Cum arată cel mai prost drum din România? Unde se află acesta?

15.04.2021
Cum arată cel mai prost drum din România? Unde se află acesta?

Infrastructura rutieră din România este una dintre cele mai proaste din lumea civizliată. După căderea comunismului au fost construite foarte puține drumuri. Autoritățile au preferat să peticiească gropile din asfalt și nu să realizeze noi șosele. Drept urmare, la 30 de ani de la Revoluție ne aflăm în situația dramatică de a ne afla la coada clasamentului din Europa, în ceea ce privește infrastructura rutieră.

Care este cel mai prost drum din România?

În România, sunt multe șosele care pot fi catalogate la „drumuri proaste”, însă unul dintre acestea este Regele. În nordul județului Suceava se află drumul județean 209G, între comunele Bordina și Ulma. Acesta arată infernal și, cel mai probabil, șoferii care îl traversează trebuie să își repare mașinile după aceea.

Este greu de crezut cum indolența și nepăsarea autorităților au lăsat șoseaua să se degradeze în halul acesta. Potrivit legilor în vigoare, Consiliul Județean Suceava trebuia să se ocupe de asfaltarea și întreținerea drumului. Cetățenii din zonă susțin că ar trebui chemați cei de la Cartea Recordurilor, să îl catalogheze ca „cel mai prost drum din lume”.

Mai jos vă prezentăm o filmare, făcută în aprilie 2017, cu drumul DJ 209G, Brodina – Ulma. Din păcate, nu știm dacă, între timp, drumul a fost refăcut și a fost turnat un asfalt proaspăt, însă la vremea respectivă putea candida fără probleme la titlul de „cel mai prost drum din România”.

Care este cel mai drept drum din România?

Se pare că cea mai lungă porțiune de drum drept nu se găsește pe o autostradă, așa cum ar fi normal. Este vorba despre Drumul European E70. Acesta face legătura între București și Alexandria. Între Drăgănești Vlașca și Vitănești există o linie dreaptă cu lungimea de 15.8 km pe direcția sud. Această porțiune trece prin satul Văceni. Puțin, destul de puțin, mai ales dacă ne gândim că sunt autostrăzi cu zeci și chiar sute de kilometri în linie dreaptă.

Foto: YouTube

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot