Cum arată și unde duce ”Poteca Regală” din Valea Prahovei?

13.07.2023
Cum arată și unde duce ”Poteca Regală” din Valea Prahovei?

Valea Prahovei este una dintre zonele preferate de români, atunci când vor să scape de stresul cotidian. O plimbare prin pădure poate face minuni pentru psihicul oricărei persoane, iar această parte a țării are din plin ce să le ofere turiștilor. Nu foarte mulți știu însă că în apropiere de Castelul Peleș se află o ”potecă regală” care duce către o cascadă superbă.

”Poteca Regală” din Valea Prahovei

Stațiunea Sinaia se află la aproximativ două ore de mers cu mașina de București. Aceasta este vizitată de foarte mulți turiști, în fiecare an, indiferent de anotimp. Cu toate acestea, nu multă lume știe că în apropierea Castelului Peleș se poate merge pe o ”Poteca Regală”.

În trecut, membrii Casei Regale a României au avut două locuri preferate în Sinaia: Poiana Regală şi stâncile Franz Joseph. În aceste zone erau organizate tot felul de petreceri câmpenești și plimbări regale, monarhii țării noastre aducând aici foarte mulți lideri europeni importanți. Se spune că regele Carol I l-a dus la stâncile Franz Joseph pe împăratul Austro-Ungariei, Franz Joseph, pentru a-i arăta toată Valea Prahovei.

Cele două destinații turistice nu prea sunt cunoscute de oameni, cu toate că se poate ajunge în aceste zone atât cu mașina, cât și pe jos. Potrivit adevarul.ro, Poiana Regală sau Stâna Regală este, de fapt, o pajişte alpină, situată la 1.270 de metri, a cărei unicitate este dată de priveliştea excepţională asupra masivului Bucegilor, de la Furnica până abruptul Caraimanului. Locul a fost descoperit de regele Carol I şi a făcut parte din Domeniile Regale, de unde şi numele „regal“ al locului.

Cum se ajunge la „Poteca Regală”?

Pentru a ajunge pe acest drum poți utiliza Google Maps, care are ca un prim punct de reper Poiana Stânei. O altă variantă pleacă din spatele Castelului Peleș și după o plimbare de 50 de minute prin pădure un indicator te va anunța că ai ajuns la destinație.

Foto: stoicamihai.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Regina Maria a României a fost una dintre cele mai influente femei din Europa, atât la începutul anilor 1900, cât și în perioada interbelică. Deși iubea România cu patos și transmitea... citește tot
Ce nu va putea inteligența artificială să facă niciodată?
Ce nu va putea inteligența artificială să facă niciodată?
În ultimii ani, inteligența artificială (AI) a avansat enorm și computerele au depășit limite pe care le consideram imposibile acum puțină vreme. Deși, probabil, în viitor unii ne vom... citește tot
Poate rămâne Șoșoacă fără mandat de europarlamentar din cauza comportamentului său?
Poate rămâne Șoșoacă fără mandat de europarlamentar din cauza comportamentului său?
În urmă cu câteva zile, Diana Șoșoacă a atras atenția Europei după ce a făcut un scandal monstru în Parlamentuul European. Reprezentanta României a fost dată afară, joi, din plenul... citește tot