Cum îi pedepsesc mafioții italieni pe trădători? Cele mai teribile metode de tortură

29.01.2019
Cum îi pedepsesc mafioții italieni pe trădători? Cele mai teribile metode de tortură

Viața în mafie se termină de cele mai multe ori pentru componenți în unul dintre cele două moduri: moartea sau închisoarea. Rareori mafioții mor de bătrânețe. Totuși, în cadrul mafiei, crima este la ea acasă și astfel sunt pedepsiți trădătorii. De multe ori, capii mafiei consideră că moartea nu este suficientă și vor să dea un exemplu, de aceea trădătorii sunt uciși într-un mod brutal. Care sunt cele mai violente crime ale mafiei italiene?

De-a lungul vremii, cei care vorbeau sau care aveau de gand sa vorbeasca erau asasinati, iar in gura le era introdus un obiect: fie o piatra, fie un pește.

Celebru este cazul unui fost mafiot pe nume Giuseppe Lupino. În anul 1957, acesta povestea poliției italiene ritualul de intrare în organizația criminală: „M-au legat la ochi, dandu-mi un obiect arzand, trebuia să îl trec dintr-o mana in alta pentru a nu ma frige. Mi-au spus ca este un ritual sacru, iar apoi mi-au facut o impunsatura in degetul aratator pentru a sangera. În final, m-au pus sa jur: Jur să nu tradez Familia și să respect toate ordinele ce îmi vor fi date. Cine tradează va muri!”. Câteva zile mai târziu, Giuseppe Lupino era găsit împușcat.

Totodată, cei considerați că văzuseră prea mult erau uciși, iar ochii le erau scoși sau strapunși cu țepi.

E adevărat că un român a ajutat la capturarea celui acuzat că a ucis 6 milioane de oameni?

Cadavrele sunt o problemă pentru componenții mafiei. În 2012, o investigație a carabinierilor a scos la iveală faptul că Francesco Raccosta a fost ucis de Simone Pepe, un gangster rival. Acesta a fost capturat, împușcat și dat de mâncare la porci, cât încă era viu.

De cele mai multe ori, pentru a face parte dintr-o anumită organizație, potențialii membri trebuie să-și arate loialitatea ucigând un rival.

Ce înseamnă sărutul la mafioți?

Sărutul nu este doar un gest al îndrăgostiților, ci și un semn al loialității membrilor organizației mafiote Camorra. Conform experților, sărutul este un indiciu că legăturile dintre mafioți vor rămâne profunde, iar cel arestat va păstra tăcerea.

Tommaso Buscetta a fost primul cap al mafiei italiene care a acceptat să vorbească pentru un judecător într-un proces memorabil. În urma mărturiilor lui Tommaso Buscetta au fost arestați aproape 500 de mafioți. Deși toată lumea i-a dorit moartea, Tommaso Buscetta, primul mafiot devenit informator, a decedat la 71 de ani de cancer.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot