Cum arată „Podul lui Moise” din Olanda? În ce an a fost construit?

03.12.2020
Cum arată „Podul lui Moise” din Olanda? În ce an a fost construit?

„Podul lui Moise” este un pod unic situat în micul sat Halsteren, Olanda. Vizitatorii trebuie să meargă sub nivelul apei podului. Această structură unică realizată de arhitecți împarte apa ca Moise și le permite oamenilor să treacă în siguranță către cealaltă parte.

O serie de șanțuri și cetăți au fost construite peste regiunea West Brabant Water Line din Olanda în secolul al XVII-lea, pentru a oferi protecție împotriva invaziei Franței și Spaniei. Fortul de Roovere era înconjurat de un șanț care era prea adânc pentru a traversa și prea puțin adânc pentru bărci. Până acum, fortul era protejat. El a fost construit în anul 1628 pe o creastă de nisip ridicată artificial.

„Podul lui Moise” a fost construit în anul 2011. De departe, acesta este invizibil pentru ochi. Debitul șanțului pare continuu, deoarece nivelul apei rămâne la același nivel, reflectând frunzele din jur. Pe măsură ce vizitatorii se apropie de fort, podul apare ca o rupere în apă, cu zidurile sale înclinate care îl conțin.

„Podul lui Moise”, proiect premiat

Podul coboară adânc în pământ. Căptușite cu foaie de lemn îngrămădite pentru pereți, puntea și scările stau între ei. Părțile laterale ale podului sunt realizate din lemn Accoya, iar pentru podelele podului s-a folosit un lemn de esență tare.

Lemnul Accoya suferă un proces de modificare netoxic care ajută la prevenirea degradării fungice și îi crește durabilitatea, făcându-l un material ideal pentru o punte scufundată. Ca un baraj, pereții podului rețin apele șanțului și, ca Moise, podul împarte apele, astfel încât pietonii să poată trece.

„Podul lui Moise” oferă vizitatorilor o oportunitate unică de a trece prin apele despărțite, pentru a întâlni în cele din urmă o cetate istorică de apărare. Arhitecții care au lucrat la realizarea acestui proiect au primit premiul de excelență în design și inovație, potrivit inhabitat.com.

Vezi AICI Podul lui Moise!

Foto: InHabitat

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Pentru că tehnologia a devenit aliatul indispensabil pentru îmbunătățirea eficienței productivității, este important să alegi acele produse ale acesteia care te pot ajuta cu adevărat în... citește tot
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
În lucrarea scrisă în anul 1895 și intitulată „Igiena țăranului român”, dr. Gheorghe Crăiniceanu dedica un capitol întreg creșterii copiilor în familiile de țărani. Autorul explică... citește tot
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Vladimir Putin a câștigat din nou alegerile în Rusia. Acesta ocupă pentru a cincia oară funcția de președinte al Federației Ruse. Pentru a fi Președinte pentru a cincea oară, șeful de la... citește tot