Cine a fost Văduva Neagră? Povestea celei mai temute criminale românce din istorie

28.01.2021
Cine a fost Văduva Neagră? Povestea celei mai temute criminale românce din istorie

Vera Renczi, numită și Văduva Neagră, a fost cea mai cunoscută criminală în serie din istoria României. Văduva Neagră s-a remarcat în istoria omenirii ca fiind una dintre cele mai de temut asasine, omorând 35 de bărbați printre care și fiul său.

Vera Renczi s-a născut în București, la începutul secolului al XX-lea, cel mai probabil în anul 1903. A fost o aristocrata română, de origin  ungară, tatăl acesteia fiind un om bogat ungur. După ce mama ei a decedat pe când Vera avea 13 ani, tânăra s-a mutat la casa tatălui ei din Berkerekul.

Deoarece tatăl acesteia era tot timpul plecat în diverse călătorii, lipsa tatălui  i-a creat Verei nevoia unei prezențe protectoare masculine. Nevoi care mai târziu s-au transformat în aventuri amoroase alături de elevi, studenți și chiar bărbați căsătoriți. Cu toate că nu împlinise nici măcar 18 ani, în viața Verei s-au aventurat destui de mulți bărbați.

Transformarea Verei în Văduva Neagră

Într-o zi, Vera l-a întâlnit pe Karl Schick, un bancher austriac destul de cunoscut. Deși femeia devenise ușor cunoscută pentru seria lungă de escapade, dar pentru că părea că și-ar fi uitat vechile obiceiuri, Karl Schick o ia de nevastă. În urmă căsătoriei celor doi, Vera i-a dăruit bărbatului un fiu, botezat Lorenzo.

Fiind un cunoscut om de afaceri, bărbatul era nevoit să fie plecat mai tot timplu în deplasări. Fapt care i-a stâtnit Verei o serie de îndoieli. Pentru a putea împierdica să fie înșelată, femeia și-a otravit soțul cu arsenic. După decesul acestuia, Vera a mărturisit apropiaților faptul că soțul ei a părăsit-o, și pentru a-și susține minciuna a adăugat și faptul că acesta ar fi decedat într-un accident de mașină.

La un an de la moartea bărbatului, Vera a cunoscut un alt bărbat, foarte potent financiar, Joseph Renczi. Fiind un bărbat șarmant, Joseph și-a înșelat proaspăta nevasta, care l-a scurt timp l-a amenințat pe acesta. Ulterior bărbatul cade la pat, fiind grav bolnav și urmând să aibă aceeași moarte ca și primul. În mai puțin de 10 ani, Vera Renczi a găzduit în casa sa mai mult de 30 de amanți, niciunul reușind să scape cu viață.

Condamnarea Văduvei Negre

După șirul lung de dispariții, polițiștii au început cercetările pentru a afla care este adevărul. În urma perchezițiilor la conacul Verei, oamenii legii au descoperit în cripta familiei 35 de sicrie, așezate în cerc. În acestea era toți cei care i-au trecut pragul casei femeii și chiar Lorenzo, fiul de 10 ani al Verei. Toți bărbații au fost otrăviți cu arsenic. Criminala și-a motivat faptele săvârșite spunând că voia să fie ultima femeie din viețile bărbaților.

Vera Renczi a fost condamndată la închisoare pe viață și și-a ispășit pedeapsa într-un penitenciar de maximă siguranță. Ulterior, din cauza tulburărilor mentale, femeia a fost mutată într-un ospiciu, unde a și murit câțiva ani mai târziu, în 1960, la vârsta de 57 de ani.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot