Cum arată și unde duce ”Poteca Regală” din Valea Prahovei?

13.07.2023
Cum arată și unde duce ”Poteca Regală” din Valea Prahovei?

Valea Prahovei este una dintre zonele preferate de români, atunci când vor să scape de stresul cotidian. O plimbare prin pădure poate face minuni pentru psihicul oricărei persoane, iar această parte a țării are din plin ce să le ofere turiștilor. Nu foarte mulți știu însă că în apropiere de Castelul Peleș se află o ”potecă regală” care duce către o cascadă superbă.

”Poteca Regală” din Valea Prahovei

Stațiunea Sinaia se află la aproximativ două ore de mers cu mașina de București. Aceasta este vizitată de foarte mulți turiști, în fiecare an, indiferent de anotimp. Cu toate acestea, nu multă lume știe că în apropierea Castelului Peleș se poate merge pe o ”Poteca Regală”.

În trecut, membrii Casei Regale a României au avut două locuri preferate în Sinaia: Poiana Regală şi stâncile Franz Joseph. În aceste zone erau organizate tot felul de petreceri câmpenești și plimbări regale, monarhii țării noastre aducând aici foarte mulți lideri europeni importanți. Se spune că regele Carol I l-a dus la stâncile Franz Joseph pe împăratul Austro-Ungariei, Franz Joseph, pentru a-i arăta toată Valea Prahovei.

Cele două destinații turistice nu prea sunt cunoscute de oameni, cu toate că se poate ajunge în aceste zone atât cu mașina, cât și pe jos. Potrivit adevarul.ro, Poiana Regală sau Stâna Regală este, de fapt, o pajişte alpină, situată la 1.270 de metri, a cărei unicitate este dată de priveliştea excepţională asupra masivului Bucegilor, de la Furnica până abruptul Caraimanului. Locul a fost descoperit de regele Carol I şi a făcut parte din Domeniile Regale, de unde şi numele „regal“ al locului.

Cum se ajunge la „Poteca Regală”?

Pentru a ajunge pe acest drum poți utiliza Google Maps, care are ca un prim punct de reper Poiana Stânei. O altă variantă pleacă din spatele Castelului Peleș și după o plimbare de 50 de minute prin pădure un indicator te va anunța că ai ajuns la destinație.

Foto: stoicamihai.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot