Cine a fost primul om care a sărit din spațiu? │VIDEO

19.10.2022
Cine a fost primul om care a sărit din spațiu? │VIDEO

Întreaga evoluție a omului a fost constrânsă de ideea cunoașterii. Încă din antichitate, mayașii au avut o curiozitate pentru spațiu. Aceștia considerauPământul este centrul tuturor lucrurilor existente. Odată cu apariția NASA și a specialiștilor în astronomie spațială, capacitatea omului de a ajunge în spațiu a devenit infinită. În urmă cu câțiva ani, o persoană curajoasă a reușit imposibilul, o săritură fără incidente. Cine a fost primul om care a avut curajul să sară din spațiu?

De ce au oamenii o fascinație pentru spațiul cosmic?

spațiu

Pentru a răspunde la această întrebare este nevoie de a ne uita spre cer într-o noapte senină, în care stelele pot fi văzute. Pe planeta Pământ există în prezent peste 7 miliarde de oameni și cel puțin o persoană se întreabă ce se află în spațiu. Natura omenească este despre dorința de a afla, încercând să ne răspundem la întrebările minților noastre. Curiozitatea pentru văzduh este hrănită de cărți, filme și diferite povești spune din generație în generație. Încă de pe băncile școlii suntem învățați că există 8 planete, în această Galaxie.

„Oamenii sunt motivați să exploreze necunoscutul, să descopere lumi noi, să depășească limitele științifice și tehnice, iar apoi să meargă și mai departe.”- explică NASA.

În speranța că vom descoperi ce este în spațiu, a luat naștere NASA, un proiect care și-a propus de la început spargerea tuturor barierelor când vine vorba de necunoscut. Încă de la fondarea sa în 1958, Agenția a descoperit peste 5.000 de noi planete, 10.000 de universuri și nenumărate stele. În prezent, cea mai îndepărtată aeronavă trimisă în spațiu se numește Voyager 1 și se află la peste 23 miliarde de kilometri distanță. Aceasta are capacitatea de a se deplasa cu peste 17 kilometri pe secundă.

Cine a fost primul om care a sărit din spațiu?

Pe data de 14 octombrie 2012, austriacul Felix Baumgartner decide să realizeze ceea ce niciun om nu a mai reușit în istorie. În cadrul proiectului Red Bull Stratos, Felix, parașutist de meserie, a sărit de la peste 39.000 de kilometri înălțime. O adevărată nebunie!

Cu ajutorul unui balon umplut cu heliu, acesta a urcat până în stratosferă, de unde a reușit legendara cascadorie. În prima parte a coborârii a fost depășită viteza sunetului, atingând 1342km/h. Într-un final, după o cădere de 4 minute și 20 secunde, atinge suprafața Pământului, în New Mexico, SUA.

În cursul anilor care au urmat, Felix Baumgartner a primit numeroase distincții pentru curajul său, printre care:

Foto: Depositphotos.com & Redbull.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Regina Maria a României a fost una dintre cele mai influente femei din Europa, atât la începutul anilor 1900, cât și în perioada interbelică. Deși iubea România cu patos și transmitea... citește tot
Ce nu va putea inteligența artificială să facă niciodată?
Ce nu va putea inteligența artificială să facă niciodată?
În ultimii ani, inteligența artificială (AI) a avansat enorm și computerele au depășit limite pe care le consideram imposibile acum puțină vreme. Deși, probabil, în viitor unii ne vom... citește tot
Poate rămâne Șoșoacă fără mandat de europarlamentar din cauza comportamentului său?
Poate rămâne Șoșoacă fără mandat de europarlamentar din cauza comportamentului său?
În urmă cu câteva zile, Diana Șoșoacă a atras atenția Europei după ce a făcut un scandal monstru în Parlamentuul European. Reprezentanta României a fost dată afară, joi, din plenul... citește tot