Cum au fost descoperite piramidele subacvatice de 10.000 de ani?

23.02.2021
Cum au fost descoperite piramidele subacvatice de 10.000 de ani?

Piramidele nu au fost descoperite doar în Egipt sau America de Sud, recent, piramide ale unor civilizații străvechi au fost descoperite în Japonia, scufundate la peste 25 de metri. Conform cercetătorilor, ruinele piramidelor subacvatice au o vechime de peste 10.000 de ani.

Artefactele misterioase au fost descoperite în anul 1985, având o lățime de 183 de metri și o înălțime de 27 de metri. Monumentele  de piatră aveau platforme plate care erau acoperite de ornamente dreptunghiulare și coborau pe trepte mari.

Teorii privind apariția piramidelor

Inițial oamenii de știință au ignorat acestă descoperire, deoarece nu erau complet convinși de autenticitatea piramidelor. Aceștia luau în calcul faptul că piramidele s-ar fi ridical deasupra apei atunci când nivelul apei era mult mai mic. Mai exact, în urmă cu cel puțin 10.000 de ani, atunci când apa oceanului era cu 40 de metri mai mică decât acum. Pe lângă asta, urmele de vegetație din apropiere, erau tipice solului fertil, nu din adâncul mării. Astfel, au decis să atribuie originea construcției un simplu rezultat al naturii.

Conform istoricului Dr. Kimura, care a petrecut peste 20 de ani pentru a studia structura descoperită, piramidele au mai multe clădiri conectate. Specialistul susținea că piramidele aveau tuneluri, poteci și chiar căi navigabile, precum și mai multe simboluri ciudate care erau gravate pe piatră. Majoritatea semnelor erau asemănătoare cu litera „v” sau semnul „+”.

Civilizație străveche sau cauze naturale

Teoria doctorului a fost de multe ori contrazisă, oamenii susținând că piramidele au aparținut primei populații din Japonia. Această civilizație a cucerit Japonia de acum mai bine 17.000 de ani. Cultura a fost considerată ca fiind prima de pe Terra care a descoperit ceramica.

Gurile rele au considerat că aceste piramide subacvatice au fost înghițite de ape în urma unui cataclism natural. Cel mai probabil un cutremur sau un tsunami, zona fiind deja cunoscută pentru mișcarea plăcilor tectonice. Ipoteza aceasta i-a făcut pe mulți cercetători să creadă că piramidele au fost formate în mod natural, ca efect al fenomenelor naturale.  Geologul Robert Schoch a fost de părere că aceste construcții s-au format natural, cu toate că nu este posibil ca și vechile civilizații să-și fi lăsat amprenta.

Nu pot exclude complet posibilitatea ca monumentul să fie cel puțin parțial procesat și modificat de mâini umane.

Cert este că piramidele subacvatice sunt alcătuite din roci sedimentare și gresie. În urma valurilor apelor, vânturilor sau a ploilor, ele au fost distruse, astfel încât să de-a forma unor trepte.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot