Cum aerisești casa vara? Trucuri de a menține răcoare în casă

06.07.2022
Cum aerisești casa vara? Trucuri de a menține răcoare în casă

Să știi cum să-ți păstrezi casa răcoroasă vara poate fi o mană cerească în timpul valurilor de căldură și al nopților fierbinți și pline de umezeală.

Vara este un anotimp interesant, plin de grătare, excursii pe plajă și băi în piscină. Cu toate acestea, deși cu toții tânjim după soare, mulți dintre noi se luptă cu temperaturile ridicate ulterioare. Mai ales atunci când vine vorba de dormitul în căldură. Oricât de fericiți suntem să vedem soarele, sursa noastră naturală de vitamina D, parcă niciodată nu suntem pregătiți pentru vremea caldă. Majoritatea caselor noastre sunt proiectate pentru a ne ține de cald, nu de frig.

Cum să aerisești casa vara fără a folosi intens aerul condiționat?

Păstrarea unui mediu casnic cât mai răcoros posibil este o modalitate eficientă de a combate aceste obstacole legate de căldură și poate fi ușor de realizat printr-o serie de trucuri simple. Iată câteva dintre ele.

Închide ferestrele și trage perdelele – Oricât de tentant ar fi să deschizi ferestrele la primul semn de căldură, acest lucru s-ar putea întoarce împotriva ta. Potrivit Good to Know, pentru a vă menține casa răcoroasă, trebuie să țineți aerul cald afară. Acest lucru înseamnă să țineți ferestrele închise în timpul zilei, în special cele orientate spre sud. De asemenea, va trebui să ții jaluzelele coborâte și perdelele trase. Apoi, pe timp de noapte, când temperatura scade, poți să deschizi ferestrele și să aerisești bine casa.

Creează un flux de aer transversal prin casă, renumitul „curent” – Chiar dacă am menționat mai sus să ții ferestrele închise, uneori, cu toții avem nevoie să simțim un pic de briză pe pielea noastră pe vreme caldă. Așadar, dacă chiar trebuie să deschizi ferestrele, fă-o strategic, astfel încât să obții un flux de aer care să circule prin casă. Acest lucru înseamnă să deschizi ferestrele din părți opuse ale casei sau ale camerei și să ții ușile deschise, astfel încât aerul să poată circula liber.

Pune câteva boluri cu apă prin casă – Poate părea puțin ciudat, dar acest lucru poate ajuta la răcirea aerului cald. Simplu, dar eficient.

Înlocuiește becurile tradiționale cu becuri LEDBecurile tradiționale cu incandescență sunt surprinzător de ineficiente. De fapt, acestea degajă până la 90% din energie sub formă de căldură. În timp ce becurile economice convertesc 90% din energie în lumină. Odată ce vechile becuri se ard, le poți înlocui cu unele cu consum redus de energie. Acestea sunt mai reci la căldură și consumă mult mai puțină energie.

Un ventilator poate fi de ajutor, dar folosit cu cap. Deoarece consumă energie, este bine să te asiguri că profiți la maximum de ele. Deoarece căldura se ridică, aerul cel mai rece din casă se va afla la nivelul podelei. Așadar, dacă ai un ventilator, așază-l pe podea și îndreaptă-l în sus. Poziționează-l astfel încât să fie îndreptat spre exterior, spre peretele opus, în mod ideal fără obiecte mari în cale.

Astfel, aerul mai rece va ricoșa de pe perete și se va întoarce în încăpere, unde se va amesteca cu aerul cald, pentru a ajuta la răcirea temperaturii. Dacă ventilatorul are temporizator, atunci este ideal pentru a te asigura că este pornit atât cât este nevoie, economisind energie. De asemenea, poți pune un bol cu gheață și apă rece în fața paletelor ventilatorului, astfel încât aerul să sufle peste el. Acest lucru va trimite picături de apă înghețată în toată camera, ceea ce ar trebui să fie o ușurare pe piele. Iată deci un aparat de aer condiționat făcut în casă.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot