Cum arată și unde duce ”Poteca Regală” din Valea Prahovei?

13.07.2023
Cum arată și unde duce ”Poteca Regală” din Valea Prahovei?

Valea Prahovei este una dintre zonele preferate de români, atunci când vor să scape de stresul cotidian. O plimbare prin pădure poate face minuni pentru psihicul oricărei persoane, iar această parte a țării are din plin ce să le ofere turiștilor. Nu foarte mulți știu însă că în apropiere de Castelul Peleș se află o ”potecă regală” care duce către o cascadă superbă.

”Poteca Regală” din Valea Prahovei

Stațiunea Sinaia se află la aproximativ două ore de mers cu mașina de București. Aceasta este vizitată de foarte mulți turiști, în fiecare an, indiferent de anotimp. Cu toate acestea, nu multă lume știe că în apropierea Castelului Peleș se poate merge pe o ”Poteca Regală”.

În trecut, membrii Casei Regale a României au avut două locuri preferate în Sinaia: Poiana Regală şi stâncile Franz Joseph. În aceste zone erau organizate tot felul de petreceri câmpenești și plimbări regale, monarhii țării noastre aducând aici foarte mulți lideri europeni importanți. Se spune că regele Carol I l-a dus la stâncile Franz Joseph pe împăratul Austro-Ungariei, Franz Joseph, pentru a-i arăta toată Valea Prahovei.

Cele două destinații turistice nu prea sunt cunoscute de oameni, cu toate că se poate ajunge în aceste zone atât cu mașina, cât și pe jos. Potrivit adevarul.ro, Poiana Regală sau Stâna Regală este, de fapt, o pajişte alpină, situată la 1.270 de metri, a cărei unicitate este dată de priveliştea excepţională asupra masivului Bucegilor, de la Furnica până abruptul Caraimanului. Locul a fost descoperit de regele Carol I şi a făcut parte din Domeniile Regale, de unde şi numele „regal“ al locului.

Cum se ajunge la „Poteca Regală”?

Pentru a ajunge pe acest drum poți utiliza Google Maps, care are ca un prim punct de reper Poiana Stânei. O altă variantă pleacă din spatele Castelului Peleș și după o plimbare de 50 de minute prin pădure un indicator te va anunța că ai ajuns la destinație.

Foto: stoicamihai.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot