Cum aerisești casa vara? Trucuri de a menține răcoare în casă

06.07.2022
Cum aerisești casa vara? Trucuri de a menține răcoare în casă

Să știi cum să-ți păstrezi casa răcoroasă vara poate fi o mană cerească în timpul valurilor de căldură și al nopților fierbinți și pline de umezeală.

Vara este un anotimp interesant, plin de grătare, excursii pe plajă și băi în piscină. Cu toate acestea, deși cu toții tânjim după soare, mulți dintre noi se luptă cu temperaturile ridicate ulterioare. Mai ales atunci când vine vorba de dormitul în căldură. Oricât de fericiți suntem să vedem soarele, sursa noastră naturală de vitamina D, parcă niciodată nu suntem pregătiți pentru vremea caldă. Majoritatea caselor noastre sunt proiectate pentru a ne ține de cald, nu de frig.

Cum să aerisești casa vara fără a folosi intens aerul condiționat?

Păstrarea unui mediu casnic cât mai răcoros posibil este o modalitate eficientă de a combate aceste obstacole legate de căldură și poate fi ușor de realizat printr-o serie de trucuri simple. Iată câteva dintre ele.

Închide ferestrele și trage perdelele – Oricât de tentant ar fi să deschizi ferestrele la primul semn de căldură, acest lucru s-ar putea întoarce împotriva ta. Potrivit Good to Know, pentru a vă menține casa răcoroasă, trebuie să țineți aerul cald afară. Acest lucru înseamnă să țineți ferestrele închise în timpul zilei, în special cele orientate spre sud. De asemenea, va trebui să ții jaluzelele coborâte și perdelele trase. Apoi, pe timp de noapte, când temperatura scade, poți să deschizi ferestrele și să aerisești bine casa.

Creează un flux de aer transversal prin casă, renumitul „curent” – Chiar dacă am menționat mai sus să ții ferestrele închise, uneori, cu toții avem nevoie să simțim un pic de briză pe pielea noastră pe vreme caldă. Așadar, dacă chiar trebuie să deschizi ferestrele, fă-o strategic, astfel încât să obții un flux de aer care să circule prin casă. Acest lucru înseamnă să deschizi ferestrele din părți opuse ale casei sau ale camerei și să ții ușile deschise, astfel încât aerul să poată circula liber.

Pune câteva boluri cu apă prin casă – Poate părea puțin ciudat, dar acest lucru poate ajuta la răcirea aerului cald. Simplu, dar eficient.

Înlocuiește becurile tradiționale cu becuri LEDBecurile tradiționale cu incandescență sunt surprinzător de ineficiente. De fapt, acestea degajă până la 90% din energie sub formă de căldură. În timp ce becurile economice convertesc 90% din energie în lumină. Odată ce vechile becuri se ard, le poți înlocui cu unele cu consum redus de energie. Acestea sunt mai reci la căldură și consumă mult mai puțină energie.

Un ventilator poate fi de ajutor, dar folosit cu cap. Deoarece consumă energie, este bine să te asiguri că profiți la maximum de ele. Deoarece căldura se ridică, aerul cel mai rece din casă se va afla la nivelul podelei. Așadar, dacă ai un ventilator, așază-l pe podea și îndreaptă-l în sus. Poziționează-l astfel încât să fie îndreptat spre exterior, spre peretele opus, în mod ideal fără obiecte mari în cale.

Astfel, aerul mai rece va ricoșa de pe perete și se va întoarce în încăpere, unde se va amesteca cu aerul cald, pentru a ajuta la răcirea temperaturii. Dacă ventilatorul are temporizator, atunci este ideal pentru a te asigura că este pornit atât cât este nevoie, economisind energie. De asemenea, poți pune un bol cu gheață și apă rece în fața paletelor ventilatorului, astfel încât aerul să sufle peste el. Acest lucru va trimite picături de apă înghețată în toată camera, ceea ce ar trebui să fie o ușurare pe piele. Iată deci un aparat de aer condiționat făcut în casă.

Foto: Depositphotos.com

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 13 august este cea de-a 225-a zi în calendarul gregorian și a 226-a zi în anii bisecți. Această zi a a consemnat de-a lungul vremii numeroase evenimente care au marcat istoria lumii și...
Cele mai noi articole
Cum a murit Carol al II-lea? Ultimele sale cuvinte au fost: „Vezi ce are duduia, s-a speriat rău”
Cum a murit Carol al II-lea? Ultimele sale cuvinte au fost: „Vezi ce are duduia, s-a speriat rău”
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia acestuia a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu... citește tot
Care este cea mai mică insulă locuită din lume?
Care este cea mai mică insulă locuită din lume?
În lume există multe lucruri frumoase unele locuite de oameni, iar altele sălbatice care nu au văzut deloc vreo urmă de civilizație. Acolo unde oamenii au ajuns și-au pus amprenta asupra... citește tot
Care este diferența dintre ayran, sana și chefir?
Care este diferența dintre ayran, sana și chefir?
Sana, ayranul și chefirul se enumără printre lactatele alese, de cele mai multe ori, la micul dejun. Dintre cele trei, nutriționiștii sugerează consumarea chefirului persoanelor cu probleme de... citește tot