Cum nasc căluții de mare? | VIDEO

03.02.2023
Cum nasc căluții de mare? | VIDEO

Apele de pe Pământ sunt pline de viețuitoare, unele mai ciudate ca altele. Natura ne dovedește, încă o dată, cât de frumoasă și de fascinantă este. De-a lungul coastelor europene ale Oceanului Atlantic pot fi observați în mediul acvatic căluții de mare.

Acești pești, deoarece căluții de mare sunt considerați pești, au impresionat cercetătorii din lumea întreagă, fiindcă masculii sunt cei care dau naștere puiilor. Incredibil, nu-i așa? Dar, cum este posibil așa ceva?

Masculii rămân însărcinați

La căluții de mare, masculii sunt cei care rămân însărcinați și duc la bun sfârșit procesul de reproducere. Actul iubirii începe printr-un dans între cei doi parteneri care ține câteva zile. La finalul acestuia are loc fecundarea propriu-zisă, iar femela depozitează ouăle, cu ajutorul unui organ numit ovipozitor, într-un săculeț din abdomenul masculului.

Transferul de ouă durează aproximativ 8 ore, iar după acest proces masculul le va fecunda cu lichidul său. Imediat după terminarea actului, femela îl va părăsi pe mascul, însă îl va vizita regulat pe toată durata gestației, care durează patru săptămâni. Cei doi vor înota împreună exact ca în timpul preludiului.

Înainte de a naşte, corpul masculului se încordează puternic şi se balansează în faţă şi în spate timp de zece minute, iar puișorii de căluți de mare sunt expulzaţi din sacul protector. Specialiștii în lumea marină susțin că în funcţie de specie, acești pești pot aduce pe lume de la 10 până la 200 de pui o dată. Imediat după naștere puii de căluț de mare nu sunt îngrijiți de părinți și sunt lăsați liberi, fapt pentru care doar 5 exemplare reuşesc de obicei să supravieţuiască.

După ce a născut, masculul de căluț de mare revine la starea sa inițială și este pregătit, după doar o oră, să primească o nouă sarcină, ceea ce se şi întâmplă destul de des, potrivit todayifoundout.com. Iată, așadar, cum natura reuşeşte să surprindă încă o dată printr-un eveniment simplu și frumos.

Foto: Wikipedia.org

Cele mai noi articole
De ce câinii fugăresc bicicletele? Cum arăta cel mai mare câine din lume?
De ce câinii fugăresc bicicletele? Cum arăta cel mai mare câine din lume?
Câinele este considerat a fi cel mai bun prieten al omului. Prietenosul blânos care se află în apropierea familiei este cel care ne protejează la orice oră. De toate dimensiunile, rasele sau... citește tot
Prima localitate din țară cu numele de București NU a fost capitala României. Unde se afla primul… București?
Prima localitate din țară cu numele de București NU a fost capitala României. Unde se afla primul… București?
Cu toții știm că București este capitala României și nicio localitate din țară nu mai are această denumire. Lucrurile însă nu au stat tot timpul așa, iar numele de „București” a fost... citește tot
Ce este un barter? Cum a apărut ideea de barter?
Ce este un barter? Cum a apărut ideea de barter?
Într-o lume în care tranzacțiile comerciale sunt dominate de monedă și bani electronici, conceptul de barter oferă o incursiune fascinantă în forme mai vechi și mai directe de comerț.... citește tot