părinți și sunt lăsați liberi, fapt pentru care doar 5 exemplare reuşesc de obicei să supravieţuiască.

După ce a născut, masculul de căluț de mare revine la starea sa inițială și este pregătit, după doar o oră, să primească o nouă sarcină, ceea ce se şi întâmplă destul de des, potrivit todayifoundout.com. Iată, așadar, cum natura reuşeşte să surprindă încă o dată printr-un eveniment simplu și frumos.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot