Cum arată astăzi „Succes kid” și cum celebra fotografie i-a salvat viața tatălui micuțului?

25.01.2024
Cum arată astăzi „Succes kid” și cum celebra fotografie i-a salvat viața tatălui micuțului?

Success Kid este unul dintre cele mai recunoscute meme-uri de pe internet, ilustrând un bebeluș strângând în pumn o mână plină de nisip cu o expresie facială hotărâtă. Lansat în 2007, acest meme a devenit rapid viral și a captivat atenția online-ului într-un mod cu totul unic.

Popularitatea imaginii a atins cote impresionante, ajungând să fie descrisă de și de CNN ca fiind „probabil cel mai faimos bebeluș de pe internet”. Sammy Griner, băiatul vesel din fotografie, a devenit figura centrală a acestui fenomen viral. O caracteristică notabilă a Success Kid este că poza sa nu a rămas doar în sfera virtuală a rețelelor sociale și a fost licențiată pentru utilizarea comercială.

De la o simplă fotografie la un brand

Casa Albă însăși a integrat Success Kid în eforturile sale de promovare, folosind imaginea pentru a sprijini reforma imigrației. Într-un gest inedit, familia Griner a făcut și ei uz de faima meme-ului într-o campanie GoFundMe în 2015, strângând fonduri pentru transplantul de rinichi al lui Justin Griner, tatăl băiatului.

Originea meme-ului se regăsește într-o poză amuzantă cu Sam, fiul lui Laney Griner, încercând să guste nisipul. Inițial, fotografia avea o altă conotație, cu o ancoră care sugera că bebelușul distrusese un castel de nisip, sub titlul „Urăsc castelele de nisip”. Cu timpul, interpretarea imaginii s-a schimbat, punând accent pe expresia fericită și pumnul strâns, sugerând îndârjire, determinare și mici victorii personale.

Fotografia a fost preluată de marile companii

După ce meme-ul a devenit viral, Laney Griner a luat decizia de a licenția fotografia către Getty Images, însă ulterior a optat să gestioneze ea însăși licențierea. Imaginea lui Success Kid a apărut în diverse campanii publicitare, inclusiv în reclame pentru Coca Cola și pe panouri publicitare pentru Virgin Mobile UK.

Familia Griner a gestionat și impactul negativ al utilizării neautorizate a imaginii. Drept urmare, a acționat în instanță o companie de artificii care a folosit fără permisiune poza pe produsele sale. De asemenea, Laney Griner a emis o scrisoare de încetare și abținere împotriva reprezentantului SUA Steve King, care a folosit fotografia într-o campanie de strângere de fonduri fără aprobare.

Într-un gest neobișnuit, familia Griner a vorbit la o conferință despre provocările de a crește un copil care devine un simbol viral și despre protejarea brandului micuțului în această eră digitală. Au fost criticați pentru presupusa exploatare a fiului lor, dar Laney a respins aceste acuzații, afirmând că nu a avut control asupra răspândirii meme-ului și că bucuria adusă de imagine depășește eventualele critici.

Imaginea băiatului i-a salvat viața tatălui său

Înainte de nașterea lui Sammy Griner, tatăl său, Justin, a fost diagnosticat cu insuficiență renală, trecând prin sesiuni de dializă regulate. Într-un moment de nevoie, familia Griner a apelat la sprijinul comunității online prin intermediul unei campanii GoFundMe, care a avut un succes remarcabil, adunând fondurile necesare pentru transplantul de rinichi al lui Justin, potrivit wikipedia.org.

În final, povestea lui Success Kid nu este doar despre un meme amuzant, ci și despre puterea comunității online de a schimba vieți și de a sprijini cauze nobile, arătând că un simplu gest sau o imagine pot avea un impact semnificativ în lumea reală.

Foto: Facebook.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Gențile mini au devenit alegerea ideală pentru cei care apreciază funcționalitatea și eleganța într-un pachet compact. Indiferent dacă preferi un stil minimalist sau unul plin de detalii... citește tot
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot