Coincidența stranie dintre cele DOUĂ Războaie Mondiale și războiul din Ucraina

06.07.2022
Coincidența stranie dintre cele DOUĂ Războaie Mondiale și războiul din Ucraina

Pe data de 24.02.2022, Rusia invada Ucraina într-un atac ce avea să lase lumea înmărmurită. Mulți au spus că acesta ar putea fi începutul celui De-al III-lea Război Mondial. Și, s-ar putea să aibă dreptate, cel puțin dintr-un anumit punct de vedere. Există o coincidență de-a dreptul incredibilă între cele trei conflicte, Primul Război Mondial, Al Doilea Război Mondial și conflictul din Ucraina. Adunate, ziua, luna și anii când au izbucnit conflictele dau numărul 68.

Numărul 68 și strania sa coincidență

Primul Război Mondial a durat din 1914 și până în 1918. Acesta este considerat și astăzi ca fiind unul dintre cele mai mari războaie din istorie. Peste nouă milioane de combatanți și șapte milioane de civili au murit ca urmare a războiului. Conflictul a început pe data de 28.07.1914 când Austro-Ungar a declarat război Serbiei. Astfel, să reținem data de început a conflictului: 28+7+19+14=68.

Cel de-al Doilea Război Mondial a ținut șase ani, din 1939 și până în 1945. Acesta a fost cel mai amplu  război din istorie, și a implicat direct mai mult de 100 de milioane de oameni din peste 30 de țări. Istoricii consideră că războiul mondial a început pe 1 septembrie 1939, odată cu invazia Poloniei de către Germania Nazistă. 1.09.1939. Astfel, conform aceluiași calcul, 1+9+19+39=68.

Pe data de 24 februarie 2022, Rusia a invadat Ucraina, marcând o escaladare abruptă a războiului ruso-ucrainean, care începuse în anul 2014. Invazia a provocat criza de refugiați cu cea mai rapidă creștere din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, peste 8,4 milioane de ucraineni fugind din țară și o treime din populație fiind strămutată. Conflictul este încă în desfășurare. Așadar, 24.02.2022, nu? 24+2+20+22=68.

Ce simbolizează 68?

Matematicienii susțin că 68 este cel mai mare număr par care poate fi exprimat în două moduri ca sumă a două numere prime: 68 = 7 + 61 = 31 + 37.  68 de cm este lungimea maximă permisă a unei rachete de badminton. Și în astronomie există 68. De exemplu, Planeta Jupiter are 68 de luni denumie oficial (astre cerești). Charles Osborne din Iowa, SUA, a început să sughită în anul 1922 și a continuat să o facă până în februarie 1990. Timp de 68 de ani acesta a sughițat neîntrerupt. Un studiu arată că 68% dintre oameni consideră că pizza se mănâncă cel mai bine cu mâna. Există 68 de specii de bondari în Europa, 68 de specii de țânțari în Florida și 68 de specii de pești de apă dulce în Finlanda, scrie express.co.uk. 68% dintre bărbații chinezi sunt fumători.

Curiozități despre Războaiele Mondiale:

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot