Cocoșați, grași, cu cearcăne! Cum vor arăta oamenii care lucrează de acasă în anul 2100?

20.06.2023
Cocoșați, grași, cu cearcăne! Cum vor arăta oamenii care lucrează de acasă în anul 2100?

Pandemia de coronavirus a schimbat complet lumea, iar foarte multe companii au decis ca angajații lor să lucreze de acasă, acolo unde se putea. Acest obicei s-a păstrat în mare parte și după terminarea pandemiei, astfel că munca din confortul propriei locuințe a devenit o obișnuință în prezent. Din păcate, această situație ar putea avea repercusiuni neplăcute în viitor.

Oamenii vor arăta complet diferit în anul 2100

Mai mulți specialiști de la Furniture At Work au lucrat împreună cu experții de la Universitatea din Leeds pentru a vedea ce impact are munca de acasă pentru persoanele care o practică. Astfel a fost realizat un model, pe nume Anna, și specialistii au simulat o serie de schimbări fiziologice pe care organismul uman le-ar putea avea peste 10 ani.

Datele obţinute au fost înfricoşătoare. Anna avea mâinile precum niște gheare din cauza muncii la computer, ochii erau întunecați și umflați, iar corpul dezvoltase o cocoașă îngrozitoare, fiindcă se stătea foarte mult cu capul aplecat spre monitor.

Anna prezintă multe defecte fizice din cauza utilizării consecvente a tehnologiei, a expunerii la ecran și a posturii proaste, precum și potențiale probleme de sănătate mintală, a declarat un reprezentant al Furniture at Work, potrivit dailymail.co.uk.

Datele sunt îngrijorătoare în special în Marea Britanie, unde o treime dintre angajați lucrează de acasă. Lucrurile stau un pic mai bine în România, însă în ultima perioadă tot mai mulți oamenii caută să lucreze din confortul propriei locuințe.

Ce trebuie să faci dacă lucrezi de acasă?

Specialiștii în sănătate au atras atenția că munca de acasă poate avea efecte negative asupra organismului uman, pe termen mediu și lung. Pentru a minimiza impactul asupra corpului, este bine să există un loc amenajat pentru a lucra și să nu se stea, în pat, cu laptopul în brațe. De asemenea, este indicat să se facă mișcare cât mai multă pentru a nu acumula kilograme în plus.

Persoanele care muncesc de la distanță ar trebui să facă pauze regulate pentru a-și întinde și a mișca corpul pentru a evita durerile de spate și de gât. Să urmezi regula 20-20-20 este grozav pentru ochi dacă petreci mult timp în fața ecranelor. Tot ce trebuie să faci este să privești un punct fix situat la 20 de metri pentru 20 de secunde, odată la fiecare 20 de minute, a afirmat Brian Clark, fondatorul United Medical Education, potrivit sursei citate mai sus.

Studiile au arătat că lucrurile se complică și mai mult pentru persoanele care lucrează de acasă până în anul 2100, iar organismul uman va arăta atât de urât încât va fi afectată și sănătatea mintală.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
„White Wolf”, indianul care a descoperit nemurirea. A trăit 137 de ani și l-a răpus o banală pneumonie. La 135 de ani l-a lovit trenul
„White Wolf”, indianul care a descoperit nemurirea. A trăit 137 de ani și l-a răpus o banală pneumonie. La 135 de ani l-a lovit ...
Se tot vorbește despre depășirea vârstei de 100 de ani ca fiind un adevărat record. Totuși, au existat și cazuri în care oamenii au trăit mai bine de 13 decenii. Acesta ar fi fost și cazul... citește tot
Cum se fereau oamenii de căldură când încă nu se inventase aerul condiționat? Metode vechi de răcorire
Cum se fereau oamenii de căldură când încă nu se inventase aerul condiționat? Metode vechi de răcorire
Aparatul de aer condiționat este, cu siguranță, una dintre cele mai necesare invenții, cu atât mai mult cu cât temperaturile par să crească de la un an la altul. Totuși, au fost vremuri în... citește tot
Cum procedează țările mai dezvoltate cu urșii? În Austria nimeni nu-i hrănește, în Italia au pubele speciale „antiurs”! Câți urși avem și câți ar trebui să avem?
Cum procedează țările mai dezvoltate cu urșii? În Austria nimeni nu-i hrănește, în Italia au pubele speciale „antiurs”! Câți ...
O turistă în vârstă de 19 ani a fost atacată și omorâtă de urs pe Jepii Mici din Bucegi. Ba mai mult, femeia ar fi fost târâtă de animalul sălbatic într-o prăpastie. Ulterior, animalul... citește tot