Cum arată cel mai înspăimântător cimitir din lume?

10.03.2020
Cum arată cel mai înspăimântător cimitir din lume?

Cimitirul este locul de somn, pe veci, al persoanelor decedate, dar și o zonă care bântuie lumea celor vii. Moartea este singurul lucru sigur din viața unui om, chiar de la naștere. Cu toate acestea, frica de necunoscut a făcut ca omului să îi fie frică de cimitire.

Unul dintre cele mai înfricoșătoare locuri de pe pământ este cimitirul Karaite din Crimeea. Acesta este ascuns în Valea Iosofatova, pe lângă vechea capitală a tătarilor, Bahcisarai. Sub copaci subţiri de stejar, se află mii de pietre funerare sparte şi răsturnate, acoperite cu inscripţii evreieşti aproape indescifrabile. Terenul este accidentat, iar cele peste 10.000 de mormintele sunt acoperite cu muşchi şi licheni. Pretutindeni domneşte o tăcere înfiorătoare, care dă locului un aspect din altă lume.

Vreme de un mileniu şi-au adus aici morţii karaiţii, popor cu o origine obscură, vorbitor al unei limbi turcice, dar aparţinând unei grupări religioase iudaice, dar zona a fost părăsită total în anul 1790. Acesta este un teren sacru, cunoscut sub numele de Balta Tyumez, loc ce pare să aibă legături cu ritualurile de magie. Chiar şi cei mai curajoşi vizitatori simt un mic fior la vederea acestui tablou.

Cine sunt karaitii?

Karaiții au trăit în Crimeea de secole. Originea lor este o mare controversă. Majoritatea oameni de știință moderni îi consideră descendenți ai evreilor karaiţi care s-au stabilit în Crimeea și au adoptat o formă a limbii kypchak. Alții îi consideră descendenți ai lui Khazar sau Cuman. Astăzi, mulți karaiți din Crimeea neagă originile semitice etnice și se identifică ca descendenți ai khazarilor.

Obiceiurile, tradițiile și venerația pentru viața de apoi au făcut ca cimitirul Karaite din Crimeea să arate ca un loc înspăimântător. Aici ar putea fi făcut, probabil, unul dintre cele mai bune filme de groază.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot